Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj. Prosím Vás o radu. Chtěla bych si začít upravovat fotky a vybrala jsem si photoshop elements 12. A teď se dostávám k dotazu- nemáte prosím někdo odkaz na nějaké dobré stránky, kde bych se mohla učit? Hledala jsem nějaké videa, ale moc se mi nezadařilo. Jsem začátečník, takže se mi hodí opravdu cokoliv a vím, že mezi Vámi je spoustu šikovných lidiček. Někteří z Vás se tomu určitě věnují, takže budu moc ráda, za každou radu. Předem moc děkuji Pavla
Ty jo, tak to jsem zvedava, jestli a co ti nekdo poradi! Ja jen vim, ze k normos Photoshopu davaji manual… ![]()
To je drahy snad pro vsechny ![]()
Ja jsem profik, tak prave vubec neznam tyhle „odnose“…
Rada bych poradila, ale vazne netusim. Snad se tu nekdo najde!
Drzim palce!
Ahoj, pokud mluvíš anglicky, tak Lynda.com jsou skvělé výukové stránky na kde co. Samotné používání je placené, ale první týden je na vyzkoušení zdarma. Já jsem to s Illustratorem udělala tak, že jsem si našla kurz, který jsem chtěla, přihlásila se na ten týden a pak přihlášení zrušila, abych nemusela platit. Jsou ale fakt skvělí a až budu příště potřebovat, tak jim zaplatím s radostí.
Odkaz na kurzy Photoshop Elements zde: http://www.lynda.com/search?…
Hodne stesti
Doporučuji knihu a moře trpělivosti - když člověk dělá více operací (práce s vrstvama atd…) tak toho má pc někdy dost a nedovedu si představit pořád překlikávat mezi návodem na netu v rozpracovanou fotkou. Já jsem „uvízla“ na photoshopu 7, novější mi nevyhovovali. Kdysi když jsem začínala trvalo mi to zhruba rok než jsem dokázala dělat úpravy tak aby to nikdo nepoznal a to jen díky knize. Dnes se občas divím co za fušerské úpravy proniknou do časopisů. Knížky jsou drahé, ale pokud začínáte od začátku a chcete v photoshopu dělat dobře tak doporučuji - zkuste napsat ježíškovi, mě knihu tehdy taky přinesl on
Přeji hodně zdaru
@ninabu děkuju, jsem ráda že si i tak napsala. Tak ty jako profík to potřebuješ, pro mě amatéra to je cenově dostupný elements a myslím že i dostačující
(teda doufám)
@eveli děkuji moc. Angličtina není zrovna moje silná stránka
, ale manžel s ní nemá problémy, tak mi to může překládat
Až večer přijde domu, tak mu to ukážu a ať radí ![]()
@klarisk píše:
Doporučuji knihu a moře trpělivosti - když člověk dělá více operací (práce s vrstvama atd…) tak toho má pc někdy dost a nedovedu si představit pořád překlikávat mezi návodem na netu v rozpracovanou fotkou. Já jsem „uvízla“ na photoshopu 7, novější mi nevyhovovali. Kdysi když jsem začínala trvalo mi to zhruba rok než jsem dokázala dělat úpravy tak aby to nikdo nepoznal a to jen díky knize. Dnes se občas divím co za fušerské úpravy proniknou do časopisů. Knížky jsou drahé, ale pokud začínáte od začátku a chcete v photoshopu dělat dobře tak doporučuji - zkuste napsat ježíškovi, mě knihu tehdy taky přinesl onPřeji hodně zdaru
@klarisk děkuju, tak napíšu ježíškovi, ještě že bude brzy
Chtěla bych s učením začít brzy. Je pravda, že zrovna minulý týden nám přišla do schránky reklama od „profi“ fotografky. Účtuje si šílené peníze a má ty fotky hrozné (přepaly, stíny,…). Já bych se tím neprezentovala a to nejsem profík ![]()
Pokud umíš anglicky na youtube se dá najít hodně návodů na různé činnosti s photoshopem.
např. http://www.youtube.com/results?…
@saguaro děkuju, bohužel angličtina zrovna není můj šálek kávy
@PavlaPir píše:…to je prokletí dnešní doby. Na počítači se naučí každý a pak machruje… Ale ono je jedna věc umět program a jiná „mít pro to cit“ a vidět to…
@klarisk děkuju, tak napíšu ježíškovi, ještě že bude brzyChtěla bych s učením začít brzy. Je pravda, že zrovna minulý týden nám přišla do schránky reklama od „profi“ fotografky. Účtuje si šílené peníze a má ty fotky hrozné (přepaly, stíny,…). Já bych se tím neprezentovala a to nejsem profík
Já kvůli tomu že anglicky vůbec neumím skončila s tou sedmičkou, ostatní byly česko-anglické ale bavím se o době před cca 7 lety, dnes to je asi jinak ale tady vím „kam šáhnout“ pro jaký nástroj atd… Jde tam všechno, ráda tam dělám vizitky a přáníčka, teď na md na to nemám tolik času a občas tápu tak vytáhnu knihu a jedu. PS - pro začátek si dělejte více kopií práce, není nad to když se pc zahltí a klekne nebo když už si myslíte že je to ok a najednou najdete chybu která už nejde vymazat protože se vrstvy sloučily… Já na důležitější práce mám tak 3-5 uložení v různých fázích práce
@PavlaPir najdi si tutorials na youtube. Já se díky tomu naučila i s illustratorem ![]()
@ninabu to je pravda. Já se snažím pouze o to mít fotky hezké, zajímavé, ale ta úprava je také důležitá část. Je pravda, že spoustu fotografů nemá třeba vůbec potuchy o světle, kompozici a tak. Já tomu také zrovna nerozumím na profi úrovni, ale stačí několik odborných článků, kurzů a pak vidíš v těch profi fotkách věci, které tě praští do očí a lidi jsou za to schopný zaplatit šílený peníze
. Je to smutný. Děkuju
@klarisk na to kouknu, jestli by se třeba někde ještě nedal sehnat. koukala jsem že k elements 12 knížka zatím nevyšla. Já také nepotřebuju žádné super novinky, stačí základ pro úpravu, ale nevím jak to funguje, přes programy, licence a všechny pc věci je tu manžel
. Každopádně děkuji za radu s ukládáním, jsem ráda ze všechny rady ![]()