Pláč a kroucení u kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Caty
26.4.10 19:10

Pláč a kroucení u kojení

Ahoj holky, snad mi tady někdo pomůže nebo poradí, už jsem nešťastná a nevím co mam dělat. Máme měsíšní miminko. Už dělší dobu se mi u kojení, nejvíc ráno a večer po nějaké době začne šíleně kroutit, spustí jekot, zrudne,někdy tlačí a pláče, někdy i se slzičkama. Odsaje se od prsa a už nechce. Když jí ale už nedám, tak za chvilku spustí hladovou. Nejvíc je to večer a ráno, je to šílený a někdy přes den v mírnější formě. Zkoušeli jsme kapičky sab simplex, baby calm, lefax, ted zkoušíme espumisan a bereme probiotické kapičky, všem jen týden, takže jseště nejspíš neúčinkují. JInak ale prdíkuje a kaká dobře, takže zaražený prdíky to nejspíš nejsou. Při tom kojeí jí taky pěkně škrundá v bříšku, je to cítit rukou a i slyšet Poradíte mi někdo, co to může být a co na to zkusit? Už jsem neštastná, protože je mi jí líto. Jinak mou stravou to snad být nemůže. Veškerá nadýmavá jídla a podobně jsem uplně vyřadila. Občas dáme trochu feniklovýho čajíku. Taky u toho pěkně a dost mrská a kope nožkama, mě odstrkuje a nic nenadělám. Poradíte mi někdo nebo napíšete své zkušenosti? Děkuju moc. Vím, že podobných diskuzí už tu pár je, ale nic moc jsem tam pro mě užitečnýho nenašla.Ještě mi napadlo, jestli nemůže být alergická na MM?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
26.4.10 19:21

My jsme to měli taky ale dnes už mu jsou 3 měsice a je to v pohodě. Tohle přesně co popisuješ tak tim jsme prošli .Taky dodnes nevim co malému chybělo. Mélem jsem přestala kojit. Byl to horor.Na tvé mléko snad nemůže byt alergický to jsem ještě neslyšela ale možné je všechno.Ještě mě napadlo jestli máš dost mléka někomu to trvá déle než je z něho mlíkárna . Taky jsem jedna z těch co potřebuje 2 měsice. Vim že je to hrrozně vysilujici ale nemyslim že jsi v tom sama.Koj ji co nejčastěji a ono to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
26.4.10 19:25

Jak často ji krmíš? Myslím tím po kolika hodinách? Já u naší pozorovala to samé a pořád jsem nevěděla co s tím, ale v poslední době jsem vysondovala, že když jí krmíme po čtyřech hodinách, tak vytráví a při dalším jídle jí to prázdný bříško bolí. Takže krmíme méně, ale častěji aby pořád něco v bříšku měla a nám se to asi zlepšilo. Jsme teda ve fázi skoumání, ale vypadá to dobře. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
26.4.10 19:28

Tohle bývají právě ty prdíky - i když na ně jinak tolik netrpí, tak kojení určitým způsobem nastartuje trávicí systém, začnou se jí hýbat střeva a ji prostě tlačí bříško… proto se pouští prsa… ale přitom má pořád hlad, je to takový začarovaný kruh. Chce to trpělivost a pevné nervy - my s tím bojujeme taky a to je Mareček už větší. Někdy nám pomůže změna polohy při kojení, někdy vystřídat prso, někdy třeba vražení dudlíku do pusy v okamžiku, kdy se pustí - on se trošinku zklidní, po pár vteřinách dudlík vytáhnu, šoupnu prs, on zase chvilku jede a tak pořád dokola… Je to boj, ale vydrž, bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.4.10 19:39

Nám pomohlo kojení na chvilinku přerušit, dát odříhnout a pokračovat. A takhle třeba několikrát po sobě. Časté kojení bych ale nepřeháněla, může to být naopak tím, že se v bříšku míchá „staré“ a „nové“ mlíčko. A jak jsi psala, že jsi vysadila všechny prdíkové potraviny, tak by mě docela zajímalo, co jíš, protože každému miminku může vadit něco jiného :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.4.10 19:42

Ahojky,jukni se na stránky www.kojení.net na levé straně databáze otázek a odpovědí a tam můžeš vyhledat váš problém.A nebo paní kontaktuj.Je skvělá a nám hodně pomohla k úspěšnému kojení :srdce: .Držím palečky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
26.4.10 19:44

pandoro, mlíčka má si myslím dost. Po kojení ještě odsaju kolem 50ml, někdy víc a někdy míň a z bradavky po zmačknutí taky teče. Myslela jsem, jestli je líná sát, ale dělá mi to i u lahvičky.
Jančo, většinou krmíme po třech hodinách, ale někdy a to většinou ted i déle, po čtyřech. S tím mě to taky napadlo, ale naopak, jestli jí třeba nevadí a nedělá neplechu ještě nestrávené mlíčko, když vypije nové, jestli to tam třeba nějak bublá a tlačí.
Bohunko, polohy měním, někdy mezitím dám dudlika, přebalíme a když se zklidní, zkusím krmit znovu ale to samé.Všechno to ale začíná vždycky až cca po třech minutách papání.
A když si krkne, někdy i ublinkne, tak se trochu na nějakou dobu zklidní.
Mám zkusit třeba i budit na papání po dvou hodinách, ale míň najednou?

• Citovat
  • Upravit
42

http://www.kojeni.net/databaze.php?…

na toto klikni jsou tam skvělé rady -vše o kojení :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046

kolika, mame uz dva mesice, pomuze babycalm a vyrust z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
26.4.10 19:49

hkac, malé vadí opravdu spousty věcí, i jogurty, mlíko, paprika apod. takže jim mrkev, okurku, suchary, šunky, občas měkký nebo tvrdý sýr, těstiviny, rýži, kompoty. nejim pečivo, ze zeleniny jen tu mrkev, okurku a brambory, meloun, z ovoce banány a kompoty, žádné omáčky, pálivé věci, čokoládové věci, jogurty, žádné kynuté věci nebo s kypřící látkou, vajíčka, mastné věci, suché salámy apod.
maruško, děkuju, určitě mrknu a napíšu pani

• Citovat
  • Upravit
Caty
26.4.10 19:50

jizvíková baby calm nám pomáhal tak týden, pak jak když utne. nic

• Citovat
  • Upravit
Caty
26.4.10 19:55

maruško, mi to píše jen ooops a nenaskočí nic :cry:

• Citovat
  • Upravit
42
26.4.10 19:57

http://www.kojeni.net/databaze.php?…

tak to netuším :-? nemáš to blokovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2H+M
26.4.10 20:07

Bude to asi znit divne, ale ja sjem dosla tak daleko, ze jsem u kojeni poustela fen a to pomohlo. Mala se zklidnila a uvolnila.

• Citovat
  • Upravit
9868
26.4.10 20:15

caty já jsem si s kojením užila své, Vojtík měl také velké problémy, narodil se předčasně a od toho se to odvíjelo. ale o tom psat nebudu.
každopádně jsem prostudovala horu informaci, volala jsem i SOS laktacni poradkyni, ktera poprve prijela ke me domu, kdyz jsme prislu z porodnice a nekojili, a nasledne jsem se rozkojila a plne kojila do 5 měsíce…
nekolikrat jsem ji i volala v prubehu tech 5 měsicu, protoze to kojeni nebyla prochazka ruzovym sadem…
ale nakonec mel Vojtik MM 8 měsiců…

takze ja osobne bych ti doporucila - najdi si ve svem okoli laktacni poradkyni a zavolej ji.
vetsinou poradi po telefonu, ev. dojedes ty nakojit k ni nebo bude-li ochotna jako ta nase, prijede za tebou.

jinak me to spis prijde, jako ze mas moc silny vypuzovaci reflex a ji to mlicko tece moc, na coz miminka reaguji presne tak, jak pises, krikem a kroucenim.
na www.kojeni.net se opravdu da vyzjistit, jak na to, ale je to o x hodinach stravenych na pc, protoze je tam toho uz opravdu strasne moc.

reseni tohohle problemu si moc nepamatuju, u nas nebyl.
ale tipla bych si to na občasné přerušování kojení, odkrknutí během kojení, a aby si vydechla.
A kojit pravidelně, po 3 hodinach ve dne v noci, ne az si rekne, protoze pak ji to brisko fakt bude trapit vic.
to mame vyzkousene!

a babycalm vynech, ten je pro takhle male mimi moc agresivni, stejne jako fenyklovy caj ji vubec nedavej!
ten pij radeji sama.
probioticke kapky mohou pomoci, ale az po delsi dobe, zpocatku naopak muzou stav prechodne zhorsit, tak tyden dva.
nam teda nepomohly.

jedine, co nam na brisko pomahalo, byl sab simplex (lefax a espumisan je to same) a teply polstarek z pecicek na brisko.
a do klubicka, posadit se na balon a houpat a krouzit na nem…

jo ale ten sab simplex fakt jen obcas, protoze pak ty strevicka nejak zastavi a je to horsi, davej ho tak 1× denne, urcite ne ke kazdemu kojeni!

ono taky to krouceni ma dobry vyznam pro pohyb strevicek a take pokud bys ji az moc pomahala kapickami, tak by mohla mit do budoucna problemy s vyprazdnovanim obecne, ze by si neumela poradit sama, coz ted umi, byt s krikem a placem…

jinak vsechno tohle jsou me zkusenosti nasbirane od lekaru a laktacni poradkyne. a vyzkousene na nasem Vojtikovi.

drzim palce! :palec:

Příspěvek upraven 26.04.10 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí