Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@ninabu píše: …to je prokletí dnešní doby. Na počítači se naučí každý a pak machruje… Ale ono je jedna věc umět program a jiná „mít pro to cit“ a vidět to…
Dej se do toho! Fandim ti
Svatá pravda!
Já taky někdy samozřejmě zkusila snad vše co šlo ale jako test, ne že bych se zmladila o 10 let a vesele tu plastiku zveřejňovala
Jinak ještě důležité je i správně fotit - dříve jsem si myslela že photoshop zachrání vše ale chyba, pokud není foto správné tak zázrak prostě neudělám (jenže naučit se fotit skvěle se zrcadlovkou jsem se ještě nenaučila, tedy spíš jsem se nedokopala k tomu věnovat tomu čas
)
@PavlaPir píše:
@martina.se děkuju za radu
nz. Jsou tam toho mraky, krok po kroku… pokud tomu věnuješ čas, tak to zvládneš..
@klarisk píše:
Svatá pravda!Já taky někdy samozřejmě zkusila snad vše co šlo ale jako test, ne že bych se zmladila o 10 let a vesele tu plastiku zveřejňovala
Jinak ještě důležité je i správně fotit - dříve jsem si myslela že photoshop zachrání vše ale chyba, pokud není foto správné tak zázrak prostě neudělám (jenže naučit se fotit skvěle se zrcadlovkou jsem se ještě nenaučila, tedy spíš jsem se nedokopala k tomu věnovat tomu čas
)
Já teda nefotim. Mou specializaci je hlavne Indesign, jsem grafička. Ale manžel fotí zrcadlovkou, jako koníček, ale celý život. Když jsem ho poznala, byl taky „zblblý“ úpravama fotek. Obdivoval na fotoaparatu kde co… A já tu od té doby tluču, že umění a kumšt je hlavně dobře fotit…
Ale to už jsem odbočila ![]()
@ninabu když ono to focení je návykové
Úpravy fotek mě zaujaly jako mladou ve snaze být dokonalá jako modelka
pak jsem trochu dospěla a pro to aby fotky byly hezčí a odstranily se nedostatky a nakonec beru mimo rodiny a dovolených foťák „na počasí“ Kdyby někdo potřeboval fotky mraků, červánek, mlhy atd… mám
Výhoda je že tady je úprava snadná ![]()
Tak já jsem se naučila s programy na upravování fotek, přez youtube. Měla jsem např. fotku, kde jsem chtěla upravit pleť, pozadí atd.tak sem si zadala do youtube název programu+to co jsem potřebovala, většinou ale v angličtině nebo němčině, a potom jsem podle videa upravovala, přesně jako ve videu sem klikla na to a to, a pak jsem už postupně sama logicky věděla co a jak, jak program asi tak funguje, ale je to dost náročný na čas. Mě to neělo se to učit třeba podle manuálu musela jsem to vidět přesně na videích co a jak se dělá. A nejjednodušší je program photoshop ligtroom, to jsem si zkoukla, a je opravdu nejlehčí a nejlepší ze všech.
@martina.se myslím, že za to ten čas stojí ![]()
@anonymmm je pravda, že jsem se z knížek učila fotit na manuál a stále fotky nevycházely. Potom jsem šla na kurz, tam mi to „učitel“ vysvětlil i odpověděl na otázky a už z manuálu nepřepnu. A věřím, že by to tak bylo i s tím photoshopem. Já přemýšlela i nad tím lightoomem, možná zkusím tu 30ti denní verzi
Děkuju
Tak ten ligtroom můžu opravdu doporučit, vždyčky sem chtěla mít fotky krásný jako z časopisu, a tam toho jde pomocí nekolik jednoduchých kliků krásně docílit, bez toho aby se tam musely dělat nějaké vrstvy.Taky pomocí jednoho kliku se dá udělat krásná krajina. Já používám programy3,jeden portrait profesional, to je na úpravu obličeje, ten je taky skvělý, behem okamžiku udělá jednoduše obličej bez pupínků, vrásek, atd, vypadá to úplně jak z časáku, a není stim vůbec práce, Potom je ten adobe photoshop cs3,ale ten je složitější, teda pro mě tam jsou ty vrstvy, a asi nejlepší bude ten ligtroom nebo Elements, Taky záleží pro jaké účely, Já mám tedy zkušenosti s tím Ligtroomem a jsem naproto nadšená, má hrozně moc možností, a hlavně když se fotka nepovede, nebo se špatně nasvítí, tak to krásně a jednoduše zachrání, a hlavně když s ním delší dobu nedělám, tak to do příště nazapomenu, kdežto u toho klasického se to zapomene hned, ten je složitější. Třeba tahle fotka, je udělaná pomocí2-3kliků hrozně rychle.
Nějak se to sem načetlo ve špatné kvalitě, protože byla fotka moc velká, tak to zmenčily, a je to nic moc.
Doba pokročila, jsme ve 2014, co byste radily na úpravu fotek teď? Mělo by to být pro průměrně chápavého uživatele, nejlépe dostupné někde na Slunečnici apod, měl by k tomu být manuál ke stažení a vytištění-nejlépe v češtině, příp. v angličtině a mělo by to být takový, abych to pochopila rychle, i když mi dítě tancuje za zády. díky.
@tasa
tak zalezi jak moc chces upravovat. pokud oriznout a upravit jas, tak staci Picasa. Pokud jsi zvykla treba na Photoshop, tak s tim nevystacis ![]()