Pizza od pizzaře

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 15:29
Pizza od pizzaře

Zdravím, měla bych dotaz. Zkouším již delší dobu různá těsta na pizzu, ale žádné mi nechutná. Nemá prosím někdo recept na těsto na pizzu přímo z pizzerie či od pizzaře? Byla bych moc vděčná za jakýkoliv tip a recept. Už vážně nevím. :)
Děkuji. :)

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
 
lampicka11
Závislačka 3412 příspěvků 2 inzeráty 30.12.16 15:36

http://www.sitalemvkuchyni.cz/…a-Napoletana

Ja delam vzdy tuhle. Testo udelam co nejtenci v kruhovem tvaru a rovnou do rozpalene trouby.

 
xammy
Zasloužilá kecalka 519 příspěvků 30.12.16 15:37

S testem neporadim, ale videla jsem nejaky porad a tam rikali, ze doma pizzu jako v pizzerce neudelas, neni to jen testem, ale hlavne tou peci, protoze doma v troube tak vysoke teploty nedosahnes.

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 15:46

@novakova.t děkuji :) ráda zkusím :)

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 15:47

@xammy to mi je jasné :) jen hledám opravdu dobrý recept na těsto :)

 
slavuska1
Vesmírná mluvilka 31654 příspěvků 30.12.16 15:54

Ja delam nejake, kde je jen mouka, frozdi, voda a olej. jeden z prvnich odkazu, kdyz dam do googlu"pizza jako z pizzerie"
edit: už jsem na počítači, tak hodím odkaz, tohle http://www.recepty.cz/…zdeho-149218 v jiných receptech je min. půl kostky droždí, ale to mi přijde hrozně moc, pak to nakyne, a je to jak koláč…tady dávám na půl kila mouky asi 8g droždí jen, a je to pak výborný :palec:

Příspěvek upraven 30.12.16 v 16:30

 
Nastys
Neúnavná pisatelka 19993 příspěvků 30.12.16 15:56

Já už nějaké recepty na těsto zkoušela.. tento se nám osvědčil nejvíce a všem moc chutná - https://pochutnamsi.cz/testo-na-pizzu/ :)

 
Sova Klára
Zasloužilá kecalka 959 příspěvků 30.12.16 16:13

http://www.mimibazar.cz/…verni-italii dělám tento v DP a spokojenost

 
Heivka
Závislačka 3200 příspěvků 30.12.16 18:19

Dělám tohle těsto: 500g pizza mouky, 10g soli, 2g čerstvého droždí (opravdu tak málo), 250ml vlažné vody (může být i o trochu víc, závisí na vstupní vlhkosti mouky)
Droždí se rozpustí ve vodě a směs se přidá do prosáté mouky se solí. Pak to nechám na robotu, většinou hněte tak 2,5-3 hodiny. Pak na 24 hodin kynout do lednice. Těsto rozválím a roztahuju jako na tažený štrůdl a trouba mi hřeje na 300stupňů, jediné co nemám, tak okraje jako z pizzerie, na to mi chybů dalších 250-300 stupňů :palec:

 
pepina 11
Kecalka 230 příspěvků 30.12.16 18:36

Dělám podobně, jen doba hnětení u tebe mi přijde hodně dlouhá - a ještě v robotu :think:

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 19:00

@Heivka děkuji :)

 
Heivka
Závislačka 3200 příspěvků 30.12.16 19:10

@pepina 11 Zkoušela jsem to hníst kratší dobu, ale těsto se nechtělo spojit, pořád jsem přidávala spoustu vody navíc a pak se s těstem nedalo pracovat. Takže vodu přidávám pokud se těsto po 2,5 hodinách nespojí v jednotnou hmotu. Kynuté těsto na vánočku taky nechávám hníst kolem těch dvou až tří hodin, dokud nezačne být kompaktní a na výsledku je to hrozně znát. Mám robota Bosch Mum 5 (700w) a ten na jedničku jede hodně pomalu.

 
Žižule
Zasloužilá kecalka 974 příspěvků 30.12.16 20:08

Já dělám podobný recept, jak už tu několikrát padlo - mouka, voda, olej droždí, sůl. Dělám těsto den předem a dávám kynout do lednice. Vyndám ho až těsně před děláním pizzy, je pak krásné vláčné, dobře se s ním pracuje a nestihne tolik nakynout na plechu. Taky doporučuji někdy vyzkoušet ze speciální mouky na pizzu, je to fakt rozdíl. Potom peču na 230 cca 9 minut. A jako sýr jediné mozzarellu, ta dělá pizzu pizzou :-)

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 22:40

@slavuska1 tak ten vypadá dobře, trochu jsem početla a určitě jej vyzkouším :) děkuji moc za tip :)

 
Ivan PPZ
Kelišová 5672 příspěvků 16.02.17 07:23

Ano, je trochu problém s nízkou teplotou v našich troubách. Běžně je max. 250°C a to je na pizzu málo. Trochu to pořeší PIZZA kámen. Kdo má plynový sporák, může kámen donahřát na sporáku a pak dát do trouby s pizzou. Další vychytávkou (nikoli od Ládi) je to, že hotové těsto by mělo odpočívat v lednici- minimálně několik hodin.

Stránka:  1 2 Další »
 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Bratr Václava Neckáře: Skladatele dnes nikdo nechce, to nejlepší už bylo složeno

Přestože víc se mluví o jeho bratrovi, herci a zpěvákovi Václavu Neckářovi... číst dále >

Takhle paří Hanzlík! Vínečko, pusinky s přítelkyní a tulení se k Doleželové

Legendární herec Jaromír Hanzlík (70) to tedy umí roztočit! I přestože už je... číst dále >

Články z Ona Dnes

Žena už si dvacet let nemyla vlasy a čtrnáct let je nestříhala

Frankie Cluneyová (32) z Anglie se pyšní vlnitými vlasy, které jí sahají až... číst dále >

Latexová svoboda nahých mužů. Na neobvyklé výstavě je orgasmus povolen

Po nahých ženách nabídli organizátoři výstavy Voayer skutečně nahé muže. V... číst dále >