Plan uklidu bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14605
2.3.21 16:49

@Káťa19 jinak podle Marie Kondo se mi ta metoda v principu libi, ale nemám absolutně čas ji zrealizovat, myslim tím dat třeba všechno oblečení na jednu hromadu a pak se tím probírat :nevim: potrebuju mit plus minus poklizeny dům, obstarat děti a teď na jaře najizdi i zahrada. To jsme zjistila, ze pro nás nebude. Občas dělám ale to, ze takto proberu jeden suplik/polici, kde je to akutní, nebo e-maily.

A omlouvam se, ze jsem se vtěrnula, ale taky aktuálně ten uklid řeším, jak to udělat co nejefektivněji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
2.3.21 16:59
@Dara90 píše:
Já uklízím tak nějak průběžně podle potřeby každý den něco. Plán nemám, myslím, že i kdybych nějakej měla tak si to stejně budu dělat jak se mi zrovna bude chtít :lol: každopádně mě to vůbec nebaví, asi nejsem ta klasická hospodyňka. :think:

Mam to stejne. Nejaky plan uklidu by me otravil jeste vic, nez uz jsem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
2.3.21 18:56

@Semtex no jo, ale to se jedna o uklid jednou a pak uz jen ten poradek udrzovat, jakmile se neudela velka akce, tak se v tom clovek placa furt dokola ;)
podle me je na to idealni cas, nez zacne opravdu jaro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14605
3.3.21 09:15

@Káťa19 to jo, ale jak se znám, tak bych vše sice dala ven, ale leželo by to tam další měsíc, než bych to úplně všechno stihla uklidit. S detmi a barakem mi to přijde dost nereálný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.21 09:38

@Káťa19 podle Mario Kondo jsem uklidila na podzim, vyhodila jsem mnoho mnoho pstlu veci, obleceni i hracek, ale u nas je asi potreba to tak tridit co 3 mesice mam pocit. Tehdy jsem to cele nestihla a v mezicase se zase nahromadily veci. Ale jinak spuhlas, nejlip se mi uklizi, kdyz veci vyhazuju :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 09:49
@Semtex píše:
@Káťa19 to jo, ale jak se znám, tak bych vše sice dala ven, ale leželo by to tam další měsíc, než bych to úplně všechno stihla uklidit. S detmi a barakem mi to přijde dost nereálný :lol:

Toho se bojim, ze to nahazu na hromadu a ta hromada tu pak zustane lezet :D
Ale vytridim ty veci asi pristi tyden zase, to ma byt skarede :-))

• Citovat
  • Upravit
18148
3.3.21 09:52
@Lenka_Hal píše:
Mam to stejne. Nejaky plan uklidu by me otravil jeste vic, nez uz jsem. :mrgreen:

Taky se hlásím do klubu. Pro mě by byl plán úklidu stres na entou, bo bych měla pocit, že to musím dodržet a to by mě nervovalo ještě víc. Navíc u nás jsou dny tak našlapané aktivitami, dost často neplánovanými a nečekanými, že bych absolutně nebyla schopna plnit harmonogram :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.21 15:52
@Anonymní píše:
Toho se bojim, ze to nahazu na hromadu a ta hromada tu pak zustane lezet :D
Ale vytridim ty veci asi pristi tyden zase, to ma byt skarede :-))

tak clovek se musi hecnout, nevyhazes cely byt prece, ale vzdy kategorie, svoje obleceni, pak jindy knihy,
pak dekorace,
lahvicky(sampony, kremy)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
3.3.21 15:59

Já dělám 4× do roka velký úklid, jakože probrat skříně, umýt okna atd. A pak každý týden klasika prach. vysát, vytřít koupelna. No a každý den taková ta běžná rutiny, myčka, linka, ustlat, pofackovat a občas zapnu robotický vysavač. A myslím, že je tam uklizeno dostatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
3.3.21 18:48

Holky a co děláte s těmi vyhozenými věcmi? Oblečení, dekorace, kosmetika apod., jak tady píšete. Mně je vždycky líto hodit to do popelnice. Hadry můžu někam do kontejneru na textil, to vím, ale někdo psal, že to tam stejně nějak stříhají na hadry nebo co, mně připadá, že teď už o to oblečení ani nikdo nestojí. Něco podaruju, rozdám, ale máte nějaký recept co s tím vším? Nebo bez lítosti prostě vyhazujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
3.3.21 19:27
@bigl píše:
Holky a co děláte s těmi vyhozenými věcmi? Oblečení, dekorace, kosmetika apod., jak tady píšete. Mně je vždycky líto hodit to do popelnice. Hadry můžu někam do kontejneru na textil, to vím, ale někdo psal, že to tam stejně nějak stříhají na hadry nebo co, mně připadá, že teď už o to oblečení ani nikdo nestojí. Něco podaruju, rozdám, ale máte nějaký recept co s tím vším? Nebo bez lítosti prostě vyhazujete?

Blbosti bez milosti vyhodim, obleceni bud charita nebo nabidnu zadara pres facebook. Jak je to zadarmo, vzdycky se nekdo ozve.
Me donutilo stehovani, takze ted mam dum tak jako hezky „probrany, protrideny“. A mela jsem stesti, nasla jsem pani, ktera brala cokoliv kolem deti. Vsechno vozila nekam na jih, chuda zeme, uz nevim kam. Dokonce brala i uplne uz odrbany tereni kocar, co jsem mela v planu vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.21 20:02

@bigl prodam,daruji, ted dost frci swap skupinky v okoli - výměny
a iz jsem nastavena tak, ze kupuji jen potrebne veci a kvalitni, zadne cetky a klumpy, obleceni pro sebe taky, nemam deset bund, ale jednu perovku, jeden vlneny kabat, softshellovou bundu a jarni kabatek, troje kalhoty, par sukni atd…zbytek mi stejne lezel ve skrini
snazim se udrzitelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
3.3.21 20:08

@Káťa19 JJ, je pravda, že když koupíš dražší a kvalitnější věci, tak jich pak tolik nemáš a víc to vynosíš. Nejhorší bylo, když jsem chodila do sekáčů a nosila domů kvanta hader, nosila jsem pak tak stěží třetinu. Už to taky nedělám a kupuju toho míň a dražšího, kvalitnějšího.
Ale pořád bych potřebovala asi tak 350 kousků vyhodit :mrgreen:
Ty máš troje kalhoty? 8o
No já asi ani nemůžu napsat, kolik jich mám já :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
3.3.21 20:10

@Lenka_Hal
Asi to taky nabídnu na FB, budu mít z toho lepší pocit, než to hodit do kontejneru. Jste mě, holky, nakoply, o víkendu si vyčistím skříň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.21 20:17

@bigl ano mam, lrotoze kdyz jsem jich ma 10,stejne jsem nosila dokola furt dvoje :lol: :lol:
takze mam troje a kdyz jedny odejdou, koupim nove. pak mam samozrejme jeste leginy a teplaky, myslela jsem jako kalhoty typu dziny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí