Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
6.1.12 09:54

Já jsem taky v Podolí poprvé měla akutní CS a druhý plánovaný 7 dní před termínem. V podstatě mi dali vybrat, ale ne dříve než těch 7 dní … takže jsem mohla i dalších pár dní počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
12.1.12 12:51

holky a před tím jste šli na nějaké konzilium kde se o tom rozhodvalo? kde to s Vámi projednali a vy jste si vybrali? já mám jít 20.1. na ultrazvuuk jizvy kde změří i velikost mimča a kde to semnou prý projednají… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VerunkaFairy
18.2.12 18:20

Ahojky, mě také v Podolí plánují císařský řez a na poslední poradně mi pan doktor říkal, že ho dělají v termínu 39+0 a víc..ale vůbec nevím, kdy se mnou proberou uspávání a věci s tím spojené…to vážně až den předem? Přijde mi to pak dost hektické..jak se máme pak s manželem dohodnout, zda bude u toho či ne…
Na UZ už jsem tam byla třikrát…poprvé hned na začátku těhotenství a teď již dvakrát, co jsem jim byla předána do péče…ale pokaždé je tam jiný doktor a jiná sestra..trochu mě stresuje, že mě pokaždé vidí někdo jiný..

• Citovat
  • Upravit
1053
24.2.12 12:06

Ahoj, dnes jsem se dozvěděla, že mě v Podolí nejspíš čeká plánovaný císař. Což mě hrozně mrzí, těšila jsem se na přirozený porod, kvůli bondingu, prvním společným hodinám a tak. Nemáte náhodou některá zkušenost, k čemu všemu jsou u císaře v Podolí otevření a co je reálné? Kdybych měla spinální anestezii, nechali by mi chvilku miminko? Nebo ho jen ukážou a odnesou? A za jak dlouho je možné zkusit vstát a o miminko se postarat? Jak je to s kojením? Prosím, budu moc ráda za jakoukoliv radu a zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
24.2.12 12:32
emari píše:
Ahoj, dnes jsem se dozvěděla, že mě v Podolí nejspíš čeká plánovaný císař. Což mě hrozně mrzí, těšila jsem se na přirozený porod, kvůli bondingu, prvním společným hodinám a tak. Nemáte náhodou některá zkušenost, k čemu všemu jsou u císaře v Podolí otevření a co je reálné? Kdybych měla spinální anestezii, nechali by mi chvilku miminko? Nebo ho jen ukážou a odnesou? A za jak dlouho je možné zkusit vstát a o miminko se postarat? Jak je to s kojením? Prosím, budu moc ráda za jakoukoliv radu a zkušenost…

Emari. já měla jen spinál, miminko nám ukázali hned když ho vyndali z dělohy pak šel manžel s nimi umýt změřit zvážit miminko a pak ho přinesl na rukách zamnou a dal mi ho. mezitím mě šili atd…
prvního jsme měla v celkové narkoze protože to bylo akutní strašně mě mrzelo že jsem syna neviděla po porodu atd… tak jsem se těšila že teď to bude jiné. Ale můžu Ti říct že pro mě to byl tak strašný zážitek myslím ta „operace“ že to nepřevážilo ani to vidět miminko hned. vlastně to patří k mým nejhorším zážitkům života. opravdu jsem si to představovala uplně jinak a těšila se jak uvidím mimčo. nebýt toho že tam byl semnou manžel který mi byl velkou oporou tak jinak to celý byl příšerný vlastně až když mi syna donesli pak na jipku tak jsem cítila něco jak lásku radost atd..do tý doby jsme se cítila jen jako po velké operaci.
celkvě jsem byla brzy fit. druhý den mi maléh nosili na kojení a nechávali mi ho v posteli na mazlení jak dlouho jsem chtěla… alemyslím že to bylo rpot že už to bylo moje druhé dítě. ostatní prvorodičky po císaři jen nakojili a mimčo jim sestry brali. :nevim: u prvního jsem to měla taky tak..další den od rána už jsme měla syna u sebe. v pondělí byl císař a v pátek jsem šla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.2.12 12:45

Obláčku, díky. A mohu se zeptat, v čem to pro tebe bylo tak strašné? Bylo to tak bolestivé? A ještě mě napadá, za jak dlouho můžu po císaři něco nosit, zvedat (vaničku, autosedačku, koneckonců i mimčo…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.2.12 12:45
oblacek píše:
druhý den mi maléh nosili na kojení a nechávali mi ho v posteli na mazlení jak dlouho jsem chtěla… alemyslím že to bylo rpot že už to bylo moje druhé dítě. ostatní prvorodičky po císaři jen nakojili a mimčo jim sestry brali. :nevim: u prvního jsem to měla taky tak..další den od rána už jsme měla syna u sebe. v pondělí byl císař a v pátek jsem šla domů.

Ach jo, já se tak těšila na to, jak se budu s mimčem po porodu hned mazlit… :,( Jsem z toho fakt rozhozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.2.12 13:17

Já měla přesně před rokem operaci děložního myomu v Brandýse nad Labem, takže mi tam zůstaly dvě jizvy, kvůli kterým teď v Podolí nechtějí riskovat přirozený porod. Prý je tam riziko prasknutí a museli by mi odebrat celou dělohu. Je to moje první dítě, snažili jsme se několik let, na porod se připravuju s dulou, mám porodní plán, cvičím s epino, piju maliník, a teď mi na první poradně řekli tohle. Ještě mám domluvenou jednu schůzku s nějakým tamním panem docentem, jehož jméno jsem obratem zapomněla, zkusím z něj dostat, jestli to je rutinní postup, nebo opravdu můj stav císaře vyžaduje. Miminko mám navíc docela malé, takže si říkám, že třeba ten tlak ani nebude takový. Paradoxní je, že po loňské operaci mi v Brandýse řekli, že se můžu hned začít snažit otěhotnět, aspoň nebudu mít pooperační srůsty. A v UPMD se naopak doktorka v poradně tvářila, že jsme měli aspoň rok počkat! No vtipný. Já se ani tak nebojím bolesti, ale nevolnosti - loni jsem po operaci dva dny zvracela a bylo mi děsně. Takhle si první dny po porodu fakt nepředstavuju :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.2.12 13:18
verububu píše:
emari- Jaký je důvod císaře?

oblacku- to mě mrzí, že sis to neužila :hug:

Cisař byl dočela fajn, i když s normoš se nedá srovnat. Já bohužel zažila šok až jipce, nedonesli mi malýho na první kojení, ale místo toho přišla dětská doktorka, že ho musí odvést do Motola na vyšetření 8o(ale nebylo to nic vážného) Totálně mě to odrovnalo, kolabovala jsem, přístroje houkaly. Nikdy na to nezapomenu, nosily miminka na kojení a já řvala do polštáře. Když mi donesli ten malý uzlík, bylo vidět, jak se ke mně schoulil a vysílením usnul :srdce:

No to je strašný, úplně mi vyhrkly slzy, to muselo bejt něco děsnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.2.12 13:28

No pokusím se s to s ním nějak probrat. Ono jde i o to, že pokud by mě znovu řezali, tak by to bylo bráno vlastně jako druhý císař (resp. spíš druhá velká operace dělohy) a pak se už další těhotenství nedoporučuje. Nějak se s tím neumím smířit. K těm monitorům - slyšela jsem, že v některých porodních boxem mají nějaké bezdotykové, že se člověk může i pohybovat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
24.2.12 19:43
emari píše:
Já měla přesně před rokem operaci děložního myomu v Brandýse nad Labem, takže mi tam zůstaly dvě jizvy, kvůli kterým teď v Podolí nechtějí riskovat přirozený porod. Prý je tam riziko prasknutí a museli by mi odebrat celou dělohu. Je to moje první dítě, snažili jsme se několik let, na porod se připravuju s dulou, mám porodní plán, cvičím s epino, piju maliník, a teď mi na první poradně řekli tohle. Ještě mám domluvenou jednu schůzku s nějakým tamním panem docentem, jehož jméno jsem obratem zapomněla, zkusím z něj dostat, jestli to je rutinní postup, nebo opravdu můj stav císaře vyžaduje. Miminko mám navíc docela malé, takže si říkám, že třeba ten tlak ani nebude takový. Paradoxní je, že po loňské operaci mi v Brandýse řekli, že se můžu hned začít snažit otěhotnět, aspoň nebudu mít pooperační srůsty. A v UPMD se naopak doktorka v poradně tvářila, že jsme měli aspoň rok počkat! No vtipný. Já se ani tak nebojím bolesti, ale nevolnosti - loni jsem po operaci dva dny zvracela a bylo mi děsně. Takhle si první dny po porodu fakt nepředstavuju :-(

Emari určitě tě pošlou na ultrazvuk jizvy a pak do indikační poradny já to tak měla, měřili mi jizvu po minulém císaři, byla dost silná a na té indikační poradně kde se rozhoduje o císaři mi řekli že mohu rodit normálně, ale nakonec jsem zvolila druhého císaře protože jsem toužila mimč vidět a bála jsme se že normální porod zase nedopadne a budu muset mít celkovou narkozu.
po tomhle druhém císaři jsem byla fit téměř hned. po prvním to trvalo dýl. po obou mi bylo špatně z hladu a vadila mi ta dieta a hladovka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
24.2.12 19:45

určitě půjdeš za docentem Velebilem-je úžasný :palec: on indikuje a rozhoduje o císaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.2.12 20:13

Díky obláčku… Takže jestli to chápu správně, ten hrozný zážitek jsi měla z akutního císaře, ne z toho plánovaného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
25.2.12 12:36

Bohužel právě že z plánovaného to byl pro mě mnohem horší. :nevim: ale nevím asi jsem si to moc malovala jak to bude fajn být u toho aspoň takhle a vidět miminko atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VerunkaFairy
27.2.12 19:25

Ahoj,
mohla bych se zeptat, jak plánovaný císařský řez v Podolí probíhá? Myslím jak je to s klystýrem a zavedením cévky, zda to dělají před umrtvení, či až pak a jak je to po zukroku? Jak dlouho asi trvá anestezie?
Děkuji děkuji, Veronika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková