Placení ve vztahu

18
15.6.22 16:50

Placení ve vztahu

Dobrý den, holky :D (pánové?)
chtěla bych vám sdělit můj problém, který mě velmi tíží. Nikde jsem podobnou diskuzi nenašla tak zakládám novou a ráda bych vás poprosila o radu. Mám přítele. Jsme spolu něco málo přes rok (takže se dá říct, že na samém začátku) a máme takový problém, nebo spíš já. Jsem studentem vysoké školy, a on o 6 let starší pracující člověk. Seznámili jsme se když jsem byla v posledním ročníku střední školy a tam ten problém začal a přetrvává dodnes. Jako student, který sem tam zajde na brigádu nemá moc peněz (tedaaa… Má tak nějak na uživení sám sebe.) Úplné životní minimum. :?
Jak jsem řekla problém je tady už od začátku. Můj přítel rád jezdí na různé výlety, obědy, večeře, dovolený atd. Jenže vše stojí peníze a já takový sumy nemám, takže veškeré tyto věci platí přítel pokaždý za nás dva. Minimálně jednou za týden nějaká z těch věcí proběhne. Přítel mi říká že to nevadí, že studuji, a že to chápe, ale moje svědomí to nese velmi zle. Připadám si hrozně když nemůžu v tomto směru přispívat do vztahu stejně jako můj partner. Jaké pocity z toho máte vy? :( :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4311
15.6.22 16:51

Úplně normální, máme to taky tak. Šel do vztahu se studentkou, tak to musí chápat. Přece nebudeš jist poslední rohlíky, jen abys ukázala, že můžeš zaplatit za večeři. Komu tím co dokážeš, že budeš pak o hladu? Přemýšlej trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
15.6.22 16:52

Na střední platil 95 % a nebylo mne to blbe. Nic jsme po něm totiž nechtěla a všechny výlety atd. inicioval on. Na začátku VŠ jsme se sestehovali a tam už jsem přispívala podstatně více, jelikož jsem dělala na poloviční úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
15.6.22 16:53

Partner je svéprávný člověk a sám za sebe se rozhodl, že než sedět doma a „jen“ chodit na procházky po okolí, zaplatí aktivitu za oba. Nejsi nezaměstnaná, studuješ! Méně sebemrskačství z tvé strany by nejspíš bylo na místě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
15.6.22 16:57

Je důležité, že si to uvedomuješ a nebereš to jako samozřejmost. Však jednou dostuduješ a můžeš mu to vynahradit. On zase půjde dříve do důchodu, pak budeš zase platit hlavně ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
15.6.22 17:05

Na střední jsem měla kapesné 600 Kč, přítel už pracoval. Takže skoro všechno, cp jsme podnikali, platil. Výlety, kino, jídlo. Já ho o to neprosila, zkrátka to platit chtěl, jinak bychom seděli doma nebo v autě.
S nynějším manželem jsem to už vnímala jinak, už jsem pracovala, když jsme se seznámili. Manžel je starší, úspěšný, byl zkrátka na jiné úrovni než já po VŠ v první práci. Odmítala jsem, aby za mě cokoliv platil, nebylo mi to příjemné. Takže jsme podnikali jen to, co jsem si mohla dovolit. A byli jsme spokojení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
15.6.22 17:18

Taky jsem to tak měla..já studovala on vydělával přes 50k měsíčně…bylo trochu trapné že on mi o narozeninám dál prodloužený víkend v Římě a já jemu hrníček..ale taky mu to dle jeho slov nevadilo..že si to vybírá v naturaliich :lol:.když jsem začala pracovat tak se to vyrovnalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
15.6.22 17:23

;) na gymplu jsem chodila s profi-vojákem, prostě platil ON - ano, občas mi to už bylo blbé, chodila jsem na brigády, ráda jsem mu koupila dárek nebo občas zaplatila kino, kafe..
Oni s tím do toho šli, takže KLID
pořád lepší stav, než dotazy (a že jich tu JE!) jak jejich kolenovrti nezaplatí ani večeři, ani výlet a pro jistotu si „zapomenou peněženku“ apod…
prostě mu to vynahradíš jinak, no :D kdybys mu za to nestála, tak by to nedělal.. važ si toho, poděkuj mu a buď ráda, žes nenatrefila na držgrešli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
15.6.22 17:30

Já jsem dělala na poloviční úvazek od 18 a měla sirotčí a chodila se studenty, takže jsem to byla já kdo platil :))) A překvapivě to žádnýmu klukovi nevadilo. :mrgreen: Jeden kluk se ke mě nastěhoval a moje mamka mu zaplatila dovolenou do Tuniska aby mohl jet s náma. Rozhodně to žádnýmu klukovi sebevědomí nesnižovalo ba naopak. Tak si s tím nemusíš dělat starost. Nemyslím si že by to nějak řešil.

• Citovat
  • Upravit
316
15.6.22 17:42

A z coho by si to platit chcela?

Tvoj priatel je seriozny chlap a je super, ze si uvedomujes, co pre teba robi. On investuje do vas oboch, tie vylety a cas spolu straveny rozvija vas vztah. Obcas kup nejake to piticku, priprav desiatu.. Ale on si uvedomuje, ze ty di financne nie kde inde.

Dufam, ze vam to vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.6.22 18:04

Nebud blba a bud vdecna, ze je ochoten se o svoje zdroje podelit.
Na materske jako kdyz najdes.

Mimochodem podil „pul napul“ je kravina. Lepsi je dat do spolecneho stejne procento z prijmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.6.22 18:39

Buď vděčná a ráda že máš takového super chlapa. A važ si ho. Je tu spoustu dizkuzi jak za ženu nezaplatí, nebo ho i živí a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
15.6.22 19:30

@Terezzzaaa šel do toho, nevadí mu to, neřeš to. Vypadá to na dobrého partnera, s kterým nebude problém si pořídit časem rodinu. Nebude ti aspoň vyčítat, že jsi doma a nevyděláváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
15.6.22 19:58

Buď ráda, že je normální :hug: a užívej si.
Jsi mladá a jistě pěkná slečna a on je rád, jinak by to nedělal… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
17.6.22 15:33

Bud ráda, že je takový. Znam naopak páry kde se jede za každou cenu napul, ačkoliv chlap má mnohem větší příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí