Pindíci - přetahování předkožky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepřihlášená Ivoka
21.10.10 12:19

My máme doktora který je pro přetahování.přetahovala jsem od porodnice.V půl roce kouknul,prsty jemně stáhnul kůžičku u žaludu a ted je vše o.k. Doktor říkal,že by přál každému,at jednou vidí jak vypadá pindík,když je plný hnisu…
a kortikoidový masti? není lepší přetahovat,jemně,při koupání pod vodou než tohle?
Já vím,někdy to nejde,ale čekat s tím do 3-5 let :nevim:

• Citovat
  • Upravit
480
21.10.10 12:20
marketm píše:
Já jsem se dr ptala ,jestli bude posílat kluka(5let) na sondičku,přetahovat mu jde,ale jen do půlky,říkala,že pokud to jde tak to nechat,že to drží na malých kouskách a že se dnes ustupuje jak od obřízek tak sondičky a že se spíš napíše kortikoidová mast,která kůžičku zjemní a pak to jde lehce,ale zatím nás nechala být…tak jsem ráda
co je to ta sondicka? 8-o a obrizka se dela jeste a z jakych duvodu? :oops:
verenika píše:
PetulkaaFilipek píše:
dekuji..kdyz to zvladli jini my musime taky.jen si to neumim vubec predstavit :roll: .ten bude bojovat kricet,uz na dr.koukal jak na vraha s vyplasenyma ockama :-( .a sla jste tam vy nebo jste poslala partnera?tak asi tim padem i nechat doma pokud chodi do skolky nejakou dobu ze?
Nemusíš mi vykat :wink: šla jsem tam sama,manžel je útlocitnej,by ho nedokázal pořádně držet aby mu náhodou neublížil :roll: Jak ty se na to cítíš,když ho zvládneš udržet když bude bojovat,ale jak píšu.je to mžik :wink: Do školky bych určitě nedávala ,min týden se to bude hojit :wink:

fajn :-) .no ja ma strach tam jit ikdyz jsme snim uz prosla nemocnicema atd…a vim ze to snasi prdolka lip kdyz jsme u nej ja 8-) jinak dekuji za prispevky aspon vim co nas ceka dekuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
21.10.10 12:22

jo jeste mne napadlo a pripravovala si syna na to co ho zhruba ceka nebo jsi sla aniz by vedel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
21.10.10 12:23
PetulkaaFilipek píše:fajn :-) .no ja ma strach tam jit ikdyz jsme snim uz prosla nemocnicema atd…a vim ze to snasi prdolka lip kdyz jsme u nej ja 8-) jinak dekuji za prispevky aspon vim co nas ceka dekuji :hug:

Nemáš zač,jsme tu od toho ne :hug: A ať vám to dobře dopadne.Já jsem ráda,že jsme byla s ním.Většinou s ním chodim po dr. já i v nemocnici už jsme byli…Jsem tu pro něj,ikdyž je to nepříjmené a chtělo se mi brečet :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
21.10.10 12:25

U staršího nám to udělal dr,asi ve 2 letech na chirurgii nebo urologii nevím.A jak píše verenika,asi týden se to hojilo,čůral do mističky s vlažnou vodou a dobrý.Teď u malýho jsme začly přetahovat ve 3 měsících a do týdne nám vykoukl celý žalud,a bez násilý a bolesti.Já jsem zastánce přetahovat,chlap si ho taky tak meje ne?tvoří se tam sajrajt z kterýho jsou pak záněty.
Ničeho se neboj,malej zaječí a jdete domů.

• Citovat
  • Upravit
17310
21.10.10 12:27
PetulkaaFilipek píše:
jo jeste mne napadlo a pripravovala si syna na to co ho zhruba ceka nebo jsi sla aniz by vedel?

No on byl menší,cca 2,5r.Jen jsem řekla,že se dr. podívá na pindíka.Bylo by to asi horší kdybych mu řekla,že dr. bude dělat bebí :roll: Je to opravdu mžik-ten zákrok,takže ybch řekla,jdem kdr. s pindíkem.Pan dr. ho prohlídne a uvidíme.Oni vyvádí podle mě,že vidí jak má ten nástroj v ruce a jde mu něco dělat.Tady jde hlavně co následuje potom-to je bolestivé.Ten zákrok bych řekla že není.My pak jeli normálně nakupovat do tesca a ani po tom nevzdechl.Až doma když čůral.Hlavně nepřetahovat hned po tom zákroku,to ti ale řeknou.Neboj :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
21.10.10 12:29
badela píše:
Tak my máme miminko a všude nám říkali, že přetahovat se NEMÁ! Jen nevím do kolika let, ale prý to samo povolí.

