Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj děvčata, zajímalo by mě, zda někdo máte zkušenosti s pilates u stěny, případně jakou aplikaci Tori Repa, Better me? A opravdu jsou tam tak velké rozdíly v postavě na začátku a na konci?
Dobrý den,
pilates u stěny je fajn varianta klasického pilates, která využívá oporu o zeď pro lepší kontrolu pohybu, zapojení hlubokých svalů a zlepšení flexibility. Tento typ cvičení pomáhá s držením těla, zpevněním středu (core) a prevencí bolestí zad. Díky oporě je ideální i pro začátečníky, protože umožňuje lépe vnímat správné postavení těla.
Pokud jde o aplikace jako Tori Repa nebo Better Me – nemám s nimi vyloženě zkušenosti, ale doporučuji pečlivě sledovat pokyny k provedení cviků a přizpůsobit je svým možnostem. U aplikací je největší nevýhodou, že neumožňují individuální korekci techniky, což může vést k nesprávnému zatěžování svalů. Proto je fajn cvičit před zrcadlem nebo s kamarádkou a hlídat si techniku provádění cviků.
Co se týče rozdílů v postavě před a po, je důležité mít realistická očekávání. Pilates pomáhá s posílením a protažením svalů, což vede k lepšímu držení těla a zpevnění postavy. Pokud je kombinován s vyváženou a pestrou stravou a dalším pohybem, výsledky mohou být viditelné už za několik týdnů. Velké vizuální změny však často nejsou jen důsledkem samotného pilates, ale také celkového životního stylu – stravy, hydratace a případné další fyzické aktivity.
Pokud hledáte cvičení, které vám pomůže cítit se lépe, posílit tělo a zlepšit jeho pružnost, pilates je skvělá volba. Pokud je vaším cílem výrazné tvarování postavy nebo redukce váhy, bude ideální ho kombinovat s aerobní aktivitou a upraveným jídelníčkem.
Ať vás cvičení baví!
Mám zkušenost takovou, že jsem zaplatila pár kaček za týden, zapomněla na to a po týdnu si to strhlo asi 800 na celý měsíc. Moje blbost
bacha na to. Necvičila jsem výsledky neposoudím
Některé cviky dělám. Jako není to úplně špatné. Stačilo vidět ukázku, kterou mi vyskakuje na fb a to si zapamatuješ. Nebo si udělej scan. Podle fotky ten cvik uděláš.
Proboha, ale nic neplať. Nějaká paní tam psala, že si tu aplikaci zaplatila. Nic ji nedošlo a ti zmetci si strhli opakovaně peníze. Řešila jsem to v týdnu s kolegyní. Ona si to chtěla zaplatit. Tak se přišla zeptat. Jestli to my mladší neznámé.
Mám předplaceno yoga-go Wall pilates na 3 měsíce za tuším 66 eur. Dneska 16. den. Po týdnu jsem si nastavila z 10 minut na 20. Jde nastavit úroveň a cílové partie. Je to fajn protažení.