Pitkovice nebo Velká Chuchle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
15.6.16 21:29

Pitkovice nebo Velká Chuchle

Ahoj všichni, stále hledáme bydlení a teď se nám zalíbily dva byty, jeden v Chuchli Na Hvězdárně a jeden v Pitkovicích. Je mi jasný, že tady asi nebude nikdo, kdo by žil v obou lokalitách :-) Ale zajímalo by mě, jak se v které lokalitě žije, máme dvě děti 3 a 1 rok, takže jak je to se školou, školku, doktorama, nákupama (myslím takový ty základní např zapomenutý máslo nebo čerstvé pečivo ke snídani :-))procházkama do přírody, nutnosti/nenutnosti mit auto, zajímá mě i bezpečnost a tak všechno. Pro Chuchli hraje prostředí, pro Pitkovice zase cena. Ale, že to vypadá na první pohled dobře, ještě nemusí znamenat, že je to dobrý a prodejce negativa neřekne ;-) třeba v Chuchli vypadá parádně ta zoo v lese, ale netuším, jestli je to v docházkové vzdálenosti pro 3 letý dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1326
15.6.16 21:44

Ani v jedne lokalite nebydlim, ale obe docela dobre znam. Uz delsi dobu shanime pozemek nebo dum v techto mistech (Praha-zapad) a tak to mame projete.

Ad Chuchle - vadil nam tam velky vitr a hlavne to, ze na tom kopci krome krasneho vyhledu neni vubec nic :roll: Vsechna infrastruktura je dole a pesky kazdy den nerealizovatelne, je to proste na auto nebo MHD. MŠ, ZŠ, obchod, úřady.. úplně všechno je pod kopcem. Velke plus jsou tam ty stromy, lepsi vzduch, hezke prostredi :-)

Ad Pitkovice - satelit na poli. Ty proste nebrat. Na prochazku tam neni ani park, prach a pyl z poli.. za me tohle fakt neee. Tam je ta nizka cena na miste. Jedina lepsi lokalita je okolo ulice Mochomůrková. Klid, takové zastrčené, blízko parčík. Určitě nebrat ty novostavby „vpravo“ - okoli ulice Chorošová (už je tam odsud skoro výhled na dálnici).

Dalsi moznost by nebyla? :-) Nemyslim to zle, snazim se pomoct. Kdyby sis musela vybrat, tak za me urcite Chuchle. Je to dobra adresa, kousek do centra a je to tam pekne. V Pitkovich nas nejak nezaujalo vubec nic.

Příspěvek upraven 15.06.16 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.6.16 21:47

PS: Zookoutek je peknej, ty to ujdes. 3-letak zatim ne. Tady je trasa: https://mapy.cz/zakladni?…

55 minut pesi chuze (a jsou tam docela velka prevyseni pro male dite)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
15.6.16 22:07

@Adlita Náš dvou a půl letý to ujde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 22:13

@baryskaa Omlouvám se za anonym, ale Chuchle je fakt vesnice :D. Pro mě je Hvězdárna „větrná“ hůrka a upřímně ani ta zástavba mě tam nijak nenadchla. Přijde mi, že domy jsou tam dost nahusto. Ale asi taky záleží, kde konkrétně vybraný byt je. Je třeba i problém s parkováním, když přijede někdo na návštěvu.
Všechna infrastruktura - obchod, pošta, škola, školka, úřad je dole v obci. Na Hvězdárnu jezdí 1-2× za hodinu autobus, takže zase ne všichni, co bydlí na Hvězdárně jezdí denně autem. Třeba ráno ke škole autobus docela slušně vychází k začátku vyučování. Školka a teď hlavně škola mají kapacitní problémy. Od září bude v první třídě přes 30 dětí, tomu jsem se naštěstí já se svými dětmi vyhla. Školu považuju za ideální, co se týče prvního stupně, druhý už je trochu problematický - co se kvality výuky některých předmětů týká.
Dětská doktorka už v Chuchli nefunguje, musí se do Radotína nebo na Zbraslav - to už je auto opravdu nutnost.
Velkou výhodou Chuchle je, že ač je to v podstatě vesnice, tak jsi autem za 8 minut na Smíchově, což je dneska už širší centrum Prahy.
Na procházky s dětmi je tu určitě kam vyrazit, toho bych se nebála.