Do tří let se nemá s pindíkem dělat nic :wink: .Ale jak čtu,tak se ty zákroky dělali i dvouletým :nevim: .Mě dr. v poradně řekla nepřetahovat do těch tří.

Příspěvek upraven 21.10.10 v 12:31

• Citovat
  • Upravit
8707
21.10.10 12:30
nepřihlášená Ivoka píše:
My máme doktora který je pro přetahování.přetahovala jsem od porodnice.V půl roce kouknul,prsty jemně stáhnul kůžičku u žaludu a ted je vše o.k. Doktor říkal,že by přál každému,at jednou vidí jak vypadá pindík,když je plný hnisu…
a kortikoidový masti? není lepší přetahovat,jemně,při koupání pod vodou než tohle?
Já vím,někdy to nejde,ale čekat s tím do 3-5 let :nevim:

začali jsme s přetahováním od roka do roka jen stačí promnout při koupání teplá voda uvolnuje.....
máš něco proti kortikoidum??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
21.10.10 12:30

Taky se připojím k diskusi o pindíkácch :-) Myslím, že co dítě (chlapeček) to něco jiného. Mohu to porovnat, mám dva, jednomu je 5 let a dodneška mu to pořdně nejde, jen do půlky, a dál to tam má jakoby přilepené, a nejde s tím hnout ani o píd. Dr. říkal, že to je dostačující, zůžené to nemá, jen přilepené, a to se věkem a působením hormonů a taky jeho budoucí aktivitou :-) samo povolí. Ale radši to sledovat.Žádný maz se mu tam nedělá a to je prý to, proč je to slepené. A druhý syn, 2 roky, to má od narození úplně volné, stáhnout mu jde celá předkožka, ale taky mu každý den vymývám docela dost bordýlku :oops: Já bych možná zkusila nejdřív tu mastičku, zkus se zeptat dr. Omlouvám se za román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
21.10.10 12:33

Ahoj a jak moc má malý tu kůžičku přirostlou? Pokud je hodně, dělá se to sondou, pokud ne, doktorka to odloupne ručně. My jsme zrovna před měsícem byli na doodloupnutí :-)
Před prvním oddělováním předkožky jsme teda pinďu mazali kortikoidovou mastí, protože měl malý tu kůžičku zúženou a přetáhnout by to vůbec nešlo. Tak jsme dostali mast na změknutí kůžičky.

Je to spíš chvilková záležitost. Počítej ale s problémy při čůrání, chlapečka to bude pálit. Jak už někdo psal, hodně pomáhá posadit malého do teplé vody a ať se vyčůrá tam. Jo a po čůrání stejně ještě pinďu otřít vodou nebo heřmánkem, aby tam ta moč nezůstala, to potom taky pálí. My jsme měli problém jeden den, pak už to bylo v pohodě.

Na tom je vidět, že chlapům se točí celej svět kolem „nádobíčka“ už od malinka a za celý život se to nezmění :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
21.10.10 12:34

Jo a ještě mi říkala doktorka, že když už je kůžička odloupnutá, tak potom pořádně poctivě přetahovat každý den, že se to může zase znovu přilepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
21.10.10 12:34

My přetahujem asi od 2.měsíce a v pohodě.Taky jsem pro to přetahovat a čistit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
21.10.10 12:37
delice píše:
Taky se připojím k diskusi o pindíkácch :-) Myslím, že co dítě (chlapeček) to něco jiného. Mohu to porovnat, mám dva, jednomu je 5 let a dodneška mu to pořdně nejde, jen do půlky, a dál to tam má jakoby přilepené, a nejde s tím hnout ani o píd. Dr. říkal, že to je dostačující, zůžené to nemá, jen přilepené, a to se věkem a působením hormonů a taky jeho budoucí aktivitou :-) samo povolí. Ale radši to sledovat.Žádný maz se mu tam nedělá a to je prý to, proč je to slepené. A druhý syn, 2 roky, to má od narození úplně volné, stáhnout mu jde celá předkožka, ale taky mu každý den vymývám docela dost bordýlku :oops: Já bych možná zkusila nejdřív tu mastičku, zkus se zeptat dr. Omlouvám se za román.

Ono když už je tam ta boulička s mázkem tak je leší to protrhnout aby se neudělal zánět :wink: To by se pak muselo řezat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
21.10.10 12:44

nooo jenže mi řekněte.. nám to prostě nejde od narození… nevykoukne ani kousek… násilím nechci prý se tvoří drobné jizévky a je to na škodu.. tak mu to jakoby promnu při koupání.. a taky to naše dr. řeší ve třech letech… ale nevím… myslím, že když nám budou dva… a nepřetáhneme ani kousek.. že to se asi samo neuvolní co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
21.10.10 12:44

macíku nám povolila taky po druhém roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie