Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@zuzouš Zuzko aspon si změn fotku. Jedes tady slušný ho*na, takze kdyz vidim tvoji hezkou holcicku na fotce je mi z toho docela uzko.
@Litta píše:
Vždyť v UK se může taky „jen“ do toho 24., ne? Všude to nacházím.Edit: Jo už vidím nějaké výjimky. Ale to možná v krajních případech jde u nás taky, podle mě. Přece nenechají ženskou umřít.
Od 24. týdne dítě zachraňují po porodu, ale pokud nastane situace matka nebo dítě, tak volí život matky.
@Tunrida píše:
V akutním případě. Jinak se u nás normálně „rodí“, tuším, od 15. týdneA jako legální limit 24 týdnů, to už je fakt masakr (Hlavně to připouští možnost potratu u nežádaného pohlaví
)
Nejhorší je, že některé po 22. týdnu zachrání a jiné naopak zabijí. To už ztrácí fakt jakékoli argumenty a můžeme rovnou zabíjet novorozence.
@dalmati píše:
Od 24. týdne dítě zachraňují po porodu, ale pokud nastane situace matka nebo dítě, tak volí život matky.
Tak to ale snad všude kromě zmagořilého Polska, ne?
@Anonymní píše:
@Aletheia Jste naprosto mimo svou reakcí. Já těhotná nejsem.
kdyby jsi nebyla taková hrdinka tak nejsi anonymní a je to jasné kdo je kdo. Ale chápu, silná slova si pod nickem netroufneš.
@Litta v Polsku jsou prece jeste vyjimky nebo ne? A o tom, ze by se nepotratovalo ani znasilneni, se jen jedna, nebo jsem zas zaspala?
@Jitusee
neda mi to, ale tvoje profilovka je zase zvolena dobre. Holcicka na profilovce je jiste ukradena, ja bych preci nemohla mit hezke dite. A pokud uz by moje byla, vyroste z ni dusevni mrzak, protoze prezentace zde vzdy odpovida povaze a chovani uzivatelek v realu. Rikam to spravne, nezapomnela jsem na nic?
@Anonymní píše:
Hezkou neděli,
zakládám téma, kterým nechci nikomu určitě ublížit. Interupcí jsem si už prošla 3×, pokaždé jsem miminko potratila samovolně a vždy to bylo moc bolestivé, tak vím, jak se cítí ty, co prochází tím samým.
Pak jsem měla dvě děti, krásné a zdravé. Rozdíl 18 měsíců, na začátku vcelku náročné období. Teď je mladšímu 22 měsíců a čekám třetí dítě. Než jsem vůbec věděla, že jsem těhotná, tak se manžel co chvíli rozplýval, jak by chtěl ještě další miminko. Když jsem ho včera volala, že mám na testu slabounkou čárku (den zpoždění MS) tak jeho slova byla: Hmm, co budeme dělat? A šel si dát pivo.
Test mi dneska zesílil, ale skoro celý den si mě nevšímal a obcházel mě. Probrečela jsem noc i dnešní den. Řekl mi, že to sice nechá na mě, jestli si ho necháme, ale že je spíš pro interupci. Já sama vůbec nevím, co mám dělat. Je spousta důvodů, proč ano, proč ji podstoupit. Alespoň dle našeho mínění. Nemějte mi to za zlé a nezlobte se, že tak píšu. Chtěla bych od někoho jiného racionálně slyšet, jestli jsou důvody k tomuto kroku oprávněné.
Máme maličký domek 74m2, maličká kuchyň a maličká koupelna. Vrchní patro zatím neobýváme kvůli strmým schodům (aby děti nespadly) a nevybaveností soc. zařízení a přívodem jakékoliv vody nahoře. Takže jsme natlačení dole v malinké místnosti 16m2. Jiná místnost tady není. Máme v ní manželskou postel, postýlku, postel tříleté, jídelní stůl s přebalovákem, krmící židli a je plno. Další důvod, nikdo mi nevypomůže, budu na vše sama. A taky mám dost velkou nadváhu, tím myslím nad sto kilogramů, takže nevím, zda jsem schopná dítě odnosit a zůstat zdravá (ale tohle bych ještě probrala s doktorkou). Finančně by jsme to zvládli, máme rezervy, které byly teda na něco jiného, ale bylo by. No a náš malý je pořád nesamostatný, sám nic neumí, nedrží si ani flašku s čajem nebo kus jídla v ručičce, je to stále velké mimino.
Kdyby jste tohle řešily, jak by jste se rozhodli? Já nevím, co dělat. Možná na mě působí hormony, ale mě je ho strašně líto dát pryč. Přesto si moc nedokážu představit, jak tady budeme fungovat a jak to sama vše zvládnu. Jak těhotenství, tak první půlrok.
To musíš cítit ty, jestli chceš nebo nechceš. Nemusíš se nikomu omlouvat ani obhajovat, je to jen tvoje rozhodnutí a tvůj život. Z tvého popisu trochu cítím, že moc nechceš, hledáš důvody, proč ne. Tak nehledej, nestyď se za svůj pocit, není na tom nic špatného. Jestli se na to necítíš, tak do toho přes sílu nechoď. Já to tak udělala a jsem za to opravdu ráda. Ostatní si můžou říkat co chtějí, nežijí tvůj život. Takže žádné vyčitky a správně se rozhodni ![]()
@Šmoulice takze plna pusa reci, ale skutek utek. Taky charakter, koukam
Neztracejme cas se sebou navzajem ani jedna.
@zuzouš tahle stránka ma par uživatelek, jejichž vyhlašování me bavi. Sou to inteligentní holky ktere te utrou tak, ze jim jeste podekujes. Ty si na jednu z nich snažíš hrat, ale si jen trapná
Proto je to s tebou ztráta casu, skoda.
@zuzouš jak sem cekala, na tvůj inteligencni kvocient je problém i synonymum.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat