Plánovaný císařský řez Podolí

987
18.1.07 21:25

Plánovaný císařský řez Podolí

Ahoj!
Máte někdo zkušenost s plánovaným císařem v Podolí? Sice už po jednom porodu císařským řezem jsem, ale akutním s celkovou narkózou. S určitou pravděpodobností mě čeká druhý - ale tentokrát plánovaný.

Ráda bych věděla, jak to v takovém případě probíhá - co zahrnuje příprava (holení, zda klystýr apod.), jak a kde dají epidurál - v přípravně nebo až na sále, jak dlouho se mnou nechají manžela - zda může až před operační sál nebo musí čekat úplně venku na chodbě, jestli miminko jen ukáží nebo nechají i pochovat, jak dlouho se zůstává na sále. Prostě jakou máte zkušenost konkrétně s Podolím.
Díky moc
 Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
18.1.07 21:48

Ahoj Terko.
Taky jsme rodila plánovaným císařem v ÚMPD Podolí. Vzhledem k tomu, že jsme čekala miminko s vrozenou vadou, nebyl to zas až tak standardní císař, ale minimálně zákrok samotný byl určitě normální. Celková příprava spočívala v tom, že si se mnou popovídala anestezioložka, všechno mi vysvětlila a nechala mě vybrat si, jestli spinál, nebo narkózu. Klystýr se nedává, dávají Yal, holení se vyžadovalo. Manžela se mnou nechali až do převozu na sál, pak čekal před sálem. Spinál napichovali až na sále. Celý zákrok byl děsný fofr, měla jsme pocit, že to i se šitím trvalo tak čtvrt hodinky. Malého mně ani manželovi neukázali, ale to bylo způsobeno ohrožením života miminka po porodu, jinak prý běžně ukazujou, dokonce i manželům při přenosu na novorozenecké oddělení. Po celou dobu na mě mluvila anestezioložka, otírala mi čelo, hladila ruku a vůbec byla skvělá, takže to proběhlo v klidu a prakticky beze stresu (krom strachu, jak bude s malým). Když mě převáželi na JIPku, mohla jsem prohodit pár slov s manželem a dostat pusu. Pokud by všechny porody měly probíhat takhle, rodím klidně zítra zas. :) Přeju porod bez komplikací a zdravé mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
19.1.07 10:29

Ahoj!
Na dost věcí ti už odpověděla Eriana, tak ještě jednou - já tam rodila 22.prosince.

Den předem nastoupíš na oddělení P3 (rizikové těhotenství), kde tě večer oholí, dají Yal a přijde za tebou anestezioložka a domluví se s tebou, zda chceš spinál nebo celkovou narkozu. A udělají ti všechna potřebná vyšetření - interna, monitor…

Ráno dostaneš cévku, anděla, punčošky proti křečovým žilám a infuzi. Manžel může být s tebou a pomáhat ti. Pokud se rozhodneš pro spinál, může být s tebou na sále (stojí to 3000 Kč, pokud jste absolvovali kurz, tak 2000 Kč). Ale upřímně řečeno - myslím, že se to nevyplatí.

Operace samotná trvá asi 10 minut a manžel může čekat na baby boxu, kam hned po vytažení miminko přenesou, zváží, zabalí a dají manželovi pochovat.

Tebe pak převezou na JIP. Je tam super personál a vybavení. Další den dopoledne ti přivezou miminko na přisátí k prsu, donutí tě vstát z postele (točí se hlava a je ti celkově dost mizerně), umyješ se a převezou tě na pooperační oddělení. Miminko ti pak nosí na kojení a když až se budeš cítit líp, dají ti ho.

(mimochodem - je moc příjemné, když ti odpoledne pošle manžel na JIP kytku a fotku miminka)

Tak přeju, ať je vše v pohodě a máš zdravé miminko!

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
19.1.07 11:47

Ahoj holky to tu popsali dokonale, můj manža byl hned u porodního salu a malýho mu ukázali dokonce si ho chtel odnést a sestřička na nej křičela at ji ho dá, že zavřou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
19.1.07 12:08

Holky, díky za odpovědi! Docela jste mě uklidnily :) Zkušenost s JIPkou v Podolí i se šestinedělím mám a rozhodně si nemůžu stěžovat. Hlavně na JIP byly sestřičky úžasné.

Šárko - ujistila jsi mě v názoru, že nemá cenu platit ty 2 nebo 3tis. za 10 minut, kurz jsme jednou absolvovali a podruhé by to bylo zbytečné. Máme taky na matrice přihlášenou Rozárku, už jsem jí měla vybranou dávnou :D , ale už nám potvrdili kluka, tak zase nic :D S tou kytkou na JIPu jsi mi připomněla, jak za mnou manžel přijel druhý den na kole - tj. v cyklistickém dresu přes který dostal zelený plášť nakráčel s kytkou na pokoj (byla jsem tam tenkrát sama, takže ho sestřičky pustili), měla jsem takový záchvat smíchu, že mi málem praskly stehy. A taky jsem poprvé viděla malou ve foťáku - bohužel jsem jí po celkové narkóze mohla vidět na novorozeneckém až druhý den :(
Tak doufám, že při tom plánovaném mi prcka aspoň na chvilku půjčí.

Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
19.1.07 21:32

Terko,nevim to úplně jistě, ale raději moc nesázej na to, že ti miminko půjčí, radši si pojisti tu fotku :wink:

Na JIP se mnou byla jedna holka, která měla spinál a mimina (dvojčata) jen slyšela :cry:

Rozárka je super jméno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.1.07 08:32

Ahoj, holky uz opravdu vsechno napsaly, jen jsem chtela za sebe jeste napsat, ze ja mela manzela u cisare (pri spinalu) a nemuzu si to vynachvalit. Desne jsem se bala (nikdy jsem na zadnem zakroku nebyla) a tak jeho pritomnost a opora byla pro mne k nezaplaceni. Drzel me, uklidnoval a bylo to proste moc prijemny mit mezi personalem nekoho, kdo Te miluje! Jeste to zvaz, za ty penize to podle mne opravdu stoji!

Drzim palce,

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
21.1.07 00:12

Ahoj Tery, prosím nemám sice odpověď pro tebe ale spíš bych se tě na něco chtěla zeptat. Měla jsem také u prvního mimi akutního CS při porodu a za 3 měsíce čekáme druhé. Zajímalo by mě proč máš druhý CS plánovaný, já totiž pořád tápu jestli to bude u mě stejné nebo ne já se teda teď v těhu léčím na vysoký tlak a po prvním CS jsem měla zánět jizvy tak nevím jestli to k tomu taky vede a doktor mě řekl že to se rozhodne 14 dní před termínem v porodnici, já bych to ale radši věděla dřív, malý šel o tři týdny dřív takže to se toho rozhodnutí ani nemusím dočkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
21.1.07 21:33

Ahoj Verčo,
u mě je to „problém“ velkých dětí :) Kačka měla 54 cm a 4,12 kg. Během osmi hodin porodu jsem byla připravená na 10 cm a ona ne a ne sestoupit a ke konci byla už tak unavená, že úplně přestala spolupracovat. Proto ten akutní císař.
Teď dr. po utz ve 30tt předpokládá, že malý pod 4 kg nebude a mohlo by se to opakovat (zase mě hnali na všechny krevní testy včetně glukózy kvůli cukrovce, dotazy zda neberu těhu vitamíny apod.) A to žádný obr nejsem mám 173 cm a před těhu 63 kg.
Druhá věc, které se bojí je, že mám jizvu po prvním porodu dost nízko, což prý je dobré leda tak do bikin :D ale bohužel ne pro další porod. Bojí se možného povolení. I plánovaný císař bude prý s touto jizvou komplikovanější. Příští týden jdu na další utz, kde se uvidí jak nám prcek povyrostl a potom by mělo padnout konečné rozhodnutí.
S tím rozhodnutím tě chápu, taky bych to nejraději věděla hned. Při tahání Kačky si někdy říkám, že by byl zázrak, kdybych vydržela do termínu :roll:

Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
22.1.07 12:12

Terko tak s tím taháním vím přesně o čem mluvíš :lol: Náš drobeč má 26 měsíců měří 101cm a váží 17,8 kila přitom není tlustý ale prostě kus chlapa jsme všichni z mé strany rodiny takový větší :wink: brácha i táta mají dva metry, ale třeba do té autosedačky to dítě člověk dát musí, nebo vytáhnout z vany a pod. a dává mi to pěkně zabrat a to ani nejsem tak daleko jako ty teprve 24tt a mimo to bydlíme v pátém patře bez výtahu takže to mám i se sportem.
Jinak já tu jizvu mám taky uplně nízko , no nechám se překvapit asi mi nic jiného nezbývá ale byla bych moc ráda kdyby se to začalo u nás řešit také už po tom 30tt jak u vás nebyla bych z toho porodu pak tak nervní :?

Všem přejeme hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
22.1.07 21:51

Hahaha, to bychom si rozuměly - 4.patro bez výtahu, v 18ti měs měla 14kg a 90cm…vytáhlá žirafa po dvoumetrovém tatínkovi :lol:
Držím palce, pak si řekneme, jak jsme dopadly :)
 Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
12.12.07 11:09

Ahoj, chtěla jsem se zeptat - kdo jste rodily plánovaným CŘ v Podolí - pokud tatínek není na sále, ale pak je při ošetřování miminka a chová si ho, bere se to jako přítomnost u porodu? Platí se za to? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
17.12.07 13:23

…ty vado, já jen koukám…Já rodila plánovaným císařem v Brně a manžel mě doprovodil z pokoje na operační sál a byl celou dobu semnou a neplatili jsme ani korunu!!!! :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
21.12.07 16:26

Tak dneska se u mě definitvně rozhodlo, že budu příští týden taky rodit plánovaným CŘ v Podolí :cry: Mám z toho dost strach. Jak je to s tou platbou za tatínka, pokud není přímo na sále a jen čeká někde mimo na miminko jsem si už zjistila - tak kdyby to třeba někomu pomohlo, tak za to se neplatí. Uff, ještě aby :)
Jinak mám takový blbý dotaz na krátkozraké maminky co rodily CŘ…když budu mít jen částečnou narkózu z jaké blízkosti mi mimčo po vyndání ukážou? Já mám hodně silné dioptrie, předpokládám, že na sále asi nebudu moct mít ani kontaktní čočky ani brýle a bojím se, aby mi mimčo neukázali jen rychle někde ode dveří a já neviděla akorát flek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
21.12.07 16:35

Mně ho dali úplně před obličej, abych si ho mohla opusinkovat a očuchat…na tu vůni čerstvě narozeného miminka nikdy nezapomenu. Nádherná vůně!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková