Photoshop elements 12

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1059
26.11.13 18:58

Photoshop elements 12

Ahoj. Prosím Vás o radu. Chtěla bych si začít upravovat fotky a vybrala jsem si photoshop elements 12. A teď se dostávám k dotazu- nemáte prosím někdo odkaz na nějaké dobré stránky, kde bych se mohla učit? Hledala jsem nějaké videa, ale moc se mi nezadařilo. Jsem začátečník, takže se mi hodí opravdu cokoliv a vím, že mezi Vámi je spoustu šikovných lidiček. Někteří z Vás se tomu určitě věnují, takže budu moc ráda, za každou radu. Předem moc děkuji Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2647
26.11.13 19:04

Ty jo, tak to jsem zvedava, jestli a co ti nekdo poradi! Ja jen vim, ze k normos Photoshopu davaji manual… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
26.11.13 19:06

@ninabu ten je na mě jaksi drahý :) (myslím photoshop cs6)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
26.11.13 19:08

To je drahy snad pro vsechny :mrgreen:
Ja jsem profik, tak prave vubec neznam tyhle „odnose“…
Rada bych poradila, ale vazne netusim. Snad se tu nekdo najde!
Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.11.13 19:09

Ahoj, pokud mluvíš anglicky, tak Lynda.com jsou skvělé výukové stránky na kde co. Samotné používání je placené, ale první týden je na vyzkoušení zdarma. Já jsem to s Illustratorem udělala tak, že jsem si našla kurz, který jsem chtěla, přihlásila se na ten týden a pak přihlášení zrušila, abych nemusela platit. Jsou ale fakt skvělí a až budu příště potřebovat, tak jim zaplatím s radostí.
Odkaz na kurzy Photoshop Elements zde: http://www.lynda.com/search?…
Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
26.11.13 19:13

Doporučuji knihu a moře trpělivosti - když člověk dělá více operací (práce s vrstvama atd…) tak toho má pc někdy dost a nedovedu si představit pořád překlikávat mezi návodem na netu v rozpracovanou fotkou. Já jsem „uvízla“ na photoshopu 7, novější mi nevyhovovali. Kdysi když jsem začínala trvalo mi to zhruba rok než jsem dokázala dělat úpravy tak aby to nikdo nepoznal a to jen díky knize. Dnes se občas divím co za fušerské úpravy proniknou do časopisů. Knížky jsou drahé, ale pokud začínáte od začátku a chcete v photoshopu dělat dobře tak doporučuji - zkuste napsat ježíškovi, mě knihu tehdy taky přinesl on :) Přeji hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
26.11.13 19:14

@ninabu děkuju, jsem ráda že si i tak napsala. Tak ty jako profík to potřebuješ, pro mě amatéra to je cenově dostupný elements a myslím že i dostačující :) (teda doufám)

@eveli děkuji moc. Angličtina není zrovna moje silná stránka :(, ale manžel s ní nemá problémy, tak mi to může překládat :) Až večer přijde domu, tak mu to ukážu a ať radí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
26.11.13 19:17
@klarisk píše:
Doporučuji knihu a moře trpělivosti - když člověk dělá více operací (práce s vrstvama atd…) tak toho má pc někdy dost a nedovedu si představit pořád překlikávat mezi návodem na netu v rozpracovanou fotkou. Já jsem „uvízla“ na photoshopu 7, novější mi nevyhovovali. Kdysi když jsem začínala trvalo mi to zhruba rok než jsem dokázala dělat úpravy tak aby to nikdo nepoznal a to jen díky knize. Dnes se občas divím co za fušerské úpravy proniknou do časopisů. Knížky jsou drahé, ale pokud začínáte od začátku a chcete v photoshopu dělat dobře tak doporučuji - zkuste napsat ježíškovi, mě knihu tehdy taky přinesl on :) Přeji hodně zdaru
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
26.11.13 19:23

@klarisk děkuju, tak napíšu ježíškovi, ještě že bude brzy :) Chtěla bych s učením začít brzy. Je pravda, že zrovna minulý týden nám přišla do schránky reklama od „profi“ fotografky. Účtuje si šílené peníze a má ty fotky hrozné (přepaly, stíny,…). Já bych se tím neprezentovala a to nejsem profík :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134

Pokud umíš anglicky na youtube se dá najít hodně návodů na různé činnosti s photoshopem.
např. http://www.youtube.com/results?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059

@saguaro děkuju, bohužel angličtina zrovna není můj šálek kávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
26.11.13 19:28
@PavlaPir píše:
@klarisk děkuju, tak napíšu ježíškovi, ještě že bude brzy :) Chtěla bych s učením začít brzy. Je pravda, že zrovna minulý týden nám přišla do schránky reklama od „profi“ fotografky. Účtuje si šílené peníze a má ty fotky hrozné (přepaly, stíny,…). Já bych se tím neprezentovala a to nejsem profík :(
…to je prokletí dnešní doby. Na počítači se naučí každý a pak machruje… Ale ono je jedna věc umět program a jiná „mít pro to cit“ a vidět to…
Dej se do toho! Fandim ti :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
26.11.13 19:30

Já kvůli tomu že anglicky vůbec neumím skončila s tou sedmičkou, ostatní byly česko-anglické ale bavím se o době před cca 7 lety, dnes to je asi jinak ale tady vím „kam šáhnout“ pro jaký nástroj atd… Jde tam všechno, ráda tam dělám vizitky a přáníčka, teď na md na to nemám tolik času a občas tápu tak vytáhnu knihu a jedu. PS - pro začátek si dělejte více kopií práce, není nad to když se pc zahltí a klekne nebo když už si myslíte že je to ok a najednou najdete chybu která už nejde vymazat protože se vrstvy sloučily… Já na důležitější práce mám tak 3-5 uložení v různých fázích práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.13 19:30

@PavlaPir najdi si tutorials na youtube. Já se díky tomu naučila i s illustratorem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
26.11.13 19:38

@ninabu to je pravda. Já se snažím pouze o to mít fotky hezké, zajímavé, ale ta úprava je také důležitá část. Je pravda, že spoustu fotografů nemá třeba vůbec potuchy o světle, kompozici a tak. Já tomu také zrovna nerozumím na profi úrovni, ale stačí několik odborných článků, kurzů a pak vidíš v těch profi fotkách věci, které tě praští do očí a lidi jsou za to schopný zaplatit šílený peníze :(. Je to smutný. Děkuju

@klarisk na to kouknu, jestli by se třeba někde ještě nedal sehnat. koukala jsem že k elements 12 knížka zatím nevyšla. Já také nepotřebuju žádné super novinky, stačí základ pro úpravu, ale nevím jak to funguje, přes programy, licence a všechny pc věci je tu manžel :). Každopádně děkuji za radu s ukládáním, jsem ráda ze všechny rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák