Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, dnes jsem dostala Atb Doxyhexal 100mg na 10dní (je to atb na ureoplazmata). Začnu je brát od zítřka, což bude 19.11. A má mi skončit poslední tabletka 28.11. Večer. No jenže 28.11. Večer mám stužkovací ples a potřebovala bych se napít na odbourání stresu. Za večer bych si dala třeba 2-3 pohárky vína. Myslíte si, že to ničemu nevadí? Nebo to radši neriskovat. Jsem na rozpacích, moc nevím, jak se rozhodnout.
Příspěvek upraven 18.11.25 v 20:21
Zítra je 19.11. Každý to snese jinak, znám lidi, co si i při ATB neodpustí pivo třeba. ![]()
Já bych si teda alkohol fakt odpustila. Za případné zdravotní komplikace by mi to nestálo.
A proč jsi je nezačala brát už dneska?? hele alkohol bych na ně nepila
@Chiara788 píše: Více
A jaký je důvod nezačít s nima dnes?
A tedy když o tom tam přemýšlím, tak stužkuje se v prváku, ne ![]()
@j.a.n.i1 občas se pojem stužková používá pro maturitní ples. Hlavně na Slovensku
@Dahlia0409 píše: Více
Dcera měla stužkovací ples v prváku a teď ve čtvrťáku maturitní ples. Záleží na zvyklostech školy.
@Dahlia0409 píše: Více
Maturanti se šerpují, stužkují prváci, alespoň tedy tam, co jsem chodila do školy já.
@nozu píše: Více
tak já nejsem na Slovensku a stužkovák jsem měla já někdy před 40 lety a potom i mé dcery. Stužkovák v prosinci, před Vánoci, a maturitní ples ještě až později. Stužkovák si většinou organizují třídy samy. Maturitní ples je otevřený pro celou školu. Vše maturitní ročník.
My jsme měli stužovanou na podzim ve čtvrťáku. Jako prvaci jsme nic neměli.
Dala bych si dvě deci.
Jinak teda nechápu ty stužkováky v prváku. To přece maturant dostává takovou tu stužku, se špendlíkem, co si dává na batoh nebo bundu. Je to právě ukončení studia, jako trička.
@Chiara788 měla jsi atb začít brát dnes a bylo by to v pohodě, takhle těžké říct, nemusí ti nic být a také může - nevolnost, točení hlavy, bolest žaludku