Pěstouni - diskuze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11530
13.4.13 21:27

Musíš se zaregistrovat tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanaaa1985
13.4.13 21:27
@martule s píše:
Chtěla jsem se zeptat, jestli už někomu přišli pěsounské dávky. plzenský kraj

bohužel ne

• Citovat
  • Upravit
Deniskak
13.4.13 22:26

Nejde mi to

• Citovat
  • Upravit
3392
17.4.13 22:31

Ráda bych se přidala do skupiny pěstounů. Máme v péči 4 děti. Jsem na eMiminu již v jedné uazvřené skupině. Děkuji předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
18.4.13 15:05

Ráda bych se přidala do vaší skupiny, přemýšlím nad pěstounskou péčí a rady by se hodily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1273
18.4.13 21:39

dobrý večer pěstounky a pěstouni

Jen mě tak napadlo, vím že to bude asi kravina, ale jde si změnit příjmení, aby jsme se jmenovali po holčičce v pp.?po nás to nejde, matka nedá souhlas. děkuju moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.5.13 10:10

prosím o radu

Dobrý den, chtěla bych se, prosím, zeptat, zda by mi někdo poradil…Byli jsme podat žádost o pěstounství, chtěli bychom dítě s handicapem, jakéhokoliv etnika. Jsme oba VŠ vzdělaní, já pedagogicko-sociální obor, dlouholetá praxe s handicapovanými lidmi a s dětma s dětských domovů. Máme rodinný dům, manžel dobrou práci a smlouvu na neurčito. Bylo nám však řečeno, že jsou na překážku naše vlastní děti- mají 3 a 5 let, že jsou moc malé a že neprojdeme testy a že budeme všechny tou naší žádostí obtěžovat…Byli jsme na OSPODu v Kopřivnici(mají v péči jen jedny pěstouny). Máme ještě zkusit kontaktovat třeba OSPOD v Ostravě? Nebo máme opravdu ještě pár let počkat? Předem moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
6.5.13 10:30

@ivka.ivka ahoj, moje mamka taky žádá o pěstounství. Je nás vícero sourozenců (21,19,12,6) a nedovolili jí dát žádost než ukončí nejmladší první třídu, že prý je moc malá a nechápala by to. Žádají tedy znovu v září, kdy bude nejmladší nastupovat do druhé třídy. Chápu, že jsem asi moc nepomohla, ale asi je to normální (kontaktovali OSPOD v Kaplici a Českém Krumlově)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.13 10:55

Ahoj chtela bych se zeptat v kolika letech je mozne zadat o pestounstvi je mi teprve 20 let ale sama mam dve zdrav holky..a taky by me zajmalo zda opravdu musim mit velke deti?? :O newím proč by to tak mělo být díky moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
6.5.13 12:20

Proč to tak má být? Protože tvoje a manželovo přesvědčení být pěstouny nestačí. Měly by s tím souhlasit i děti, což třeba takové dvouleté asi nerozhodne zda chce přijmout do rodiny cizí apriori postižené dítě. Já bych osobně už nikdy nechtěla, aby pěstouně bylo starší než bio dítě. Nám to tak bohužel vyšlo - že jsme se stali nejprve pěstouny a pak se nám narodilo vlastní a nedělá to dobrotu. Pokud ještě přijmeme nějaké dítě, tak to velice dlouze budu probírat s bio dcerou, vysvětlím ji veškerá pro a proti a nechám ji rozhodnout. A určitě budu žádat dítě mladší než je ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.5.13 13:32

Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
6.5.13 14:55

@katerinazaskodova19 Já dělala přípravy pro žadatela a mám pocit, že psychologové dbali na to, aby žadatelé byli starší, než jen 20 let a taky vyzrálejší. My žádali o PP, když mě bylo 28 let a zdála jsem se jim dost mladá. Přijmout dítě do rodiny, není to stejné, jako, když se narodí vlastní dítě a od miminka si ho vypipleš a hýčkách..pozoruješ každý jeho krůček a úspěch. Děti které si prošly dětským domovem, kojeneckým ústavem a dalšími útrapamy, jsou většinou velmi citově zničené a deprivované. Tohle je velmi těžké na psychiku a pěstoun musí být opravdu obrněný a velmi psychicky odolný, klidný. Jistě, že hlavní slovo mají i biolog. děti, vždyt oni si můžou svobodně rozhodnout, zda chtějí přijmout sourozence, protože ani pro ně to mnohdy není lehké. Musí to zapadat a sednout, aby to rodina mohla v pokoji ustát a vydržet…dávát otevřenou náruč opuštěný dětem a nekonečno mnoho lásky a trpělivosti. My, před necelým rokem přijali mladšího sourozence chlapečka, kterého máme již 4 rokem v PP a dost bojoval o svém místo v rodině. Byl totiž nejmladší, benjamínek, všemi milován a obletován a náhle mu přišel silný konkurent. Půl roku trvalo, než ho starší sourozenec přijal a dnes jsou jak dvě hrdličky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.13 07:04

Moc vám děkuji za názory a rady, jediné co si myslím je to že není uplně důvod k tomu aby člověku melo byt vice let.Ja se sama o sebe staram jiz od15ti let, kdy jsem se odstehovala od rodiny, musím říct že si připadám až moc vyzrálá. Spíš si nekdy říkám že věkem sice nestárnu ale zkušenost ze života mám vetší než kdo jinej aspon v tomto rodiném smyslu :) děuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.5.13 19:49

Ahoj Sati, mohla bych prosím mezi Vás? Jsem sice věkově jinde než ostatní pěstouni, jsem babička a mám v péči vnučku. Moc bych potřebovala zapadnout mezi lidičky, kteří nejsou biologičtí rodičové svých dětí.
Díky Fairness :mavam:
Bohužel mi nejde napsat soukromá zpráva, prý jsem nováček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.13 10:34

NOVÁČEK

AHOJ SATI, CHTĚLA BYCH K VÁM DO DISKUZE. MÁM V PĚSTOUNSKÉ PÉČI 13LETOU HOLKU UŽ 8 LET. DĚKUJI. JARKA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová