Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj muj kluk mel petku a ted o prazdninach dela opravu znamky a chtela jsem se zeptat muze propadnout kdyz to nezvladne.je v sedme ma jit do osme muzou ho nechat propadnout z jednou petkou diky za rady
@Martina1965 Myslela jsem, že když někdo dostane na konci školního roku pětku, tak propadá automaticky. Překvapilo mě, že dělá ještě reparát. To je dobré, že má ještě šanci. Držím palce, ať to zvládne! Buď v klidu, tvoje nervozita mu neprospěje, jistě je to šikovný klučina.
Jen dovozuji, že pokud by to neudělal, tak propadne.
Aha tak jestli by to nedal tak jde zpet do sedme i kdyz je to jen jedna petka ja myslela ze by jich melo byt vice
@Martina1965
Pokud by mel petek vice, tak ztrazi moznost reparatu. Propadl by automaticky.
@Martina1965 kdyz ma max dve petky, tak dela reparat, pokud neudela, tak propada
Kdyz ma tri a vice petek propada automaticky
Z jakeho predmetu to ma? Ucil se? Podle tveho dotazu to vypada, jakobyste se o reparatu dozvedeli ted… na konci roku musel dostat temata, ze kterych bude zkousen, ne?
ano, pokud opravnou zkoušku neudělá, bude opakovat ročník - i když je to „jen“ jedna pětka.
Pokud už teda jednou na druhém stupni nepropadl, tak když neudělá, jde zpět do sedmičky. Kdyby ho s pětkou pustili dál, tak se ty opravné zkoušky ani dělat nemusí.
@LadyLada píše:
@Martina1965 Myslela jsem, že když někdo dostane na konci školního roku pětku, tak propadá automaticky. Překvapilo mě, že dělá ještě reparát. To je dobré, že má ještě šanci. Držím palce, ať to zvládne! Buď v klidu, tvoje nervozita mu neprospěje, jistě je to šikovný klučina.Jen dovozuji, že pokud by to neudělal, tak propadne.
To myslis vazne? Zajimalo by me, jak tedy vypada dite, ktere neni sikovne, kdyz i lepml s 5 na vysvetceni se povazuje za sikovne dite.
@Cuddy píše:
To myslis vazne? Zajimalo by me, jak tedy vypada dite, ktere neni sikovne, kdyz i lepml s 5 na vysvetceni se povazuje za sikovne dite.
Myslím, že to bylo myšleno jako podpora, ale ono všem zúčastněným pomůže, když mu dáš jasně najevo, jaký to je lempl, tak ani na ten reparát chodit nemusí. Někdo má nízké IQ, někdo EQ, a co je horší? ![]()
@Martina1965 jak může jít dál když z nějakého předmětu má nedostatečné znalosti
, to jste museli vědět už v průběhu roku. na třídních schůzkách se známky říkají a hrozící 5
takže času na zlepšení bylo dost. Ted snad udělá opravnou zkoušku a pak raději dohled at příští rok nedopadne stejně, to pak i na učební obor bude problém se dostat
Ted je to hlavně na něm, snad se učil alespoň o prázdninách
syn má problémy s češtinou takže hrozila 3, víc jsme se učili a nakonec si to vylepšil
, učím se s ním i o prázdninách a nevím no to co vše jsme se učili my na zš najednou se neučí i když máme podezření že jejich učitelka to extra neřeší takže o to víc se učí doma no a najednou tomu rozumí
Dost si zavařil i do budoucna ![]()
@Barbucha3 Za me je horsi si stale neco nalhavat. Sikovne dite dle meho reparat nedela, pokud nedejboze ano (vlekla nemoc, konflikt s kantorem…), zvladne ho bez velke snahy. Slabe dite se musi na reparat poradne pripravit a je dobre, kdyz tuto pripravu spolu s rodici nepodceni. Zamenovanim slabeho ditete za sikovne by mohl nekdo usoudit, ze reparatu neni treba venovat takovou pozornoust. Vzdyt jak pise zakladatelka, je to preci jen jedna petka, sama usuzovala ze se propadava az kdyz je petek vice.
Toto zlehcovani situace mne prijde jako nesvar dnesni doby, kdy misto aby se problemu venovala pozornost se problem smete jeho zlehcenim.
@Markéta80 píše:
@Martina1965 jak může jít dál když z nějakého předmětu má nedostatečné znalosti,
no, vzhledem k tomu, že lze propadnout pouze jednou na prvním a jednou na druhém stupni, tak dál může jít velmi lehce i bez znalostí ![]()
jinak u mojí holky reálně hrozil reparát v šestce - přechod na druhý stupeň, rozvod rodičů a nástup puberty, to všechno se na ní dost podepsalo a flákala, co se dalo. ale vyhrabala se z toho a znalosti dohnala, v devítce měla už jenom jednu nebo dvě dvojky ![]()
@sagina píše:
no, vzhledem k tomu, že lze propadnout pouze jednou na prvním a jednou na druhém stupni, tak dál může jít velmi lehce i bez znalostí
To jsem vůbec netušila, že to je takto omezeno. To je pak to dělání reparátu výsměch a fraška. Chudáci učitelé na základce.
Propadne, kdyz neudela reparat. U nas zaseda komise pristi tyden. Dva nestastnici.
@Martina1965 pripravuje se? Pokud se o prazdninach ucil, tak snad neco rekne, aby nepropadnul a treba ho to probere, ze pristi rok. To nesmi nechat zajit, takhle daleko, ale zabrat driv.