Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se tu někoho zeptat, jestli někdo zná čaj ze seny. Ten se používá jako projímadlo. Nějak se mi to vymklo z rukou, protože jsem ho pila dlouho. Teď kdy si čaj ne vezmu, nemůžu vůbec na zachod a jsem nafouklé. A teď jste ke všemu těhotná, tak myslím, ze to mimcu moc neprospívá, a já bych taky chtěla i bez čaje si dojit. Ale zatím caj bohužel piji, nic jiného nepomáhá nebo nevím o něčem. Moc děkuji za každou radu. Marta
Příspěvek upraven 25.12.15 v 17:47
Tak s tím opatrně. Myslím, že je to na tom čaji přímo napsáno, že se to v těhotenství nesmí. Zkusila bych něco méně drastického. Pomáhaly mi sušené švestky. Za radu u lékaře taky nic nedáš, max. tě sprdne, že ho piješ a vysvětlí ti, proč bys neměla.
http://sjidelnicek.cz/list-senny/ v těhotenství se nemá vůbec užívat
všechny bylinky jen s mírou… takže si kup v lékárně třebas lactulosu a hodně pij. Nejlépe švestkovou šťávu a čistou vodu…
Švetky, nebo hrušky… jak dlouho jsi těhotná a jak dooho ho piješ?
@Gosi píše: Švetky, nebo hrušky… jak dlouho jsi těhotná a jak dooho ho piješ?
Pijí ho asi rok, těhotná jsem 3 měsíce.
Zkoušela jsem teplou vodu, svestky, smetanu…a nic.Po několika dnech už jsem nemohla a dala si čaj, aby se mi ulevilo, a šlo to ven..
@Svistice píše:
@poradna Proc nevezmes laktulosu nebo glycerinovy cipek?
Tak to určitě vyzkouším, díky.
@poradna rok je dost dlouhá doba, na vpodstatě neřešení problému… ale nafouknutý břicho a zácpa můžou bejt teď projev těhotenství, co jíš? zkusila bych omezit všechno, co neprochází, dokud jsem žila na rajčatovým salátu, tak jsem moc problémy neměla ai pak hodně pomáhaly oblohy…
Jako na čaji ze senny je vyloženě napsáno, ze se nemá. A na začátku těhotenství bych se teda docela bála si něco takovyho vzít.
V tehotenstvi se smí z „leku“ na zacpu jen ta laktuloza a glyc. čipek.
@poradna píše:
Pijí ho asi rok, těhotná jsem 3 měsíce.
ROOOKK!!! Ježíšmarjá, ženo, jseš blázen, to ti nikdo nikdy neřekl - třeba v lékárně, že tenhle čaj se má jako projímadlo používat pouze nezbytně nutnou dobu - třeba když jsi po operaci břicha a nesmíš tlačit, tak jen do té doby než se zahojíš.
Být tebou tak bych se pochlubila doktorovi, ale nejspíš ti řekne, že tvoje střeva rok nemusela makat, takže jsou totálně ochablá. Všechno co ti radily holky jsou dobré rady, ovšem nejsem si tedy vůbec jistá jestli ti to pomůže, protože rok - to je masakr
A taky pomáhá pohyb a teplý odvar z ovesných vloček ráno nalačno a hoooodně pít
@Conulka píše:
ROOOKK!!! Ježíšmarjá, ženo, jseš blázen, to ti nikdo nikdy neřekl - třeba v lékárně, že tenhle čaj se má jako projímadlo používat pouze nezbytně nutnou dobu - třeba když jsi po operaci břicha a nesmíš tlačit, tak jen do té doby než se zahojíš.Být tebou tak bych se pochlubila doktorovi, ale nejspíš ti řekne, že tvoje střeva rok nemusela makat, takže jsou totálně ochablá. Všechno co ti radily holky jsou dobré rady, ovšem nejsem si tedy vůbec jistá jestli ti to pomůže, protože rok - to je masakr
No k doktorovi stejně musím, jsem pitomá, v lékárně mi to samozřejmě říkali…
@Gosi píše:
@poradna rok je dost dlouhá doba, na vpodstatě neřešení problému… ale nafouknutý břicho a zácpa můžou bejt teď projev těhotenství, co jíš? zkusila bych omezit všechno, co neprochází, dokud jsem žila na rajčatovým salátu, tak jsem moc problémy neměla ai pak hodně pomáhaly oblohy…
Teď moc na zeleninu nemám chutě, spíše trochu ovoce, Zkusím všechno…díky.