Reklama

Pizza od pizzaře

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 15:29
Pizza od pizzaře

Zdravím, měla bych dotaz. Zkouším již delší dobu různá těsta na pizzu, ale žádné mi nechutná. Nemá prosím někdo recept na těsto na pizzu přímo z pizzerie či od pizzaře? Byla bych moc vděčná za jakýkoliv tip a recept. Už vážně nevím. :)
Děkuji. :)

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
lampicka11
Závislačka 3352 příspěvků 1 inzerát 30.12.16 15:36

http://www.sitalemvkuchyni.cz/…a-Napoletana

Ja delam vzdy tuhle. Testo udelam co nejtenci v kruhovem tvaru a rovnou do rozpalene trouby.

 
xammy
Kecalka 445 příspěvků 30.12.16 15:37

S testem neporadim, ale videla jsem nejaky porad a tam rikali, ze doma pizzu jako v pizzerce neudelas, neni to jen testem, ale hlavne tou peci, protoze doma v troube tak vysoke teploty nedosahnes.

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 15:46

@novakova.t děkuji :) ráda zkusím :)

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 15:47

@xammy to mi je jasné :) jen hledám opravdu dobrý recept na těsto :)

 
slavuska1
Vesmírná mluvilka 31601 příspěvků 30.12.16 15:54

Ja delam nejake, kde je jen mouka, frozdi, voda a olej. jeden z prvnich odkazu, kdyz dam do googlu"pizza jako z pizzerie"
edit: už jsem na počítači, tak hodím odkaz, tohle http://www.recepty.cz/…zdeho-149218 v jiných receptech je min. půl kostky droždí, ale to mi přijde hrozně moc, pak to nakyne, a je to jak koláč…tady dávám na půl kila mouky asi 8g droždí jen, a je to pak výborný :palec:

Příspěvek upraven 30.12.16 v 16:30

 
Nastys
Neúnavná pisatelka 19917 příspěvků 30.12.16 15:56

Já už nějaké recepty na těsto zkoušela.. tento se nám osvědčil nejvíce a všem moc chutná - https://pochutnamsi.cz/testo-na-pizzu/ :)

 
Sova Klára
Zasloužilá kecalka 959 příspěvků 30.12.16 16:13

http://www.mimibazar.cz/…verni-italii dělám tento v DP a spokojenost

 
Heivka
Závislačka 2970 příspěvků 30.12.16 18:19

Dělám tohle těsto: 500g pizza mouky, 10g soli, 2g čerstvého droždí (opravdu tak málo), 250ml vlažné vody (může být i o trochu víc, závisí na vstupní vlhkosti mouky)
Droždí se rozpustí ve vodě a směs se přidá do prosáté mouky se solí. Pak to nechám na robotu, většinou hněte tak 2,5-3 hodiny. Pak na 24 hodin kynout do lednice. Těsto rozválím a roztahuju jako na tažený štrůdl a trouba mi hřeje na 300stupňů, jediné co nemám, tak okraje jako z pizzerie, na to mi chybů dalších 250-300 stupňů :palec:

 
pepina 11
Kecalka 230 příspěvků 30.12.16 18:36

Dělám podobně, jen doba hnětení u tebe mi přijde hodně dlouhá - a ještě v robotu :think:

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 19:00

@Heivka děkuji :)

 
Heivka
Závislačka 2970 příspěvků 30.12.16 19:10

@pepina 11 Zkoušela jsem to hníst kratší dobu, ale těsto se nechtělo spojit, pořád jsem přidávala spoustu vody navíc a pak se s těstem nedalo pracovat. Takže vodu přidávám pokud se těsto po 2,5 hodinách nespojí v jednotnou hmotu. Kynuté těsto na vánočku taky nechávám hníst kolem těch dvou až tří hodin, dokud nezačne být kompaktní a na výsledku je to hrozně znát. Mám robota Bosch Mum 5 (700w) a ten na jedničku jede hodně pomalu.

 
Žižule
Zasloužilá kecalka 972 příspěvků 30.12.16 20:08

Já dělám podobný recept, jak už tu několikrát padlo - mouka, voda, olej droždí, sůl. Dělám těsto den předem a dávám kynout do lednice. Vyndám ho až těsně před děláním pizzy, je pak krásné vláčné, dobře se s ním pracuje a nestihne tolik nakynout na plechu. Taky doporučuji někdy vyzkoušet ze speciální mouky na pizzu, je to fakt rozdíl. Potom peču na 230 cca 9 minut. A jako sýr jediné mozzarellu, ta dělá pizzu pizzou :-)

 
lajlulák
Povídálka 28 příspěvků 30.12.16 22:40

@slavuska1 tak ten vypadá dobře, trochu jsem početla a určitě jej vyzkouším :) děkuji moc za tip :)

 
Ivan PPZ
Kelišová 5607 příspěvků 16.02.17 07:23

Ano, je trochu problém s nízkou teplotou v našich troubách. Běžně je max. 250°C a to je na pizzu málo. Trochu to pořeší PIZZA kámen. Kdo má plynový sporák, může kámen donahřát na sporáku a pak dát do trouby s pizzou. Další vychytávkou (nikoli od Ládi) je to, že hotové těsto by mělo odpočívat v lednici- minimálně několik hodin.

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Kdy začít děti učit zacházet s penězi? Začněte pomocí her v předškolním věku

Jedním z nejčastějších sociálních problému, se kterými se dnes potkávají... číst dále >

Váháte, zda a kdy nechat děti očkovat? Udělejte si vlastní názor

Neublížím svému miminku očkováním brzy po narození? Otázku, kdy začít s... číst dále >

Články z Expres.cz

Bláznivý spot brněnské policie: Proč na něm strážník bojuje s kozou?

Být městským policistou sice neznamená dennodenně nasazovat život, rozhodně... číst dále >

Eva Decastelo: Komentují moje tlusté ruce? Musí mít chudý vlastní život!

Patří mezi nejkrásnější české moderátorky. I když před několika dny oslavila... číst dále >

Články z Ona Dnes

Co s úrodou jablek? Oslaďte si babí léto skvělým koláčem nebo štrúdlem

Jablek se letos urodilo požehnaně. Možná i vy přemýšlíte, co s kulatými... číst dále >

Příběh Soni: Syn s vnoučaty nás odmítá navštěvovat, vadí mu švagr

S manželem jsme již v důchodu, na který jsme se těšili. Nejen na klid a... číst dále >


Reklama