Planeo nechce vrátit peníze

10052
26.2.13 18:01

Planeo nechce vrátit peníze

Ahoj,

manžel kupoval v elektru planeo, mini notebook nebo netbook nevim přesně jak se tomu říká, po třech dnech jsme se rozhodly zboží vrátit protože nesplnil naše očekávání, internet beží hodně pomalu, pc má nainstalované nějaké windows starter které jsou pomalé a mají hodně omezené funkce, nicméně elektro rezolutně odmíná vrátit peníze protože prý už máme zaregistrovaný software a nelze to vrátit do původního stavu. Četl mi tam úryvky z obchodního rejstříku a odkázal mě na čoiku. Máte s tím zkušenosti? Poradíte jestli se dá něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
26.2.13 18:04

@zuzka.mamka a to kupoval přes internet nebo na prodejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
26.2.13 18:06

My jsme kupovali elektro v Tescu, ale to vrátilo peníze v pohodě, protože výrobek byl uplně rozbitý. Ale pokud notebooku nic není tak to ho fakt vyměnit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
26.2.13 18:08

Obchod má pravdu-zboží nejeví žádnou závadu, proč by oni měli přijout reklamaci. Manžel se svobodně rozhodnul pro koupi tohoto přístroje a pokud jen nesplnil očekávání, tak to není důvod k reklamaci. A nehledě na to, že prodejce má pravdu, že když už je zaregistrovaný software, tak tím spíš nelze vyjít vstříc-i kdyby oni chtěli jednat nad rámec toho co musí. Jak by ses tvářila na to, kdyby manžel přinesl domů netbook a zjistili jste, že už ho někdo měl pár dní doma a používal ho? To by tady byla hodně rozhořčená diskuze, jak si někdo mohl dovolit prodat použitou věc.

Bohužel někdy se stane, že nevybereme úplně dle našeho očekávání. Jsou jen dvě možnosti-buď si netbook necháte a skousnete jeho „vady“,nebo ho prodáte někde na sbazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.13 18:08

@zuzka.mamka zavolej na 299 149 009 do Dtest poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
26.2.13 18:14

No přesně to mi řekl, kdybych ho koupila přes net tak peníze vrátí, ale protože jsme ho kupovaly na prodejne tak na to nemám nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
26.2.13 18:16

@zuzka.mamka Ano,přes internet by se dal vrátit-ale nevím, zda není podmínka nepoužitý, tzn. že softwar by nebyl aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
26.2.13 18:16
@zuzka.mamka píše:
No přesně to mi řekl, kdybych ho koupila přes net tak peníze vrátí, ale protože jsme ho kupovaly na prodejne tak na to nemám nárok

To ti řekli dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
26.2.13 18:17
@lasička1 píše:
@zuzka.mamka Ano,přes internet by se dal vrátit-ale nevím, zda není podmínka nepoužitý, tzn. že softwar by nebyl aktivní.

Jojo, určitě i tam je podmínka, že to nesmí být aktivované. Dokonce třeba u software na CD/DVD to nesmí být vůbec vybalené z té folie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
26.2.13 18:18
@zuzka.mamka píše:
No přesně to mi řekl, kdybych ho koupila přes net tak peníze vrátí, ale protože jsme ho kupovaly na prodejne tak na to nemám nárok

No, ale v tom případě nechápu proč se rozčiluješ, tak to prostě je a nic s tím nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
26.2.13 18:22
@mag píše:
To ti řekli dobře.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.2.13 18:24
@zuzka.mamka píše:

Ano, tak to přesně je.

Mě se jednou podařilo vrátit již nainstalovaný netbook. Dostala jsem pod stromek dva, jeden na štědrý den a druhý od našich o dva dny později, ten od našich - zatím neinstalovaný se mi líbil více, tak jsem zkusila vrátit ten už rozjetý, a vzali mi ho - ale abych pravdu řekla, vůbec jsem s tím nepočítala, byla to vyloženě jejich dobrá vůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
26.2.13 18:25

Když tě odkázal na čoi, tak na co čekáš?

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
26.2.13 18:27

Btw. jednou se mi takhle vztekala ženská na prodejně. CHtěla vrátit mobilní telefon v hodinkách, taky jsem ji řekla že už to nejde, když byl zapnutý se sim. Vyhrožovala čoikou, nakonec se nic nedělo.

• Citovat
  • Upravit
10052
26.2.13 18:39
@j.a.n.i1 píše:
No, ale v tom případě nechápu proč se rozčiluješ, tak to prostě je a nic s tím nenaděláš.

kdo se rozčiluje, se prostě mám jestli mám nějakou možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák