Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, my máme v PP 3 děti. Ale co se týká věku vlastních dětí a děti přijatých, tak při naší přípravě byli ve skupině manželé, kteří měli 2své děti cca 2 a 4roky a opravdu jim doporučovali počkat. oni to nevzdali, přípravou prošli a oni je odmítli jako pěstouny, ono tam toho bylo víc, nejen věk vlastních dětí. oni se pak odvolali, kam to nevím, ale vím že uspěli. před Vánocemi dostali 9měs. kluka. taky nám pořád na přípravě pořád říkali, že nejvhodnější věk přijatého dítěte je, aby bylo mladší než je nejmladší dítě ve stávající rodině. což miu jsme splníili jak při první sourozenecké dvojici tak před nedávnem u Kasi.
Dobrý den,
chci se zeptat pěstounů jestli je teď složité stát se pěstounem a co vše musím splňovat. Četla jsem, že musím mít maturitu. Tu já ani partner nemáme. Jsou ty testy snad tak složité? Už 9let jsem doma v částečném invalidním důchodu a hlídám vietnamské děti, protože děti miluji a mám dostatek času a zkušeností. Ale stále přemýšlím o tom stát se pěstounkou jen mě vždy odradí to co slyším kolem toho. Děkuji za odpověď.
@Montanka257 Ahoj ničeho se neboj dojdi na sociálku tam ti poradí a dají doklady k vyplnění, není to nic složitého hlavně mít zájem o děti, držím pěsti Marie
Holky, promiňte že sem lezu, ale chci se vás zeptat na nový „trend“ pěstounů. V poslední době znám z okolí hodně lidí, kteří se o pěstounskou péči zajímají jen kvůli tomu, že na dítě dostávají příspěvky od státu a tím pádem tak nbemusí chodit do klasického zaměstanání. Pokud vím, od 1.1. je nový zákon o PP, takže stát platí pěstouny jako zaměstannce a strhává jim zdravotní i sociální pojištění. Tím pádem pak pěstoun nemusí chodit do klasické práce a starání se o dítě se mu započítává do důchodu. Já vímže je to záslužná činnost, vůbec ji nezpochybňuju. Ale nevím, zda je dobré, když si tito lidé berou dítě v podtatě kvůli tomu, že chtějí zůstat doma a nechce se jim do klasické práce. Nerpí pak to dítě v takové rodině? ![]()
Prosím anonymně, nechci, abych se dotkla těch, kterých se to týká. Díky
Já v tom problém nevidím. Pokud si někdo myslí, že vychovávat děti v PP je nehorázný veget za neskutečné prachy tak ať si to zkusí. Spousta pěstounů by do práce chodila ráda, ale nemůžou, protože fyzický a psychický stav svěřených dětí jim to nedovoluje. Já například jsem také doma - protože, kdyby jsme byli oba dva s manželem v práci tak už máme dávno vybílený barák ![]()
A ano pěstouni jsou zaměstnanci nezaměstnanci a dostávají plat neplat
a jako jediní, když přijdou o svou práci pěstouna nemají nárok na podporu.Ale to je na delší debatu. Můžu ti říct, že po devíti letech pěstounství jsem chudší než jsme byli před PP, takže o penězích to fakt není - a znám spoustu PP rodin, které jsou na tom podobně.
Ahoj
jak to myslíš, že jsi chudší než před tím co jsi šla do PP? Chceš říct, že je těžké se uživit? Chápu, že oblečení, hračky a vše kolem dětí je drahé a budu potřebovat pomoc partnera. Teď když hlídám dvě vietnamské děti od 8-20h a dostanu za to 10.000kč a z toho platím i jejich jídlo a hračky a zvládáme to. Tak snad to zvládneme i v PP? Nechci je kvůli penězům, protože nemám ani ponětí kolik za to je, ale chci je protože děti miluji. Hlídat vietnamské děti, které mají maminku není takové jako být někomu maminkou a dát mu svoji lásku a vše co potřebuje.
Ahoj holky. Muzu poprosit o přijetí do skupiny? Jsme s manželem ve fázi přípravy. Máme za sebou víkend u Supa, psychotesty a ceká nás návštěva DD a další víkendová setkání…
Pavla
Ahoj, chtěli jsme s manželem také pomáhat, vyběhali všechny potřebné papíry a zamázli nám to na Středočeském kraji kvůli restu v RT manžela před pěti lety se tahal s bývalou ohledně alimentů
. Vše potřebné jako je velký RD a dostatek financí máme a přesto nás vyhodili
. Absolovala jsem plno seminářů v Dobré Rodině, chodila na workshopy a nic… Měli jsem být pěstouna na dobu určitou a pomádat miminkům najít novou rodinu nebo je pomoci vrátit do jejich biologické. Podle mě ty lidi prostě nechtějí
![]()
@Nikol81 píše:
Ahoj, chtěli jsme s manželem také pomáhat, vyběhali všechny potřebné papíry a zamázli nám to na Středočeském kraji kvůli restu v RT manžela před pěti lety se tahal s bývalou ohledně alimentů. Vše potřebné jako je velký RD a dostatek financí máme a přesto nás vyhodili
![]()
. Absolovala jsem plno seminářů v Dobré Rodině, chodila na workshopy a nic… Měli jsem být pěstouna na dobu určitou a pomádat miminkům najít novou rodinu nebo je pomoci vrátit do jejich biologické. Podle mě ty lidi prostě nechtějí
![]()
![]()
Chtějí, ale čistý trestní rejstřík je základ
To mi připadá logické.
@Bábrdl mě to taky přijde logické…pokud je vše v pořádku v rodině, nemají problém. Díte není věc..musí se vše řádně prošetřit, aby jeho další život v náhradní rodině byl co nejlepší. Vždyt takové dítě si za svůj krátký život mnohdy prožilo nelehké a smutné věci, proto je na místě, že jsou úředníci obezřetní..
Nene, pěstounské dávky se nepočítají do příspěvku na bydlení.
Jinak taky prosím a zařazení do skupiny, máme podanou žádost, zatím schváleni nejsme.
Dobrý den,
ráda bych se přidala do této skup.jako budoucí pěstounka. Děkuji