Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, taky sem občas nakouknu, sleduji to, můj starší má taky přilepenou kůžičku, dnes byl můj šestiletý synovec na zákroku, oddelovali mu to sondičkou s kuličkou na konci. Prý ani kapka krve, trochu to štíplo a bylo to. Večer ho prý pálilo čůrání ale jde mu to už celé odhrnout. Takže se asi objednáme taky.
ahojky, nechci zakládat novou diskuzi, tak snad mi některá poradíte. Našemu malému - 2 roky taky nejde přetáhnout, jen tak z 1/3, ted se mu pod kůžičkou udělal nějaký váček asi z mázkem…mám tomu přikládat pozornost? Nebo to samo zmizí - vymyje se. Naše Mudr přetahování moc neřeší, je zastánce do tří let nedělat nic nebo jen tam kam to jde přetahovat. Nebolí ho to, potíže s čůráním nemá. Moc děkuju za příspěvky.
monulka píše:
ahojky, nechci zakládat novou diskuzi, tak snad mi některá poradíte. Našemu malému - 2 roky taky nejde přetáhnout, jen tak z 1/3, ted se mu pod kůžičkou udělal nějaký váček asi z mázkem…mám tomu přikládat pozornost? Nebo to samo zmizí - vymyje se. Naše Mudr přetahování moc neřeší, je zastánce do tří let nedělat nic nebo jen tam kam to jde přetahovat. Nebolí ho to, potíže s čůráním nemá. Moc děkuju za příspěvky.
můžeš jí to ukázat až tam půjdete
Buď tě objedná na urologii nebo jěště počká.Nám to odtrhávali viz. první můj příspěvek v téhle diksuzi ![]()
Tak máme zákrok za sebou. Tobísek byl v analgosedaci, takže si z toho nic pamatovat nebude. Jen teda mu ta ,,opilost´´ vydržela dlouho, ještě doma nebyl schopnej sedět, stát, hroutil se, byl jak hadrovej, vysmátej, mlel z cesty..Ale pak se z toho vyspal a dobrý..První čůrání proběhlo do lavórku s vodou a docela dobrý, horší však bylo následné přetažení a promazání..To byl řev hroznej, dva jsme na něj byli málo, sama bych to nezvládla…Jde mu teda krásně vidět celý žalud a ani mu to nedrhne, takže nemusíme mazat kortikoidovou mastí..Když budem poctivě louhovat a mazat, bude to za pár dní dobré…Jinak malej normálně řádí, lítá, blbne, jen teda od toho prvního čůrání to zadržuje a děsím se dalšího promazávání…Na kontrolu jdem za 14 dní, tak doufám, že nás pan doktor pochválí..:-)
Všem, které tento zákrok čeká - není to tak hrozné, ale určitě bych nepřistoupila na stžení bez nějakého ,,oblbováku´´. Doma to pak nese asi každé dítě jinak, ale Tobík je celkově bebíčko a až na to promazávání je úplně v pořádku..Tak všem držím palečky..:-)
Tak my sle byli s malím u doktorky na tříleté prohlídce a ta nám řekla že překožka už by mu měla jít stáhnout… Tomíkovi to moc nešlo tak mu to doktorka strhla uplně až dolů no hroznej zážitek chvíli plakal, ale ted stím nemá problém stahuju mu to až pod žalud jde mu to krásně dolů sám si to furt stahuje takže super.