Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
No právě. Kolikrát mi někdo vypráví, jak po něm chtěli někde občanku a já si říkám, že to musel být slepec.Ale, když se pak stane mně, že mi někdo hádá výrazně míň, řeknu si, že to myslí upřímně.
No upřímně, těm příběhům kdy po 35 leté ženě chtěl někdo obcanku nevěřím ani náhodou.
Sebe radši neposuzuji, myslím, že se to v poslední době dost zhoršilo
![]()
Ale pracuji s lidmi-klienty-převážně ženami a dozvídám se většinou jejich věk. Tak v 40% jsem hodně překvapená, protože ty ženy vypadají výrazně mladší než jsou. minulý týden 2 ze 4. Tak v 5% jsem dost překvapená na druhou stranu, jsou mladší i když vypadají starší. No a ten zbytek mi tak nějak sedí. Ale je to určitě subjektivní.
Mě je 26 a sama bych si tipla kolem 22. Když někomu řeknu kolik mi je, většinou je každý překvapený, že na to nevypadám a dokonce mi nedávno nějací kluci tipovali 17 let
Na to, že po mě chtějí v obchodech občanku, když kupuji manželovi pivo, jsem si už zvykla a doufám, že mi mladistvý vzhled ještě dlouho vydrží
![]()
Bude mi 40 a hádají mi míň. Tedy alespoň mi všichni tvrtí, když jim řeknu, že budu mít 40, že na to nevypadám. Mám tedy malé děti 4 a 1, tak jsem ráda, že nevypadám jako jejich babička. Ale měla jsem s tím problémy, když mi v 25 hádali 15 apod. Teď mě typujou tak na 35, jsem spokojená ![]()
@Pomka píše:
Mojí dceři taky lidi hádají vícBudou jí 3 roky a vypadá starší
jo, pětiletého se už přes rok ptají, co škola ![]()
Já myslím, že mezi 20. a 30. rokem se člověk nějak zásadně nemění, takže je asi v pořádku, vypadat ve 30 na 20
Teda neznám nikoho, kdo by v tomhle věku nějak zásadně zestárnul
30 přece není žádný věk a ještě do těch 35 lze vypadat poměrně mladistvě. Mně je 32 a hádají mi do 25 a většina mých spolužaček vypadá stejně jako na střední.
No jo, jenom se pochvalte a hoňte si zde ego, jaké jste lolitky ![]()
Mně když bylo zmiňovaných 30 let, tak jsem se seznámila s přítelem, který je mladší. Prý si myslel, že je mi tak 35…
![]()
@Tamtama píše:
jo, pětiletého se už přes rok ptají, co škola
Děti neřeším, staršímu všichni tipujou tak o dva roky víc, mladšímu to samý… Je to o to horší, že měl odklad, takže jde do školy pozdě (ve spojení s tím, že je narozenej v září). Reálně je vyšší, než někteří čtvrťáci.
![]()
@VENIVINIVICI píše:
No jo, jenom se pochvalte a hoňte si zde ego, jaké jste lolitky
Nerej a hoď něco k tématu. Jak jsi na tom ty? V reálu pupek, pleška, ale ze zrcadla na tebe kouká dvacátník.
Holky to mají snazší, že ledacos zamaskují. Ale u chlapů je blbý to řídnutí vlasů.
Tady se to sešlo. Všechny vypadáte mladší. Já teda stoprocentně vypadám starší. Tipla bych si tak min. o 10 let.
Nikdo mi poslední dobou věk nehádal. Potkala jsem teď pár lidí, které jsem dlouho neviděla a prý vypadám pořád stejně. Já si to ale nemyslím. Nevím, čím to je. Ještě nedávno jsem se tak rozhodně necítila - naopak jsem si říkala, že se vůbec necítím na to, kolik mi je.
@terien píše:
V porodnici se mnou byla paní, která porodila první dítě. Vypadala strašně, bez předního zubu, tlustá a culila se jak ji všichni tipujou míň![]()
vypadala samozřejmě o 10 let starší nez byla. Nechápu tu nesoudnost některých žen.
Kdeže jsme se to potkaly?
![]()
@VENIVINIVICI píše:
No jo, jenom se pochvalte a hoňte si zde ego, jaké jste lolitky
Tak to že někdo vypadá mladší, ještě neznamená, že vypadá dobře
Některé ženy vypadají mladší proto, že se nemalují, jsou to chlapecké sportovní typy a ty vypadají vždy mladistvě, i když to nejsou třeba extra kočky a pak taky záleží na tvaru obličeje, kulatý vypadá vždy mlaději a jeho majitel vůbec nemusí být pěkný/pěkná, tudíž nevím, kdo by si tu měl honit ego
A jak jsem psala, většina lidí vypadá do 35 mladě, to není žádné stáří ![]()
Já si nemyslím, že lidi hádají míň schválně, jakože by chtěli polichotit.. Možná tak nějaký muž, ale jinak si nemyslím..
Protože v době, kdy jsem mladší působila, jsem z toho nadčená nebyla, to přiznám, aby ve 22 na zábavě mi nechtěli nalét a dokonce v obličeji jsem viděla, prostě nevěříctnost- mysleli, že mi je 15… To stejné, když jsem byla na operaci v 19 letech a ležela jsem se 14, a sestřička přišla, všech se zeptala na věk já řekla 19 a začala se smát, že to určitě..
To samé vykulené oči důchodkyň že taková mladá a dítě, tehdy 27, a myslely si že mi je tak 17.. Člověk ten udivený, zaskočený pohled pozná..
Teď už ne, jak jsem psala, teď mi hádaji tolik kolik mám..Já věk nehádam, nemám na to oko..
Prostě mě dneska přijdou všechny slečny do 20 jako upravované 30,
i mladé holky, že působí na okolí starší..
Takže abych neurazila, radši nehádám nikomu věk..
A taky si myslím, že většinou mladší půosbí malé holky.. Už podle výšky, když někde sotjí hubená, menší osoba, třeba má delší vlasy, tak prostě člověk si řekne, nějaké slečna, než když vidí stát 180 cm ženskou
@Pomka píše:
Mojí dceři taky lidi hádají vícBudou jí 3 roky a vypadá starší
No to mi ani nemluv.Moje deti jsou hodne vysoke, ten cerstve petilety ma 122cm a navic dva spodni zuby uz vypadle, tak vypada i o dva roky starsi
Dcera zase ve 28m ma skoro 100cm, mluvi jak ctyrleta a nikdo by ji dva roky netipoval. Obcas je to pruda-porad jsem poslouchala otazky typu „a proc to dite ma jeste pleny?“no protoze mu je rok!„a on chudak jeste moc nemluvi co?“ted treba na tu malou „a jak se ti libi ve skolce?“
Ale cim jsou starsi, tim je to lepsi ![]()