Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny,
jako spoustu ostatních mě skolila chřipka, asi 4 dny mám poměrně silnou rýmu, nyní mě začalo od rýmy bolet ucho, občas v něm píchá.
Co Vám zabírá na obdobný problém?
Pokud to nepřejde do pondělí, chci na Orl, doma na to nic nemám, mám pouze borovou vodu do uší a Infalin duo kapky, co jsem měla dříve na zánět zvukovodu.
Jako první pomoc mi doporučila orl antihistaminika - léky na alergii, nemáš?
Návštěva lékárny - ušní kapky - lékárnice poradí. Návštěva ORL a výplach ucha, antibiotické kapičky do ucha, hodně smrkat, jsou to nahromaděné bakterie, když se málo smrká. Může se to zhoršit a bude to na píchání.
Někdy jak to přišlo, tak to odejde, ale spoléhat se na to úplně nedá.
Dcera na to trpí, tak mám docela přehled.
ORL jediná možnost..Byla jsem v pátek, v uchu mám prej úplnej buřt s hladinkou hnisu..nepíchla mi to. Dala Zinnat antibiotika a Otipax kapky do ucha. Prej to mělo prasknout samo, neprasklo bohužel. Takže mě bolí dál.
Návštěva mě asi nemine, snad to nějak vydržím do pondělí. Děkuji za rady
@Minuska123 píše: Více
Chod na orl pohotovost. S bolavymi usami co najskor
Já na něco takového teď dostala od praktika Infalin Duo + Modafen + jsem začala používat nosní konvičku. Bolest ucha další den přešla a rýma díky konvičce postupně taky (bylo to ale výživné, než se dutiny uvolnily… nechápu, kde se to tam všechno vzalo). Třeba Ti to taky pomůže.
Na bolest ucha se mi hodně osvědčil Eneo Otic Solution, zvlášť když to bylo spojené s rýmou. Co vím, tak jsou to jediný volně prodejný kapky do uší, který mají i protizánětlivý účinek, takže můžou pomoct zmírnit bolest i zánět. 😊
U nás to teď taky řádí. Syna bolelo ucho začátkem týdne, jeden den stačily léky na bolest a studený obklad. Raději jsem sehnala kapky do uší, ale už to povolilo. A dnes to chytlo dceru. Takže kapky, léky na bolest, obklad a doufám, že to taky povolí a nebudeme muset na orl.