Pilates u stěny

17.3.24 17:21

Pilates u stěny

Ahoj děvčata, zajímalo by mě, zda někdo máte zkušenosti s pilates u stěny, případně jakou aplikaci Tori Repa, Better me? A opravdu jsou tam tak velké rozdíly v postavě na začátku a na konci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce odborníka

Autorka programů gravido a FITFAB Strong

Mgr. Andy Voříšková
FITFAB Strong

4.3.25 23:53

Dobrý den,

pilates u stěny je fajn varianta klasického pilates, která využívá oporu o zeď pro lepší kontrolu pohybu, zapojení hlubokých svalů a zlepšení flexibility. Tento typ cvičení pomáhá s držením těla, zpevněním středu (core) a prevencí bolestí zad. Díky oporě je ideální i pro začátečníky, protože umožňuje lépe vnímat správné postavení těla.

Pokud jde o aplikace jako Tori Repa nebo Better Me – nemám s nimi vyloženě zkušenosti, ale doporučuji pečlivě sledovat pokyny k provedení cviků a přizpůsobit je svým možnostem. U aplikací je největší nevýhodou, že neumožňují individuální korekci techniky, což může vést k nesprávnému zatěžování svalů. Proto je fajn cvičit před zrcadlem nebo s kamarádkou a hlídat si techniku provádění cviků.

Co se týče rozdílů v postavě před a po, je důležité mít realistická očekávání. Pilates pomáhá s posílením a protažením svalů, což vede k lepšímu držení těla a zpevnění postavy. Pokud je kombinován s vyváženou a pestrou stravou a dalším pohybem, výsledky mohou být viditelné už za několik týdnů. Velké vizuální změny však často nejsou jen důsledkem samotného pilates, ale také celkového životního stylu – stravy, hydratace a případné další fyzické aktivity.

Pokud hledáte cvičení, které vám pomůže cítit se lépe, posílit tělo a zlepšit jeho pružnost, pilates je skvělá volba. Pokud je vaším cílem výrazné tvarování postavy nebo redukce váhy, bude ideální ho kombinovat s aerobní aktivitou a upraveným jídelníčkem.

Ať vás cvičení baví!

Reakce:

Velikost písma:
462
17.3.24 17:40

Mám zkušenost takovou, že jsem zaplatila pár kaček za týden, zapomněla na to a po týdnu si to strhlo asi 800 na celý měsíc. Moje blbost :nevim: bacha na to. Necvičila jsem výsledky neposoudím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.24 18:09

Některé cviky dělám. Jako není to úplně špatné. Stačilo vidět ukázku, kterou mi vyskakuje na fb a to si zapamatuješ. Nebo si udělej scan. Podle fotky ten cvik uděláš.
Proboha, ale nic neplať. Nějaká paní tam psala, že si tu aplikaci zaplatila. Nic ji nedošlo a ti zmetci si strhli opakovaně peníze. Řešila jsem to v týdnu s kolegyní. Ona si to chtěla zaplatit. Tak se přišla zeptat. Jestli to my mladší neznámé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
17.3.24 18:12

Mám předplaceno yoga-go Wall pilates na 3 měsíce za tuším 66 eur. Dneska 16. den. Po týdnu jsem si nastavila z 10 minut na 20. Jde nastavit úroveň a cílové partie. Je to fajn protažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.12.24 06:55

Na youtube jsou videa zdarma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie