Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den ještě mě napadla jedna věc. Jak myslite, že to je s plačem. Mě v těhotenství rozhodí každa maličkost. Blbě proživam i hadky s manželem a to jsou třeba o blbostech, ale manžel je taky strašně chytlavy. Mysite že to může uškodit malemu?
Proboha, a jak si myslíš, že bys mu uškodila?
Radím nezabývat se nesmyslama, ano? Že jsi na zabití, za to můžou hormony, manžela to evidentně taky nebaví, holt to musíte přežít. Po porodu bude hůř.
Jani, me tehda rozhodilo snad vsechno, natahovala jsem i pri sebemensi nepravosti…pak se na me partner podival a zacala jsem se smat…proste boure hormonu. A nepreslo to hned po porodu..
jeste to nejakou chvili trvalo, ale uz to nebylo v takovem mnozstvi, ale precitlivelost zustala a pomalu to mizelo.
Jinak se snaz partnerovi vysvetlit, ze to jsou hormony, ze za normalni situace by jsi neplakala a zkuste se tomu i zasmat. Take jsme meli par nedorozumeni diky hormonum, ale vse se dalo doporadku. Tak verim, ze to bude i u vas. ![]()
Co se tyce skodlivosti na prka…snazila jsem se co nejvic to slo drzet se v klidu, kdyz jsem ujela, tak jsem pak malemu vysvetlovala, ze se to jeho netyka, ze ho moc miluji a tak…
Dnes je to mazel nejvetsi a nic na nem neni znat.. ![]()
Ahojík, já si myslim, že to, co vnímáš negativně ty, nemůže malému prospět. Ale je fakt, že pláč jako takový je v těhu normální, teda sleduju to na sobě. Raději se teda směju než plaču, ale když on si člověk kolikrát nemůže pomoct. Jiný je asi pláč u televize a dojáku, a pláč kvůli hádce s manžou.
Otázka možná trochu přímá a na tělo (nemusíš odpovídat): Když tě vytočí a rozpláčou maličkosti, jak píšeš, myslíš že je to z pocitu nepochopení? Já kvůli tomuto pocitu nepochopení od chlapa probrečela celý první trimestr ![]()
Mihaicka píše:Co se tyce skodlivosti na prka…snazila jsem se co nejvic to slo drzet se v klidu, kdyz jsem ujela, tak jsem pak malemu vysvetlovala, ze se to jeho netyka, ze ho moc miluji a tak…
Jo jo to dělám taky, mrňous vnímá fakt všechno a když se člověk z jakéhokoli důvodu rozhodí, hladit bříško a klidným hlasem malému vysvětlit, že on za to nemůže a že ho miluješ, je jen ku prospěchu (i tvému, pač se uklidníš) ![]()
já nejvíc brečela u komedie Kdopak to mluví
. Myslím, že by se pláč naopak zadržovat neměl, protože pak nedojde k vnitřnímu uvolnění a člověk si zbytečně zakládá na depku ![]()
No asi je to pro nepochopení. Manžel pořad něco vyčita a mě to hrozně štve. nejvice je že on prostě neustoupi ani o krok. Prostě si mysli že je dokonaly.
Já myslím, že je to hlavně normální. Já jsem ztropila dokonce hysterickou scénu, když brácha s přítelkyní přinesli na Vánoce kapra, který nám měl údajně plavat týden ve vaně. Představa, že bych ho jenom viděla a oni ho pak klepli mě přiváděla k šílenství. Přitom taková blbost ![]()
ahoji děvčata,mám dotaz.před tydnem mi skončila menzes a HA neberu už druhý měsíc a s přítelem jsme spolu spali a chtěly jsme aby se do me udelal , je moznost že to vyjde a bude mimi?
zuzankaxxx píše:
ahoji děvčata,mám dotaz.před tydnem mi skončila menzes a HA neberu už druhý měsíc a s přítelem jsme spolu spali a chtěly jsme aby se do me udelal , je moznost že to vyjde a bude mimi?
Zuzi založ novou diskusi. Ale odpovím ti, „plodné dny“ jsou zpravidla 14 dní po datu začátku menstruace. Snažilky ti ale poradí více, ony si umí měřit i bazální teplotu, s čímž já zkušenost nemám (nám se to povedlo ani nevím jak
) Hodně štěstí!!! ![]()
Jana45 píše:
No asi je to pro nepochopení. Manžel pořad něco vyčita a mě to hrozně štve. nejvice je že on prostě neustoupi ani o krok. Prostě si mysli že je dokonaly.
Možná je toho na něj taky moc…ony ty naše houpavý nálady asi nebudou úplně příjemný. Jak jsem ale psala, s pocitem nepochopení jsem bojovala taky. Mamka mi tehdy řekla, ať to beru jak to je, chlapi nikdy nebudou umět pochopit jak se těhotná žena cítí. Já ti v tomhle neumím poradit, jsem špatný příklad, rozešli jsme se. Ale je fakt, že když jsem se ještě snažila ten vztah zachránit, na chvíli pomohlo, když jsem si s ním sedla a pokusila jsem se mu vysvětlit mé pocity a dala jsem mu najevo že mě zajímají jeho pocity. Sblížilo nás to. (pak to dopadlo špatně, pač on je prostě nezralej dacan, ale to je na jinou diskusi).
Rozhodně souhlasím s názorem, že pláč je prostředek k uvolnění…proto opravdu lepší plakat, než to držet v sobě. Přeju hodně štěsí!!! To zvládnete!!! ![]()
tak to já tohle zvládám v pohodě,jen začnu brečet když přítel chytne svojí náladu a za všechno můžu vše jsem udělala špatně atd, a když brečim tak na mě řve proč bulim a tim začnu ještě víc a tak mě vytáčí až chytnu bolesti do břicha . jnk miminku pláč určitě neškodí jak se tu píše hladit bříško a davat lásku najevo ![]()
To je v poho,mě manžel přiváděl k šílenství tím že mi kecal do vaření,to to ve mě jen vřelo a nejhorší bylo,že většinou když mi do toho kafral jsem něco zkazila a on mi to pak dal sežrat,že to řikal a tak
,ježišmarjá to bylo slziček,vždycky jsem zalezla někam do kouta aby na mě nikdo nevidě a drželo mě to třeba dvě hodiny,pak mě během dne už rozhodil každej prd ![]()