Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímavé téma
Ale ještě zajímavější by bylo, kdyby všechny ke svým komentům o tom, jak jim okolí hádá o deset a více let míň přihodily aktuální neupravenou fotku. Představa, že nějaká pětatřicítka vypadá na dvacet je pro mě fakt nonsense
A že se jich tu sešlo ![]()
@Koty píše:
Zajímavé témaAle ještě zajímavější by bylo, kdyby všechny ke svým komentům o tom, jak jim okolí hádá o deset a více let míň přihodily aktuální neupravenou fotku. Představa, že nějaká pětatřicítka vypadá na dvacet je pro mě fakt nonsense
A že se jich tu sešlo
Mám kamarádku, je jí 40 let, má 4!!! děti a nikdo, opakuji NIKDO by jí ty léta nehádal. Je štíhlá, drobná, má to geneticky dané, černé nebarvené vlasy do pasu…vypadá sotva na 32 let.
@Mango_Lassi píše:
Ptáš se mě? Vypadala takhle
Ale tak že ta konkrétní tvoje tak vypadala nic nemění na tom, že to jen těžko lze zobecňovat
letní krásné mini šatičky budou vypadat otřesně i na tlusté strhané 20tnici ![]()
@Nimie píše:
Ale tak že ta konkrétní tvoje tak vypadala nic nemění na tom, že to jen těžko lze zobecňovatletní krásné mini šatičky budou vypadat otřesně i na tlusté strhané 20tnici
Tak kdyby tato konkrétní 50+ vypadala na 20+ a ten její věk nebyl na ní poznat, tak bych si toho asi nevšimla, že.
Jinak souhlasím, taky vidím ve městě obtloustlé paní různých věkových kategorií v těsných šatech nebo kalhotách. Nevypadá to moc lichotivě.
@Inaris píše:
Mně dost vadí, když mi někdo cizí řekne „mladá paní“![]()
. To totiž nevím, jestli si nedělá srandu
![]()
. I když mi známí tvrdí, že vypadám mladistvě, tak… Já jsem náhodou na svůj věk (50+) hrdá. Fůra lidí se ho nedožije.
![]()
Příspěvek upraven 23.08.17 v 14:48
Mladá paní mi pravidelně říkají například v obchodě. Ale tam to beru, jak to je, nějak mě oslovit musí žejo.
@Inaris píše:Ale zrovna včera jsem se v duchu smála mlaďochovi, který na mě koukal hodně nápadně z okna kamionu, protože jsem si říkala, jak asi musel být zklamaný, když (možná) z obličeje pochopil, že holt nejsem třicítka![]()
. Původně jsem k němu stála zády, jsem hodně hubená a mám dlouhé „rezavotřešňové“ vlasy…
![]()
Jo a měla jsem s sebou 10letého synovce.
táák, se zasnil. Třebas mu připomněla polotmavý pivo. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Tak kdyby tato konkrétní 50+ vypadala na 20+ a ten její věk nebyl na ní poznat, tak bych si toho asi nevšimla, že.
Jinak souhlasím, taky vidím ve městě obtloustlé paní různých věkových kategorií v těsných šatech nebo kalhotách. Nevypadá to moc lichotivě.
Znovu, já chápu, že jsi natrefila na takovou, které to nesedělo. Ale těžko na základě toho můžeš usuzovat cokoliv o tom, jak vypadají ostatní ženy v daném věku. Té konkrétní to nesedělo, ok, ale to není jen věkem, ale i tím, že prostě vypadala staře ![]()
@Inaris píše:
Je fakt, že v určitém věku by už dáma měla přemýšlet o tom, co vezme na sebe. Ale záleží fakt na postavě a celkové vizáži. Běžně nosím kraťasy a sukně nad kolena a trička na ramínka.
Ale zrovna včera jsem se v duchu smála mlaďochovi, který na mě koukal hodně nápadně z okna kamionu, protože jsem si říkala, jak asi musel být zklamaný, když (možná) z obličeje pochopil, že holt nejsem třicítka![]()
. Původně jsem k němu stála zády, jsem hodně hubená a mám dlouhé „rezavotřešňové“ vlasy…
![]()
Jo a měla jsem s sebou 10letého synovce.
A jinak jo, souhlasím s tím, že by si měla žena vybírat adekvátní oblečení. Na druhou stranu jsou kousky oblečení, které nosím i já i mamina - identické, jen třeba jiná barva, a vypadá na mou starší sestru
ale je fakt, že bych řekla, že většina z toho bude genetika. Měla to tak babi, tak se to předává dál - jasně, musí se to něčím podpořit, ale pokud to někomu není dáno, tak se minimálně třeba viditelnému zestárnutí dekoltu a obličeje nevyhne.
Příspěvek upraven 23.08.17 v 15:10
@Koty píše:
Zajímavé témaAle ještě zajímavější by bylo, kdyby všechny ke svým komentům o tom, jak jim okolí hádá o deset a více let míň přihodily aktuální neupravenou fotku. Představa, že nějaká pětatřicítka vypadá na dvacet je pro mě fakt nonsense
A že se jich tu sešlo
To jsem si taky říkala.
Kolikrát se v diskuzi o čtyřicetileté herečce píše „haha, zachovalá padesátka možná“.
Osobně odhadovat věk moc neumím, ale když např vedle sebe postavím mou mámu (54) a tchyni (56), vypadá tchyně o 10 let starší.
Mě osobně lidé opravdu hádají méně a to už od puberty (mám o 2,5 roku mladší sestru, častokrát už nás tipovali věkem naopak). A když řeknu, že mám dvě čtyřleté děti, někdy mi lidé ani nevěří
Mám to asi v genech. Mamka ta do 50 vypadala fakt super, teď už ten věk trošku začíná být znát. S tátou, když někam jdu tak si většinou spíš myslí, že patříme k sobě, než že by mohl být mým otcem, taky na svůj věk vůbec nevypadá.
Když se podívám po svých spolužačkách, ty rozdíly tam celkem jsou - řekla bych že věk přidávají kila a pak taky kdo se jak umí obléknout a nalíčit samozřejmě. U chlapů je to ještě markantnější, když jim začnou řídout vlasy, hned vypadají starší.
anonym - údaje o rodině
Jsem presvedcena ze vypadam starsi - ve 21 letech se me lidi ptali kolik uz mam deti a ted mi nekteri tipuji tak 27 let
@Koty píše:
A že se jich tu sešlo
@Nimie píše:
Znovu, já chápu, že jsi natrefila na takovou, které to nesedělo. Ale těžko na základě toho můžeš usuzovat cokoliv o tom, jak vypadají ostatní ženy v daném věku. Té konkrétní to nesedělo, ok, ale to není jen věkem, ale i tím, že prostě vypadala staře
Máš jako obvykle pravdu, šéfe!
![]()
@Anna766 píše:
Mám kamarádku, je jí 40 let, má 4!!! děti a nikdo, opakuji NIKDO by jí ty léta nehádal. Je štíhlá, drobná, má to geneticky dané, černé nebarvené vlasy do pasu…vypadá sotva na 32 let.
Jenže v dnešní době je asi prostě normální vypadat ve čtyřiceti mladistvě. To je to.
Je mi 31 a nedávno mi jeden týpek v baru hádal 18, když jsem na něj vybalila že mám doma dvě děti, koukal jak péro z gauče ![]()