Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a jsem na materske se tretim, takze zatim neresim pracovni obleceni
Maximálně můžu nabídnout rozpis, co jsem psala pro uklizečku ![]()
ROZSAH ÚKLIDU
Poznámka: V koupelně mytí vany (umyvadel) kartáčem a tekutým pískem (CIF).
Poznámka: Mytí dřezu kartáčem s tekutým pískem (to samé, jako vanu a umyvadla v koupelně). Utření kuchyňské linky i z přední strany (tedy dvířka, nejen pracovní deska) – případně otřít i fleky, zaschlé kapky, otisky na šuplících a skříňkách. Leštění skla na digestoři.
Poznámka: Prach setřít na elektrických zásuvkách (krabičkách), spínačích na světla, na lištách kolem podlahy, na dolním podstavci u 3 vestavěných skříní.
Ty jo, musím probrat skříň, taky nenosím spoustu věcí už, ale je mi líto vyhodit… Tak než to asi vyfotím a nabídnu za odvoz… než to půjde do kontejneru.
Nějak se nám ty věci stále množí. Vyklidím někde kout a do druhého dne tam stojí neco jiného… ![]()
@MazanaMatka
Mužu se tě zeptat, ta uklizecka, když je u vás, tak je někdo doma, nebo je tam když jste všichni pryč? Já si to moc nedovedu představit prakticky. Nás je doma 5. Za normálního režimu se doma schazime mezi 3 a 5 odpoledne. Uklizecka by tu mohla být když tu nejsme, to si nedovedu představit, ze by se mi vrtala ve věcech, nebo pak když jsme všichni doma, což si taky nedovedu představit.
@bigl píše:
Holky a co děláte s těmi vyhozenými věcmi? Oblečení, dekorace, kosmetika apod., jak tady píšete. Mně je vždycky líto hodit to do popelnice. Hadry můžu někam do kontejneru na textil, to vím, ale někdo psal, že to tam stejně nějak stříhají na hadry nebo co, mně připadá, že teď už o to oblečení ani nikdo nestojí. Něco podaruju, rozdám, ale máte nějaký recept co s tím vším? Nebo bez lítosti prostě vyhazujete?
Obleceni a lozni pradlo a podobne jsem hodila do kontejneru na ty veci urcene.
Kosmetika letela do kose.
Knizky jsem darovala.
Hracky jsem darovala.
Serepeticky jsem vyhodila.
Dulezite je u toho moc nepremyslet. Kdyz prvni pocit rekne vyhodit, tak vyhodit.
Mimochodem dneska jsem zacala zase vyhazovat veci (zacala jsem oblecenim deti) a hned se mi ulevilo, citim se asi zase zaskladana kramama stejne jako na podzim… kdyz to protridim a povyhazuju, bude se opet lip uklizet.
@bigl píše:
@Káťa19 JJ, je pravda, že když koupíš dražší a kvalitnější věci, tak jich pak tolik nemáš a víc to vynosíš. Nejhorší bylo, když jsem chodila do sekáčů a nosila domů kvanta hader, nosila jsem pak tak stěží třetinu. Už to taky nedělám a kupuju toho míň a dražšího, kvalitnějšího.
Ale pořád bych potřebovala asi tak 350 kousků vyhodit
Ty máš troje kalhoty?
No já asi ani nemůžu napsat, kolik jich mám já
Kalhoty jsem mela vzdy dvoje ![]()
Kdyz se zacnou trhat, odirat a podobne, vyhazuju a porizuju nove ![]()
Boty mam vzdy jen jedny (ano jsem v tomto divna, vim
), sle zavnou se nicit, vyhazuju a kupuju nove. A nerada boty stridam, nosim jen botasky znackove ![]()
Ja vyhodila na podzim 5 pytlu obleceni (vetsina byla moje), to byla uleva. Byly tam kousky stare i 20 let
a 3/4 veci cekaly na to, zda nezhubnu (ne, nezhubnu, letely
)
Musim to proste zase protridit, je to pravda, jak tu mame moc veci, spatne se mi to pak udrzuje. Asi tohle budu muset delat 3-4× rocne.
@bigl Od doby, co jsem na mateřské k nám už bohužel nechodí = je to přesně shodné s rokem, kdy začala „karanténa“.
Chodila v úterý ráno na 8:00, kdy jsem všichni (v tu dobu jen já a manžel) odcházeli do práce. Neměla klíče, jen zabouchla bezpečnostní dveře. Byla na smlouvu s agenturou, kde byla zaměstnaná na HPP. Agentura nám dodávala paní na uklid přes 4 roky a uklízela i ve firme, kde dela manžel. Jinak bych se také „bála“ - nicméně žádné cennosti doma nemáme..nebo aspon mi to tak neprijde, ze by si neco mohla vzit/chtít vzit.
Do zprávy pošlu odkaz na blog, kde jsem napsala, jak ten uklid probíhal
Ve věcech se nevrtala, ale dělala zas jiné věci
treba koukala na TV nebo si u nas ohrivala obed apod. D