• Citovat
  • Upravit
1109
15.6.16 22:13

Ja Pitkovice rozhodne preferuji pred Chuchli, je kousek na metro, do lesa i do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.6.16 22:20

@Levandulina Tak to je sikula. Ja mam lenochodku. Tam by dosla a zpatky ani nahodou :lol: :mrgreen: Jit domu preci neni zadna motivace, jenom ty zviratka cestou tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
15.6.16 23:36

Jednoznačně Hvězdárna. Pitkovice jsou pr.del …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
15.6.16 23:39

A žádná větrná hůrka Chuchle neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
15.6.16 23:58

No, jiná lokalita by šla, ale… Byt/dům hledáme cca rok, jsme teď v 2kk, to začíná být neúnosné :-( a asi jsme nároční, ptz nemůžeme nic vybrat, kvůli dětem chceme zahrádku nebo terasu ( terasu myslím min. 50 m, ne balkon 8 m, to teď máme 10 a je to málo), chtěla bych, aby měl byt okna alespoň na dvě strany, čím víc velkých oken, tím lip. Potřebujeme min jedno parkovací stání, ideálně garážove. A aby v té lokalitě bylo kam vypadnout s dětma a bylo tam bezpečno. Původní rozpočet byl do 5 max 6 milionu, teď už hledáme do 7 případně i něco přes 7. Teď jsme v Hostivaři, příroda super, jedna strana les, druhá toulcák, ale byty nic moc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
16.6.16 00:02

@baryskaa Do Chuchle jsem jezdila za kamaradkou a bylo to furt z kopce do kopce. Zoo dobra, ale nic dalsiho tam neobjevila. Prislo mi to spinave chozeni po rozbitych chodnicich nebo u krajnice. Ale zase puvodni zastavba, hezke zahrady u domu. V Pitkovicich je dobra pizzerie. V podstate kousek je uzasna dendrologicka, aquapark, nakupni centrum Cestlice, okolo dobre cyklostezky. V blizkych Pruhonicich dalsi zahrada, Sokolovna (Babis) s krouzky pro deti. Ale doktory apod. netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
16.6.16 01:17

Chuchli neznám, jsem z Uhříněvsi a Pitkovice bych nedoporučovala. Nic tam není..teď se tedy dostavuje školka a jedna restaurace je tam suprová, ale to by mi nestačilo k žití. Uhříněves je taky prdel, ale je tu úřad, všichni doktoři, rehabky, teď se bude stavět třetí základka, dvě školky a spoustu soukromejch. Penny (bude), Norma, Vietnamci, restaurace, kroužky pro děti, pošta, veterina atd, prostě takový maloměsto. Ale pěkně rozlezlý takže bych nedoporučovala bydlet daleko od „centra“. Teď se tu dostavuje sídliště Vivus, to je dobré místo a kopou se základy pro velký obytný dům hned vedle školky, ale to zatím jsem v nabídce nikde neviděla…i domy se tu dají sehnat do 6mega! Doprava je tu šílená, po dostavbě obchvatu to bude pohoda, kéžby už byl! Mě se tu žije krásně a hlavně v přírodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.6.16 21:29

Tak nakonec Chuchle padla a Pitkovice asi teda taky nic, tak teď jsme měli schůzku v Living Prague, celkem se nám to zamlouvá, ale máme si cca vybrat lokality a to je u nás tak trochu problém, ani jeden nejsme z Prahy, takže víme jen, že by tam měla být dobrá dostupnost na D1 a na Prahu 13, ideálně škola, školka, obchod, doktor a nějakém les nebo větší park v dosahu (přeci jen, jsme z Hostivaře rozmlsaní), zatím víme Mnišek, Uhřiněves, Dolní Břežany, Zbuzany, Nučice, Pruhonice, co dál byste Prahy a okolí znalí doporučili. :-) A pokud by byly i nějaké recenze na Living Prague, budu jen ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí