Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@zuzka.mamka píše:
kdo se rozčiluje, se prostě mám jestli mám nějakou možnost
Pokud Ti to odmítli vzít, tak nemáš. V právu jsou oni..
Vrátit peníze mi nechtějí za žádnou cenu, jsem s nima domluvená na zítra, že semnou sepíšou reklamaci, pc odešlou do aceru s tím že nejsem spokojená a že se uvidí ale neveřim tomu, vidim to tak že si ho prodám sama
Já myslím, že ani kvůli důvodu, že nepslnil vaše očekávání, asi není možné zboží vrátit. To prostě není vada, klasická reklamace pro poruchu. Prostě jste si vybrali nějaký výkon, a rychleji to nepoběží no. Stejně tak, jako když si někdo koupí fén s malým výkonem, a chtěl by vrátit peníze proto, že musí hlavu foukat déle, než si představoval. Příště bych se poradila s někým, kdo počítačům rozumí, abyste byli trochu v obraze, do čeho jdete. Tak držím pěsti, aby se vám ho podařilo alespoň prodat někomu jinému, když nejste spokojeni. Jinak s Planeem já mám pouze dobré zkušenosti.
Mám obnobný případ.. my si při rekonstrukci koupelny nechali dát elektrický topný žebřík. Myslela jsem, že to funguje jako přímotop - zapnu a během chvilky bude teplo.
Rekonstrukci jsme dělali v létě, v zimě chtěli pustit žebřík a ejhle, 40min trvalo, než jaktakž vyhřál koupelnu. Ihned jsme volali do firmy, že to dlouho trvá a bylo nám řečeno, že to je běžná doba.
Bohužel nás nikdo při zadávání objednávky na vybavení koupelny neupozornil na to, že netopí hned… naše chyba.
Takže máme v koupelně držák na ručníky za téměř 4000
.
Nebudu přece čekat 40 min, než se půjdu koupat.
Je to na jejich dobré vůli, po Vánocích jsem vracela nějaké dárky, v kamenných prodejnách je nechtěli přijmout, ochotní byli až na jejich infolinkách.
Z tohoto duvodu se takove veci snazim objednavat pres web, i kdyz je pak odebiram nejradeji osobne.
Ze jsou aktivovane Windows neni uplne idealni, ale nedalo by se domluvit, ze ty Windows koupite?
Jestli ovsem obchodnik nebude vstricny, staci, kdyz vam v zakonne lhute 30 dni da zamitave stanovisko a pak uz jen soud.
Nemuze tu reklamaci neprevzit, muze ji zamitnout. I to je vyrizeni reklamace.
@danik píše:
Mám obnobný případ.. my si při rekonstrukci koupelny nechali dát elektrický topný žebřík. Myslela jsem, že to funguje jako přímotop - zapnu a během chvilky bude teplo.Rekonstrukci jsme dělali v létě, v zimě chtěli pustit žebřík a ejhle, 40min trvalo, než jaktakž vyhřál koupelnu.
Nechat si zebrik namontovat v lete a poprve ho zapnout az v zime neni zcela rozumne.
Jinak ten zebrik je „normalni“ teplovodni radiator (mozna i olejovy) a proste se to musi nejdrive ohrat.
Na okamzite ohrivani slouzi Infrazaric. Driv se bezne davaly do panelakovych koupelen.
Proste jit a zapnout to pred mytim.
@Ivan PPZ my jej zapli hned po namontování, zda funguje. Jenže v létě, když je horko, tak se nepozná, za jak dlouho vyhřeje koupelnu, to je horko samo o sobě
.
A vzhledem k tomu, že je elektrika dost drahá, přijde mi plýtvání peněz 40 min vyhřívat koupelnu, když jsem za 5-10min venku.
Byli jsme na dovolené, kde měli v koupelně taky právě obdobný žebřík a ten vyhřál koupelnu do 5min (měli jsme sebou 2miminka), asi vypadal stejně, ale fungoval jinak.
Nevim, nebylo na te dovolene podstatne tepleji?
Aby zebrik neco vyhral za 5 minut, musel by mit vysokou povrchovou teplotu a tezko by se mohl prodavat. Ale nevim, co to bylo za zebrik, mozne to je…
@Ivan PPZ na dovolené jsme byli sice v červenci, ale v Jeseníku a bohužel celý týden propršelo, takže bylo opravdu chladno.
No, možná, že vyhříval 10min, ale koupelna byla větší, než naše paneláková.
Moc se mi to líbilo a proto jsem jej chtěla i k nám do paneláku (kvůli dětem).
Vloni rekonstruovala koupelnu sestra, v RD, chtěli taky elektrický topný žebřík, tak jsem jim to vymluvila a poradila, ať si jej nechají zapojit do oběhu k ostatním radiatorům. Jsou spokojení.
Teď už je to jedno, jak píšu… elektrika je drahá, takže máme luxusní věšák na ručníky
No, mame v koupelne take zebrik. Je pripojen normalne na „teplou vodu“, ale zaroven se da topit i elektrinou (treba v cervnu, kdy se uz netopi). Je to normalni funkce.
Pokud se neda pripojit do okruhu, tak pouze elektrina.
@Ivan PPZ píše:
No, mame v koupelne take zebrik. Je pripojen normalne na „teplou vodu“, ale zaroven se da topit i elektrinou (treba v cervnu, kdy se uz netopi). Je to normalni funkce.
Jojo, taky je máme a nepřijde mi, že by byly nějak výrazně pomalejší než klasický přímotop… samozřejmě třeba infrazářič je rychlejší, ale to je úplně něco jiného.
@Ivan PPZ píše:
Primotop je rychlejsi, nemusi ohrivat vodu.
To jo, ale jak dlouho trvá ohřát ta voda, co je v žebříku ![]()
Tak zalezi, jak veliky je ten zebrik, jaky vykon ma ten topny element, jak tepla je ta voda v zebriku…
Estli jsem nezapomel ten zebrik zapnout.
Muzu udelat zitra zkousku od zapnuti do ohrati.