Petechie na nohou po páté nemoci?

5
25.2.24 19:57

Petechie na nohou po páté nemoci?

Ahoj, chtěla bych poradit, syn(5let) prodělal pátou nemoc, asi po 3 dnech jsem ji chytla také (v dětství jsem neprodělala). Klasika, zacala „motýlí“ vyrážka na obličeji a poté končetiny. Asi 2 dny na to se mi rozselo par petechií na nohách a rukách. Další přibyly následující den. Další den už je mám poseté po celých nohách.. máte někdo zkušenosti, nebo se mám obrátit na dr? Před mesicem jsem prodělala silný zánět močového měchýře… 2 týdny zpět jsem se zánětu teprve zbavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1498
25.2.24 19:59

Bez k dr, ať ti vezme krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116368
25.2.24 19:59

@Neiteri
Mně přijde že máš tu nohu i nateklou, nárt a kolem kotníku. Šla bych to ukázat k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.2.24 20:49
@Neiteri píše:
Ahoj, chtěla bych poradit, syn(5let) prodělal pátou nemoc, asi po 3 dnech jsem ji chytla také (v dětství jsem neprodělala). Klasika, zacala „motýlí“ vyrážka na obličeji a poté končetiny. Asi 2 dny na to se mi rozselo par petechií na nohách a rukách. Další přibyly následující den. Další den už je mám poseté po celých nohách.. máte někdo zkušenosti, nebo se mám obrátit na dr? Před mesicem jsem prodělala silný zánět močového měchýře… 2 týdny zpět jsem se zánětu teprve zbavila

Jestli jsou to fakt petechie, tak bych raději sjela na pohotovost. Někdy jsou poinfekční trombocytopenie nebo Schonlein-Henchova purpura. Asi by to i počkalo do zítra, ale ono stejně ani jedno pediatr v ambulanci nedořeší, takže by to bylo na nemocnici stejně… edit, ted to čtu pořádně, že jsi to chytla ty… no i tak, alespon udělat krevní obraz a koagulaci

Příspěvek upraven 25.02.24 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116368
25.2.24 20:50
@Lama Lama píše:
Jestli jsou to fakt petechie, tak bych raději sjela na pohotovost. Někdy jsou poinfekční trombocytopenie nebo Schonlein-Henchova purpura. Asi by to i počkalo do zítra, ale ono stejně ani jedno pediatr v ambulanci nedořeší, takže by to bylo na nemocnici stejně.

Vyrážku má o ona, ne syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.2.24 20:51
@aiwwa píše:
Vyrážku má o ona, ne syn.

už jsem si všimla. sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.2.24 21:10

@aiwwa bohužel mé nohy takhle vypadají běžně :D mame v rodině silnější nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
25.2.24 21:36
@Neiteri píše:

Běž zítra na krev… držím palce dej vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.2.24 12:59

@Wilík takže interna akutni trombocytopenie. Potreba doplnit krev..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116368
27.2.24 13:12
@Neiteri píše:
@Wilík takže interna akutni trombocytopenie. Potreba doplnit krev..

Tak ještěže jsi šla. Držím palec ať jsi brzy fit.  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
27.2.24 20:58
@Neiteri píše:
@Wilík takže interna akutni trombocytopenie. Potreba doplnit krev..

A řekli ti z čeho? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.2.24 17:23

@aiwwa děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.2.24 17:25

@Wilík no nejspis reakce imunitního systému na probehle infekce, jsem na infuzich kortikoidů. Prohlédli mě od hlavy až k patě 😄 zítra ještě sono břicha. Ale přesnou příčinu mi neřekli. Spíše největší pravděpodobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
2.3.24 12:14
@Neiteri píše:
@Wilík no nejspis reakce imunitního systému na probehle infekce, jsem na infuzich kortikoidů. Prohlédli mě od hlavy až k patě 😄 zítra ještě sono břicha. Ale přesnou příčinu mi neřekli. Spíše největší pravděpodobnost.

Tak se drž a dej vědět jak si dopadla… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast