Myslíte si, že vypadáte mladší?

36556
21.8.17 18:17

Myslíte si, že vypadáte mladší?

Nazila jsem na zajímavý fenomén, tak založím téma pro odlehčení.. Zdá se, že drtivá většina lidí si o sobě myslí, že vypadá mladší než svůj věk. (I já si to o sobě myslím, abych se přiznala). :mrgreen:

Ale pokud si to o sobě myslí všichni, nevypadáme vlastně všichni na svůj věk?

Skoro každý někdy zažil situaci, kdy mu někdo hádal míň. Ale když o tom tak přemýšlím, tak se vlastně vždycky hádá míň, protože nikdo nechce dát víc, aby předešel trapasu.

Kolikrát mi to řeknou lidi, o kterých si spíš myslím, že vypadají na víc. Třeba tuhle kolega. Na temeni skoro lysinka, břiško, okolo očí vrásky, ale prohlásil, že na seznamce si dal, že hledá holku do třiceti, protože on má to štěstí, že vypadá o deset let mladší. Což podle mě nevypadá, ale nechala jsem ho při tom.

A možná je to taky tím, že se srovnáváme s předešlými generacemi, kdy každá ženská 40+ měla mračivku, vějíř v dekoltu, sem tam šediny a postavu jako sud. Ale to už dneska tak úplně neplatí. Když ve filmu Vrchní, prchni říká Šafránková holkaři Abrahámovi, který jede ve čtyřiceti na sraz ze školou, že ze spolužaček strach nemá, ale spolužáci mohou mít mladé ženy, dává tím najevo, že jsou čtyřicítky odepsané. A ty herečky tam fakt tak vypadají. Nadváha, babičkovské účesy, dospělé děti. Dneska když si vybavím generaci čerstvě čtyřicetiletých hereček, tak je to třeba Alice Bendová, Wilhelmová, Geislerová, Benešová, což jsou furt šťabajzny a asi by si Dalibor Vrána vybral. Ovšem znamená to, že nevypadají na svůj věk? Nebo to znamená, že je normální vypadat ve čtyřiceti ještě vcelku k světu?

A co vy? Taky si myslíte, že vypadáte mladší? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
21.8.17 18:20

Nevím lidi jsou divní, jeden den se mě ptají na občanku a druhý den si myslí že moje osmdesátiletá babička je moje matka :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6006
21.8.17 18:28

@Bábrdl Já bych řekla, že vypadám zhruba na to, kolik mi je. Ale nedokážu to úplně posoudit, sama věk u ostatních moc odhadnout neumím. Jinak si myslím, že dnešní 40+ jsou většinou pěkné šik ženské (alespoň ty, co mám kolem sebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.8.17 18:31

Tuhle po mne u dr chtěli, abych zavolala matku děti, ze ja za ne nemohu rozhodovat (děti jsou moje a je mi přes třicet :roll: ) stává se mi to hodně často, ale mam nakrátko střizene vlasy, moc se nelicim a s dětmi nosím většinou sportovní věci, tak to i chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.8.17 18:34

@Bábrdl Myslím si ve srovnání s mými vrstevnicemi, že vypadám zhruba na svůj věk. A více méně každý v okolí vypadá na svůj věk, výjimkou jsou obézní ženy, ty vypadají klidně o deset let starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.8.17 18:35
@Tichošlápek píše:
Tuhle po mne u dr chtěli, abych zavolala matku děti, ze ja za ne nemohu rozhodovat (děti jsou moje a je mi přes třicet :roll: ) stává se mi to hodně často, ale mam nakrátko střizene vlasy, moc se nelicim a s dětmi nosím většinou sportovní věci, tak to i chápu.

Třeba jsi jedna z těch výjimek, u kterých to fakt platí. :think:
Já třeba znám dvě holky, které skutečně vypadají mladší tak o deset let. Ale to je extrém a u těch se plete každý.

Ale pak slýchám historky, jak po někom chtěli občanku a dotyčný podle mě vypadá na třicet pět, i když je mu třicet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.8.17 18:37
@Imamother píše:
@Bábrdl Myslím si ve srovnání s mými vrstevnicemi, že vypadám zhruba na svůj věk. A více méně každý v okolí vypadá na svůj věk, výjimkou jsou obézní ženy, ty vypadají klidně o deset let starší.

I o víc. Tuhle jsem se dala do řeči s obézní holčinou, o které jsem se domnívala, že je plus minus v mém věku, takže takové ty slinty typu „určitě pamatujete, jak tehdy…“ A ukázalo se, že je to asi dvacetiletá dcera kolegyně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
21.8.17 18:41

Ano, tak si myslím, že vypadám mladší :). Ale u ženskejch je to hodně i o oblékání a líčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.17 18:43

Asi takhle. V 16 jsem vypadala na 12 ( možná lepší než když teď moje nevlastní dcera ve 12 vypadá na 16), ve 20 na 15. V 28-30 na 20. Teď mi je 34 a poslední odhad z minulého týdne zněl 23. Tak možná v těch 40 mi těch 30 už hádat budou. Moje mamka ve skoro 70 taky na ten věk vůbec nevypadá. Plánuju ještě mimco, tak věřím že ve 40 když bude ještě ve školce si nikdo nebude myslet že jsem jeho babička.

• Citovat
  • Upravit
3780
21.8.17 18:44

Mně to taky dost říkají, když kouknu na spolužačky a srovnávám, tak je to hodně o kilech a způsobu oblékání, prostě triko a džíny vypadají mladistvěji, než neforemné gatě a volná blůza s barevným abstraktním vzporem. A pak, co mně nenapadlo, ale dovedla mně na to instruktorka autoškoly, a ta mi rozhodně nemazala med kolem huby, je to způsobem myšlení - prostě, když člověk mladě myslí, mladě i vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.8.17 18:48

Já vypadám na svůj věk, možná bych řekla, že i starší. Takže ne, fakt všichni se necítí být mladší. Jinak mám tmavé vlasy, jsem vysoká, nejsem žádný tintítko, maluju se, svoje vlasy mám šedivý :D Ale myslím si, že vypadám celkem dobře :) Řekla bych, že je to genetika. Mám okolo sebe ženský, který vypadají o několik let mladší, žádná vráska, žádné kilo navíc, ale můžu ti říct, že pro to třeba nic nedělají. Mají to opravdu daný, je taková jejich matka, jsou takové dcery apod. Ve srovnání s mojí mamkou, která vypadá starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.8.17 18:49

Já ani nevim… Myslím si, že vypadám přiměřeně… V práci byli někteří překvapení, že mi je „už“ třicet… :nevim: Je fakt, že na třicet se asi moc necejtím… :oops: :mrgreen: Vypadám asi furt stejně blbě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
21.8.17 18:49

Zcela objektivne si vsichni mysli, ze jsem 20+ a pritom mam 30+. Uzas je dokonan, kdyz zminim deti.
Ale kdyz si nestihnu umyt vlasy, zanedbavam par dnu pitny rezim, nespim, nedejboze jsem nemocna atd, tak si v zrcadle prijdu na 60 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.8.17 18:50

Taky mám kamarádku, které bude brzy 40 a vypadá fakt tak o 10 let mladší. Když jsem se s ní seznámila, nevěřila jsem, že už má dvě děti :D Tipovala jsem jí max 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
21.8.17 19:05

Ne nemyslím, ale je zajímavé, že téměř všechny lidi, kteří jsou nakonec třeba jen o pár let starší než já, si otipuji na víc( ne nahlas :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová