Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1340
6.8.15 20:13

Zdravim, najde se tady nekdo, kdo byl nekdy nedavni na planovanem cisari v Podoli? Mam ho planovaneho na pristi patek a rada bych vedela:
1. Nastup mam den predem v poledne - to uz tam vazne budu pul dne dopredu a na noc nebo je to jen prijem s tim, ze se ale pujdu vyspat domu a rano se dostavim?
2. V kolik se zacina operovat? Doktor mi rikal, ze jsou tam se mnou planovane 3 holky, tak jen jestli se da odhadnout, kdy nejpozději bych mela jit na radu.
3. Pokud uz tam tedy rovnou budu zustavat i na noc ze Ct na Pa, tak tedy velkou tasku s vecma s sebou?
4. Jak dlouho ten cisar tak trva? Premyslim, jestli tam s sebou brat manzela…on z toho asi bude pekne vykleplej a jeste za to dame 1.500,– tak by me celkem zajimalo, jestli jste ho tam ocenili :-) k normalnimu by sel urcite - to jsem byla minule moc rada, ale takhle…

Budu vdecna, pokud se nekdo ozve - jsem z toho takova vyklepla…chtela jsem rodit prirozene, ale u KP jsem si nakonec netroufla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
6.8.15 20:34

@kkkristynka mas zpravicku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
6.8.15 20:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.8.15 20:55

@kkkristynka Rodila jsem tak v prosinci 2014. K Tvým otázkám:
1. Ano, budeš tam den dopředu a přes noc. Čekají Tě nějaká základní vyšetření, klystýr, injekce apod. Vezmi si knížku a ono to uteče :)
2. Tohle nikdy nikdo neví. Když jsem rodila já, tak nás bylo 7 a já byla poslední. Připravovali mě na to, že půjdu na řadu až kolem 15:00 a ať manžel přijde až odpoledne. Někdy v 10:00 mi spolupacientka, která měla být 2. v pořádí, říkala, že prý se to „zaseklo“, protože nejsou volná lůžka. Tak jsem si tedy šla lehnout a asi za 10 minut za mnou přišla sestra, že jdu na řadu já. Naštěstí tam byl manžel od rána, jinak by to vůbec nestihl…takže na nějaký konkrétní čas není dobré se upínat. Nejhorší bylo, že od půlnoci se nesmí pít a člověk už počítá každou vteřinu…
Nicméně myslím, že klasicky se začíná s operacemi od 7 nebo 8 ráno.
3. Tašku jen malou - v podstatě jen s věcmi na tu 1 noc. Jakmile půjdeš na sál, taška se předá manželovi. Na JIP můžeš mít jen malilinkou taštičku s toaletními potřebami. Tohle já jsem třeba nevěděla a dost mě to překvapilo. Manžel mi musel odnést i mobil a následně jsem mu neměla jak zavolat kam mi má donést tašku.
4. Trvá to tak 45 minut a dítko je venku do 10 minut. Partnera bych s sebou určitě vzala. Ne kvůli sobě, ale kvůli dítěti. Ty první okamžiky jsou strašně silné a neopakovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
6.8.15 21:44

@kkkristynka Ahoj. Já byla teď v úterý :) Holky už v podstatě odpověděly, takže za mě jen- byla jsem rada, ze tam partner byl-i pro něj to byl silný zážitek. Jinak já měla moc hodnou anestezioložku, která mě držela za ruku :hug:
Co je hrozné-rekonstrukce ve 3.patre-sbíječka a vrtačka od 7:15 do 17h. :zed:
Takže si užij péči a klid na JIPu. Manžel ať si pak zavolá na JIP, kam tě uloží a vše ti doveze(velkou tašku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5632
6.8.15 21:50
@kkkristynka píše:
Zdravim, najde se tady nekdo, kdo byl nekdy nedavni na planovanem cisari v Podoli? Mam ho planovaneho na pristi patek a rada bych vedela:
1. Nastup mam den predem v poledne - to uz tam vazne budu pul dne dopredu a na noc nebo je to jen prijem s tim, ze se ale pujdu vyspat domu a rano se dostavim?
2. V kolik se zacina operovat? Doktor mi rikal, ze jsou tam se mnou planovane 3 holky, tak jen jestli se da odhadnout, kdy nejpozději bych mela jit na radu.
3. Pokud uz tam tedy rovnou budu zustavat i na noc ze Ct na Pa, tak tedy velkou tasku s vecma s sebou?
4. Jak dlouho ten cisar tak trva? Premyslim, jestli tam s sebou brat manzela…on z toho asi bude pekne vykleplej a jeste za to dame 1.500,– tak by me celkem zajimalo, jestli jste ho tam ocenili :-) k normalnimu by sel urcite - to jsem byla minule moc rada, ale takhle…Budu vdecna, pokud se nekdo ozve - jsem z toho takova vyklepla…chtela jsem rodit prirozene, ale u KP jsem si nakonec netroufla…
  1. noc ano, nástup byl už dopoledne, myslím si, že je to kvůli hlídání stravy a vyšetřením (nepříjemné je jen to, že můžeš být na pokoji se skutečně rodící paní, což byl můj případ, takže jsem se vůbec nevyspala)
  2. Operují od rána, pořadník byl znám už v den nástupu možná dokonce dříve, může tě pak předběhnout jen akutní císař a známé osobnosti :zed:
  3. Já velkou tašku neměla a nechyběla mi, přinesl to pak manžel (navíc na JIP si nic nevezmeš, pozor ani telefon!), budeš na jipu asi den, pokud nebude přetlak, já tam byla půl dne, Podolí mělo stop stav přijímání rodiček
  4. Trvá asi půl hoďky, tak za mě určitě manžela vzít sebou, ten můj krásně nafotil malou a když mi držel ruku, hodně mi to pomáhalo.

