Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2436
21.12.07 16:41

Gábi fakt? Tak to by bylo super :)
A co zotavování po operaci a co kojení? Všechno ok? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
21.12.07 20:28

Já měla plánovaný cís. řez kvůli velikosti miminka (stejně měl nakonec jen 3,5 kg) a tak jsem přistupoval k císaři úplně v klidu. Věděla jsem, že malému cestu na svět ulehčím, že nebudou žádné kleště, žádné pohmožděniny, otoky hlavy a jiná postižení způsobené porodem.

Den předem jsem nastoupila do nemocnice (Brno-Bohunice) a tam mi naměřili monitor, udělali předoperační vyšetření a večer mi dali čípky na vypráznění. Oholená jsem byla už z domu (manžel se činil). Ještě za mnou večer došel anesteziolog a vyprávěl mi narkózách. samozřejmě jsem si vybrala epikurál.

Druhý den ráno přijel manžel i s dcerou (14let). Naměřili mi opět monitor, zavázali nožky, zavedli cévku a už jsem i s manželem „frčela“ na operační sál. Tam na mě čekal anest., vystrčila jsem na něho zadek a on mi do zad zavedl anestezii. Po chvilce začla působit a najednou se tam seběhlo asi 7 bílých lidiček a jeden z nich byl můj manžel.
Sedl si vedle mě, dali před nás plachtu…asi za 5 min. jsem cítila tahání , tlaky a teplo na nohách (plod.voda) a najednou dětský pláč. Malého za asistence mého manžela i s foťákem odnesli do vedlejší místnosti, kde mohl dohlížel na označení, vážení, … Za chvíli za mnou přišel s „uzlíčkem“ v náručí. Po pózování pro fotografa (fotil přímo anesteziolog)
mu Davču sestra vzala a dala mi ho přímo před obličej a pusu. Tak jsem ho opusinkovala a ovoňala… Za chvíli jsem už byla zašitá i já a odvezli mě na pooperační pokoj. Během hodiny, co jsem tam ležela vyzvedl manžel dceru a šli se fotit a mazlit za Davídkem na dětské oddělení…takže, když mě dovezli z pooperčního sálu, tak už na mě čekali na pokoji (zamluvila jsem si nadstandart) s plným foťákem krásných foteček…

Jelikož mi nechali zavedený spinál, tak byly bolesti snesitelné, večer jsem šla za pomocí sestry do sprchy. Sice jako Quasimodo, ale šla… Na kojení mi malého přinesli asi po 5 hodinách po zákroku. Přisál se krásně. Pak nosili, jak malej potřeboval. Další den odpoledne byl manžel se mnou, tak mi Davču podával ke kojení on. Třetí den ráno jsem ho už měla stále u sebe…Je to ta nejlepší rekonvalescence…Večer už jsem skákala z postele jako kamzík. Pátý den jsme šli domů.

Neměj z toho strach…

MOC TI DRŽÍM PĚSTIČKY!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
23.12.07 19:03

Gábi děkuju moc za podrobný popis, hned jsem klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.12.07 22:34

Princess,

spešl pro tebe… http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…

Držím palečky!!!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.08 12:18

Díky moc, krásná fotka! My už jsme s Ellenkou od včerejška doma z porodnice, všechno je zatím ok a vůbec to nebylo až tak strašný jak jsem se bála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.1.08 17:56

MÓÓÓÓÓÓÓC GRATULUJU!!!! :-)

Elenka je krásné jméno! :) :) :)

Holky, přeju vám hodně zdravíčka, štěstíčka a rodinné pohody v tomto roce i rocích dalších :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
16.7.10 16:58

Mám velikou prozbu…diskuze je už stará, ale třeba někdo koukne…

Příští týden jdu do Podolí na plánovaný císařský řez. Zajímalo by mě,jak je to tam s mobilním telefonem na JIPu???

Před 3 roky jsem byla též na sekci,ale po operaci jsem šla rovnou na oddělení.

Moc děkuji zaodpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
16.7.10 17:58

Ahoj Lucie, ja tam byla v unoru, priteli rekli, ze nesmim mit na Jipu mobil, mela jsem akutniho cisare v celkovy narkoze, kdyz jsem se probrala, tak tam ostatni maminy mobily meli a mohli psat a smskovat, jenom ja nemohla nikomu zavolat, docela me to stvalo. Sestricky tam byli hodny, normalne asi mobil mit nejde a dovolili ho pouzit az kdyz jsme byli vsechny 3 maminy vzhuru a celkem fit, aby to nikoho nerusilo. Takze je to na domluve, ale vzala bych si ho a pri nejhorsim ho nebudes moct pouzit. maji tam nejaky jejich prenosny telefon, z toho se da volat, ale malo a delis se s ostatnima. Jinak drzim palce at mas vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
16.7.10 18:54

Foso,moc děkuji za reakci…uvidím tedy až v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
16.7.10 22:46

No ted si to po sobe ctu a snad to bylo k pochopeni, psala jsem to ve spechu. Urcite ti reknou, ale spis bych si ho vzala a pak se s nima domluvila primo na JIPu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
19.7.10 13:00

Fuso, jasně, že jsem pochopila. Napsala jsi to náhodou srozumitelně;-). Moc děkuji…zítra mám nástup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
19.7.10 18:54

Tak to moc moc drzim palce at je vse v pohode. Ja si par dni po porodu rikala jak to bylo desny a za nekolik tydnu uz jsem vsem tvrdila, ze to byla brnkacka :-D
Tuhle jsme si s kamaradkou vypraveli zazitky z porodnice a pripadali jsme si jako chlapy po vojne, jak vsude po case vypravej vtipny historky a ve skutecnosti to bylo des a hruza :lol: To jenom mimo tema :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.1.12 20:14

sice diskuze staršího data ale zkusím :) .

asi budu mít plánovaného císaře. zajímalo by mě na kdy ho plánují. a kdo a kdy o tom rozhoduje? prvníh syna jsem měla akutním císařem a teď je to krátká doba. v úterý jdu poprvé do poradny… tak se asi dozvím víc, ale jsem celkem nervozní. nechci aby se mi rozjel porod a nakonec to byl akutní císař, raději bych chtěla aby mi ho naplánovali co nejdříve 8) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
5.1.12 20:52

oblacek: tak presne tohle by me taky zajimalo, jsem ve 32. tydnu, do poradny do podoli se mam objednat az 4 tydny pred porodem, cili za mesic… mam od narozeni problemy s kyclema a srazlivosti krve… prijde mi, jestli pak neni na planovaneho cisare pozde… kazdopadne budu taky rada za jakoukoli radu, hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
5.1.12 21:11

Ahoj,já měla plánovaný císař sice ne v Podolí a naplánovali mi ho o 7dní dřív než jsem měla termín,taky mi to přišlo docela pozně ale prý to nechtěj dělat zbytečně dřív.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková