Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Cauky, téma spíš na oddych ![]()
musím, nebo chci se pochlubit. I když možná není čím, já mám desnou radost
minulý týden sem tu naši bembeřici prebalovala a v plenkove oblasti se ze dne na den udělala mega piha
. Teď odpoledne sem jí dala spát, před chvílí se probudila a její obličej zdobí 2 nové pihy
obě dvě má na místě kde mám já, strašně mě to těší
..jak je možné že takhle hned se prostě udělají? Kdy se začalo skraslovat vaše mimi pihama? Taky ste z toho byly tak odvareny jako já
? Podělte se ![]()
@Dojcanis Mě se pihy nelíbí, takže mě nalezení pih na dětech nijak zvlášť nerozveselí
Myslím, že kolem roku jsem objevila první a zatím jedinou malinkou pihu u mladší dcery, u starší si nepamatuju ![]()
My máme zatím jednu nad kotníkem a je to krásné
jsme taky nadšená a sdílím s Váma radost ![]()
No já mám znamínek hodně a to už jich šlo dost pryč, takže z nich odvařená nejsem a jsem ráda, že skoro dvouletá nemá zatím žádné. ![]()
Haha jezis az ted jsem si po 3m uvedomila, ze mrně vlastne zadnou pihu nema a to jich mam na obliceji jak maku teda;D zas resim po kom je totalne zrzava:D
@tesarkova.b my máme na tváři, na čele. Ráno jsem si všimla, že se jí na tvaří dělají nějaké supiny. Teď už jsou vidět
akorát doufám, ze zůstanou malé
kolik je malé?
Tak děti začaly mít pihy až tak kolem roku, ale raději bych byla, kdyby nebyly.
@Makronka222, dcerka se narodila jako tmavovlasá, pak začala světlat a jedna fáze byla, že byla zrzavá. Nyní má vlasy světle hnědé.
Tak se uvidi zda se to zmeni, mame z toho srandu, ale malem nas hnali tchanovci na testy, my vsici v rodinach cerny vlasy a poridili jsme si takovou malou mrkvicku ![]()
@Makronka222 no tak nás naštěstí nikdo nikam nehnal, já jsem taková hodně světlunká, manžel tmavovlasý, takže dcerka je po mě ![]()
Jůůůů to je tak roztomilé
Mně se pihy hrozně líbí, možná jsem jediná, ale je to tak.
Já si pamatuji, že snad do tří let jsem měla velikánskou vystouplou pihu na čele. Ani nevím co se s ní stalo, snad prý zmizela sama, ale mám přibližně v tom místě takovou propadlinu
To je zase sentimentální vzpomínka z mého dětství ![]()
No tak upřímně, nevím, nad čím jásáte
Záleží ovšem, o jaké pihy jde. Já mám pih (takových těch co jsou původně malé ploché tečky a po pár letech jsou z nich vystouplé obludy - doktor, co mi je odstraňoval je nazývá odborně névy) na rozdávání. Když jsem byla malá, měla jsem také takovou jednu roztomilou na nose a druhou na zádíčkách. Nevím, jestli nad nimi tenkrát moje mamka plesala, ale já jsem za ně moc ráda nebyla. Už jsem si jich dala odstranit celkem 12 - těch největších, ale čím jsem starší, tím více nových se objevuje. Je to otrava. Mám dvouletou dceru a modlila jsem se, aby to po mě nezdědila, ale bohužel. Už má jednu na holeni a druhou pod kolínkem
Každý to bereme asi jinak ![]()
@estejedna no, asi nevíš nad čím jasame, máš pravdu
samozřejmě nejasam jak si psala nad velkými „obludami“ ale nad teckama
ale spíš nad tím, že má obě dvě pihy přesně na místě kde
nevím no, asi chápu, že někdo z toho radost nemá, když je chodí vyřezávat, odstraňovat, mě se pihy liběj a tečka
obzvlášť na těch malých roztomilých drztickach ![]()