Držím pěstičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5632
6.8.15 21:52
@Jitus.Slavickova píše:
@kkkristynka mas zpravicku :)

Jak se vede kočko? Doufám, že ti Adélka dělá jen samou radost :hug:… A že jste s Davidem stále ve fázi zamilovanosti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
6.8.15 22:16

A v Podolí muze byt otec přímo na sale u císař. rezu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5632
6.8.15 22:26
@martula78 píše:
A v Podolí muze byt otec přímo na sale u císař. rezu?

Muze… Sedi u hlavy a reze se za plentou… U planovaneho to takhle jde, jinou zkusenost nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.8.15 22:30

Tak já „předběhla“ 5 ženských a nebyla jsem ani akutní a už vůbec ne VIP ;-) Spolupacienty z pokoje mi říkaly, že se to děje běžně…ale bylo to před Vánoci a byl tam opravdu velký přetlak. Běžně dávaly po CS rovnou na šestinedělí - to jsem jim tedy záviděla, protože mě se na JIPce strašně nelíbilo…byli tam tedy hodní a milí, ale všem bylo blbě, nikdo si nechtěl povídat a vedle mě ležela nějaká starší paní, která celou noc nesnesitelně chrápala a ráno si stěžovala, že oka nezamhouřila :-D Ale za to JIPka nemohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
6.8.15 23:08

Doplnim @Smíšek78 - pokud se to „stiha“, tak otec muze byt i u akutniho SC. Manzel nebyl primo na sale, ale cekal vedle a ditko mu dali hned pochovat a asistoval pri prvnim vysetreni. Za tohle se neplatilo. Mne by na sale byl k prdu, sice jsem mela spinal, ale sotva jsem vnimala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
6.8.15 23:23

Jak jsem rodila prosinec 2014

Ahoj, rodila jsem v Podolí. Měla jsem nadstandard, takže po zákroku 15.12. Jsem byla hned na pokoji, jip jsem odmítla v porodním planu. Měla jsem plánovaný CS. Byla tam se mnou mamka, za 2h mi přinesli malého. Mamka byla celou dobu u porodu i vážení :)
Měla jsem aspoň i neomezené návštěvy. Ležela jsem na P2 myslím :)
Takže jsem měla telefon, všechno u sebe a sestřičky o me pecovaly, druhý den v 5 jsem vstávala a následující den už vyzebrala prcka na pokoj :) a pátý den domu (nemohla jsem se rozkojit)
Pokud budu mít teď druhé, jednoznačně si zaplatím nadstandard. :)

• Citovat
  • Upravit
4655
7.8.15 07:40

Můžu mít OT otázku? Proč se tolik žen víc „bojí“ císaře, nebo ho spíš nechce, když je jistota, že to prospí, ebude nic bolet, atd.? slýchávám na císaře samé nic moc očekávání, a vlastně nevím proč… přirozeně u toho sice člověk je, ale ta bolest a všechno to vyčerpání.. jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
7.8.15 10:23

Já měla císaře ve spinalu. Nebála jsem se a potom nic nebolelo, protože jsem dostávala utisujici léky. Je horší mít plnou narkozu, probudíte se do bolesti jelikož vyprchaji léky a než zaberou nové, trvá to. Jinak jsem po spinalu měla akorát den a půl léky na bolest a pak jsem je odmítla. Druhý den vstávání už jsem se hybala celý den a byla i pěšky po schodech nahoru a dolů v lékárně. Do konce týdne jsem byla fit. Jizva úplně přestala tahat a být cítí po 3 měsících. Teď 8m po porodu ani o císaři nevím. Po 7 dnech doma jsem cvičila brisaky (šikmé) a po 3m i přímé.

• Citovat
  • Upravit
2889
7.8.15 10:41

@kkkristynka
1. Když jsem šla já, měli plno a poslali mě na noc domů. Dělají to prý občas a bylo to super. Musela jsem si sama dát injekci a klystýr, ale stálo to za tu noc ve vlastní posteli.
2. Operovali od rána ve dvou sálech, já šla až po obědě, což bylo děsný čekání. Ale bylo ten den totálně plno. Ráno ti řeknou, kdy asi půjdeš, ale když je hodně lidí před tebou, neví to přesně, občas se něco zdrží. Tři je málo, se mnou šlo snad deset a do toho ještě akutní.
3. Tašku už nevím, řeknou ti při nástupu. Já měla vše s sebou, ani jsem nešla na JIP (plno), ale rovnou na šestinedělí.
4. Manžel u porodu byl, měla jsem spinál. Na sále jsem byla 50 minut. Bylo to super, viděli jsme oba dceru hned. Nic neviděl, sedí u hlavy a před břichem máš plentu. Pak jde vedle s miminkem. Ale pokud by to nějak nesnášel, chápala bych, že by byl na chodbě. To nějak taky jde, takhle tam byl švagr a taky mu ukázali mimino brzy. Ocenila jsem, že tam byl se mnou, ale bylo by to v pohodě i tak, stejně ti daj nějakej oblbovák, že moc nevnímáš.
Taky jsem měla KP a netroufla jsem si přirozeně, navíc malá byla velká a moje pánev nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková