Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@AdkaLina Zdravím, mazala jste těmi roztokami co tu byli doporučovány? 1. THIOSÍRAN SODNÝ 20% in acqua a 2. ACIDUM TARTARICUM 5% in acqua? Kde Vám je prosím namíchali? V Brně v lékarně v nemocnici nám řekli, že se nedají nikde namíchat ![]()
Ahoj, namíchali mi je bez problémů v nemocnici v Karlových Varech.
@AdkaLina A myslíš že by byla možnost mi to nechat namíchat a zaslat? Když bych ti poslala penízky na účet třeba?
Roztoky mně vyrobili v nemocnici u sv Anny. Ale ne v lékárně v hlavní budově z ul. Pekařské, až v té druhé, co je v areálu. Naprosto bez problému do druhého dne.
Dobrý den,
zakoupila jsem si oba roztoky a po dobu cca 10 dní aktivně mazala. Mám dojem, že ta vrchní plíseň - šupina konečně zmizela, nic mě nesvědí a neloupu se. Ale přesto mi zůstaly bílé neopálené fleky. Máte zkušenosti s doopálením? Nevím, jestli to překrýt nějakým kvalitním samoopalovákem (bojím se, že bílé skvrny budou stále vždycky světlejší) nebo jestli zajít do solárka a pomaličku to zkoušet doopalovat. Tady máme ale strach, abych tu plíseň nedostala znova. Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Za měsíc a půl mám svatbu a potřebuji to dát do kupy. ![]()
Moc děkuji!!! ![]()
@sanyna píše:
Dobrý den přeji, pokud si necháte zhotovit v lékárně tyto roztoky - pityriasis versicolor se zaručeně zbavíte. Mě dal tento recepis přítel z Itálie. Nechte si udělat 1. THIOSÍRAN SODNÝ 20% in acqua a 2. ACIDUM TARTARICUM 5% in acqua. Potřete si napadenou kůži první roztokem č. 1 a po cca hodině roztokem č. 2 a nechte působit přes noc. Ráno se umyjte a na noc znovu aplikujte roztok č. 1 a cca hodinu poté roztok č. 2. Budete dost cítit sírou, tak proto je nejlépe volit tuto léčbu na noc. Neboť v práci by to bylo dost cítit. Do týdne máte problémy pryč. Pokud máte nemoc rozvinutější tak do 14 dnů. Mě i mému otci to 100% pomohlo. Za oba roztoky v lékárně zaplatíte celkem cca 350 Kč. Opravdu tuto léčbu garantuji svým vyléčením!
Dobrý den,
zakoupila jsem si oba roztoky a po dobu cca 10 dní aktivně mazala. Mám dojem, že ta vrchní plíseň - šupina konečně zmizela, nic mě nesvědí a neloupu se. Ale přesto mi zůstaly bílé neopálené fleky. Máte zkušenosti s doopálením? Nevím, jestli to překrýt nějakým kvalitním samoopalovákem (bojím se, že bílé skvrny budou stále vždycky světlejší) nebo jestli zajít do solárka a pomaličku to zkoušet doopalovat. Tady máme ale strach, abych tu plíseň nedostala znova. Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Za měsíc a půl mám svatbu a potřebuji to dát do kupy. ![]()
Moc děkuji!!! ![]()
Vratilo se to nekomu? Ja mazala roztokama, pak asi pul roku ok a ted vidim zas svetly fleky na hrudníku:-(
Zdravím, tak se k vám přidávám, mám také pityriasis v. :/
Můj boj teprve začíná, začala jsem léčit lihem na doporučení mé kožní dr., tak uvidíme. Říkala, že je to celkem účinná léčba, ale nevím nevím, když tu čtu, že nic moc nezabírá (kromě těch 2 lektvarů - nad kterými přemýšlím, když nezabere líh
)..
Kde jsem k tomu přišla absolutně netuším..
Ale myslím, že to má co dělat s tím, jak se člověk stravuje a jak je na tom po psychické stránce..
PS: dají se ty 2 roztoky sehnat v okolí Trutnova, případně jinde v královéhradeckém kraji? Děkuji. ![]()
Na tohle kožní onemocnění, které na sebevědomí ženy moc nepřidá… mi na doporučení kožní lékařky pomohla kombinace sprchového gelu a masti po sprchování:
Mediket Versi mycí gel Pityriasis versicolor 200 ml + Vitella Versi Gel Pityriasis versicolor 100 ml
Přípravky jsou drahé, ale zabírají!
Pak mi doktorka doporučila levnější variantu za 40 Kč, a to přírodní mýdlo „Sano“, které si teď chci koupit a používat, aby se skvrny nevrátily..
A pak samozřejmě zdravý životní styl a lehčí dieta, na kterou se pořád chystám, ale vím, že na to má vliv. Tak hodně štěstí! ![]()
Potvrzuji ze roztok sezenete v lekarne u Sv. Anny v Brne. Zavolejte si na cislo 543 18 21 57 a oni Vam ho do druheho dne pripravi. Nicmene roztok „ACIDUM TARTARICUM 5% in acqua“ je roztok kyseliny vinne ve vode, ten si za zlomek ceny muzete pripravit sami. To stejne z Thiosiranem sodnym, pouziva se ve skole na jodometricke titrace.
Par rad od doktora z Kanady. Nemoc se pozna dle toho, ze poskrabete bile misto a vznike jemny bily povlak (kvasinky/houby). Po lecbe bile mista zustanou, ale po poskrabani jiz nevzika bily povlak. Skvrny se musi doopalit na slunicku. V Kanade mi doktor doporucil pouzivat sampon se Salicylic acid, nicmene u nas je tezko k sehnani. Vyse zminene mydlo Sano by tez melo pomahat, protoze obsahuje siru.
Pokud by jste mel nekdo zajem o roztoky, tak mam pul lahvicky od kazdeho
Takže moje zkušenost, v Praze bez problémů namíchají ve Vinohradské lékárně (fakultní nemocnice Vinohrady) ta spodní lékárna v areálu vedle optiky. Nechal jsem si udělat 0.5l a 0.5l. Mazáno každý večer (ruce, záda, ramena, krk, břicho…) nejdřív thiosíran, pak vinná cca po hodině. Po týdnu vše pryč, kůže zdravá
Děkuji moc za tip!
Dobrý den Já trpím Pityriasis versicolor již přes 25 let ne nějak tragicky ale otravně jak vsichni víte prostě pod paží, kolenni jamky zada, nekdy minimalně nekdy trochu vice ale vždy se to na léto vratí. poslední roky mi kožní předepisuje lih s něčím, ale je to pořad dookola cely rok lokalně potírat.
tak jsem tedy vyzkoušel vami nabízený roztok a bohužel jsem zčervenal jako rak prvně jsem opatrě na kousek tela potřel a to opatrně 2× přes noc po hodině druhy nic se nestalo, po te jsem natřel lokalně ložiska a cele zada po hodině druhy roztok jak píšete, a přes noc ok, ale po druhe lokalně a opět cele zada a bohuže po noci jsem se cely osypal tak jsem byl šoku bohudík po tydnu kuže se dala sama dohromady.
Ale ted to nejduležitější kdysi davno existoval tělovy šampon Pevaryl balení 6 sáčku 6×10 gr. Kožní mi ho dlouha léta předepisovala byl 100 procentně funkční vzdy v unoru před letní sezonou jsem jej aplikoval a cely rok byl klid plošně se kvasinky zničily takto jsem to užival možna 10-15 let dokud ho cesko přestalo dovážet. Tak až ted jsem ho sehnal v německu, dokonce se prodava v polsku italii i rakousku.
Ted jsem jej objednal v Německu balení 6× 10gr sačku za 25 euro, větsinou mi stacilo udelat 3-4 kuru, tzn osprchovat se a na vlhkou pokožku plošně preventivně cele tělo namazat a pořadně vetřít, nechat uschnout a pres noc v pyžamu nechat pusobit a rano se osprchovat.
a mate na rok pokoj. samo zaleží na každem z nas jak moc ho nemoc trápi ale garantuji funkčnost.
takže posálam link na nemecky e -obchod balení 6×10 gr, 23 euro, nebo 3×10 sačku 14 euro,…poštovne 9-12 euro, vzal jsem hned 3× balení.
v italii to bylo na recept v Polsku nevim.
https://www.homoempatia.eu/search/result?…
Epi-Pevaryl for pityriasis versicolor Bottle Solution 3X10 g
Zeptejte se Kožniho bude ho znát take i na světových webech ho vynáši do nebes.
tak zdar
@LauraLola dobry den kolikrat jste musela do solarka aby jste to opálila? Já jsem s tim bojovala minuly rok v srpnu kdy mi kožní dala roztok, a rekla ze to pak musim opalit, fleky tak nejak zmizeli az dnes jsem byla v solarku protoze se blíží svatba a chci byt opalena a trosku mi nějaké vykoukly, tak nevim jestli se to nerozjizdi a nebo to je tim ze je třeba to opalit