Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám ročního chlapečka a jsem ráda, když dá za den 200 ml, on to dohání hodně kojením. ![]()
Taky by mě zajímalo. Malá sotva deci a to ji to nutim každou chvilku, ale ještě cca 5 x denně kojim. Plus možná další decku v ovoci a něco v jídle.
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat kolik vypijou vaše děti na jednou ml vody?
nic, proč by mělo 10měsíční dítě pít vodu? nekojíš, není na UM? je u vás vedro nad 35 stupňů? jestli ne a ne, tak žádnou vodu nepotřebuje,
no teda maximálně na zapití příkrmu nebo kukuřičných křupek
@stinga píše:
nic, proč by mělo 10měsíční dítě pít vodu? nekojíš, není na UM? je u vás vedro nad 35 stupňů? jestli ne a ne, tak žádnou vodu nepotřebuje,
Nevím odkud jsi ale mimi by už pít mělo ad už je kojene nebo na um a nemusí být 35s
@stinga píše:
z tohlde vzdycky rostu.. decko se ma ucit od zavedeni prikrmu, ze se pije primarne voda/nesladky cas… a ne to dohanet mlikem.. pak skonci kojeni a spousta deti ma pak probelm zacit pit normalne…
@stinga píše:
Moje třeba UM vůbec nechce. Jinak jí skoro všechno a moc pěkně, ale UM nebo instantní kasicky nechce. Sice kojim, ale nemyslím, ze to stačí. I proto ji “nutim” pít.
@Anonymní píše:
A kolik vypiji jako na jednou 50ml nebo 60ml
Najednou? Par loku, těch 100 - 150 ml vypije tak na 10×. Nejvíce vypije po lzickach, při pití z lahve to ubývá po trosicce.
Odhaduji max. deci, ale těžko říct, nabízím z hrnku a většina skončí všude kolem
. Ale lepší se to. Odhaduji podle počtu slyšitelného polknutí
.
Tak 10 měsíční mi taky téměř nepila nic jiného než MM (odstrikane)
. Ani nic nejedla. Zato na 12 měsících začala bojkotovat mlíko a téměř ho nechce ani vidět. Vezme za den 2 láhve po 200 ml… A vodu, čaje do ni leju z lahvičky a postupně. ( ale nechce se prisat, takže dudel má prorizlej a do pusy jí to stříkam ) a ještě se jí líbí pít ze skleněnýho panáku. Nebo ze skleničky a pet lahve co vidí u nás
jak se ptáš jestli 50 ml
to je pro takhle malé dítě hrozně velkej objem, věř tomu…malá si vždycky cucne tak 20 ml a je celá mokrá, tak kdo ví jestli
malá má 12kilo a odhadem denně vypije 800 ml tekutin. Žije, prospívá, tak to neřeším
Buď trošku v klidu ![]()
Naraz tak 10-20 ml, za deň dokopy 2-3 deci keď bolo teplo, 100ml teraz.
@Leenvecka píše:
z tohlde vzdycky rostu.. decko se ma ucit od zavedeni prikrmu, ze se pije primarne voda/nesladky cas… a ne to dohanet mlikem.. pak skonci kojeni a spousta deti ma pak probelm zacit pit normalne…
A to do detí máme tú vodu tlačiť nasilu alebo kojencovi odopierat mlieko? Do roka má dostávať mlieko podľa potreby, keď ho vypije veľa a neni teplo tak proste nebude smädný. To neni že doháňa mliekom, naopak vodou môže dohnať ak bolo mlieka málo.
Dobrý den chci se zeptat kolik vypijou vaše děti na jednou ml vody?