Plastická operace nosu - neschopenka

Anonymní
21.6.21 09:24

Plastická operace nosu - neschopenka

Ahoj holky, máte tu někdo zkušenost s plastickou operací nosu? Na klinice mi píšou ze musí byt nutná rekonvalescence 3-4 týdny abych nenamáhala krční pate(pracuji denně 10 hodin u PC). Šéf mi ale řekl ze mě chce po týdnu vidět v práci (problém je, že mám rozsáhlejší operaci než jen plastiku a hojim se všeobecně špatně) na víc budu jen týden v Praze kvůli kontrolám a za 14 dnů půjdu na sundani sádry. Opravdu mi to muže zamestnavatel takto nařídit? A ještě mi bylo řečeno ze doma budu také jen sedět, ze sedět mužů i v práci … jsme z toho nešťastná.. děkuji :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35763
21.6.21 09:27

Pokud ti dá doktor neschopenku tak ti nemá zamestnavatel co nařizovat kdy máš přijít. Vůbec bych s ním o tom nediskutovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.21 09:32

O délce neschopenky rozhoduje lékař, ne zaměstnavatel. Absolutně to s ním nemusíš probírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
21.6.21 09:38

Na jednu stranu ti do toho zaměstnavatel nemá co kecat a neschopenka je čistě na uvážení lékaře, na stranu druhou se po ukončení neschopenky vrátíš do práce a sama musíš vědět, jestli ti to pak zaměstnavatel dá sežrat nebo se bude chovat normálně - podle toho bych se domluvila i s doktorem na její délce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.21 09:44

@Nickjmeno no ano, muže dat sežrat, ale nemuzu jít do práce aniž bych se cítila dobře, na to se mám asi až moc rada, přeci jen se mi cestou do práce nebo v práci muže něco stát a pak ldyz ukončim nescho na vlastní zadost tak dostanu akorát servano od doktoru :zed:

• Citovat
  • Upravit
Velešínka
21.6.21 09:46

Ahoj, nebyla jsem na plastice nosu, ale nosní přepážky kvůli špatné průchodnosti. V nemocnici jsem byla 4 dny pak další týden doma na neschopence. Plus jsem asi měsíc chodila každý týden na kontroly. Určitě bych týden potom do práce nešla, bolela mě hrozně hlava a nos. Neschopenku ti ukončí jen lékař, zaměstnavatel ti nic nemůže. A kdyby tě v neschopnosti hnal zaměstnavatel do práce, co kdyby pak na tebe přišla kontrola a tys nebyla doma?

• Citovat
  • Upravit
53190
21.6.21 09:50

Víš, ono možná jestli jsi mu to podala jako estetickou operaci, tak mu to přijde banální, ale pořád je to operace a o délce rekonvalescence musí rozhodnout lékař na základě aktuálního stavu. Ty můžeš říct šéfovi, že se samozřejmě pokusíš přijít co nejdřív, ale bude záležet na tom, jak se ti to bude hojit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
21.6.21 09:52

Zaměstnavatel nemá co kecat do tvoji neschopnosti. Lékař snad dobře ví na jak dlouho ti ji dát. Vůbec bych tohle neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
21.6.21 09:55

Ahoj, myslím si to samé co ostatni. Nemocenská je mezi tebou a lékařem a zaměstnavatel by to měl akceptovat. Je jasné, že zaměstnavatel z nemocenské svého zaměstnance asi nebude skákat dva metry vysoko nicméně by to měl prostě vzít a nijak tě nenutit jít dřív do práce atd…Tohle mi říct zaměstnavatel, tak bych asi o nemocenské přemýšlela o své práci… nelíbilo by se mi takové jednání. Jinak znám dva lidi co byli na podobném zákroku a byli doma přes měsíc. Ono i když se to nezdá, tak špatně dýchání, tlak v nose atd..nic příjemného a ještě to bude asi oteklé.. bolavé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.21 10:01

Jenom taková vsuvka - nátlak na ukončení neschopenky jsem zažila za 15 let pracovního nasazení jen jednou, a to šlo o holku, která neschopenky zcela očividně nadužívala… To jen tak k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.21 10:02

@unuděná nene říkala jsem ze jdu hlavně kvůli nosní přepážce a ještě mi budou dělat turbinoplastiku a operaci tvrdé a měkké části, bohužel máme podstav, ale na operaci jswm se odhodlavala několik let, přeci jen nemuzu dýchat nosem a na operaci se těším :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.21 10:03

@LP4 přesně to si taky myslím a v práci jsem pořad v předklonu, také váhám nad změnou práce … nátlak je v poslední době až moc :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.21 10:04

@unuděná dělám zde 2 roky a neměla jsem ji ani jednou :( jsou tu lidé co ji mají každou chvíli … i je nutí dělat alespoň homeoffice

• Citovat
  • Upravit
26858
21.6.21 10:06
@Anonymní píše:
@unuděná nene říkala jsem ze jdu hlavně kvůli nosní přepážce a ještě mi budou dělat turbinoplastiku a operaci tvrdé a měkké části, bohužel máme podstav, ale na operaci jswm se odhodlavala několik let, přeci jen nemuzu dýchat nosem a na operaci se těším :(

Zamestnavateli odkyvej, ze prijdes hned, jak to lekar a tvuj zdravotni stav dovoli. Kdyz to pujde za tyden, prijdes za tyden, kdyz za mesic, tak za mesic. Neni treba o tom dopredu diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.21 10:08
@Anonymní píše:
@unuděná dělám zde 2 roky a neměla jsem ji ani jednou :( jsou tu lidé co ji mají každou chvíli … i je nutí dělat alespoň homeoffice

Pak se opravdu spíš zamysli nad změnou zaměstnání… :?
Jak píše @cecetka - odkývej, že dorazíš jak jen to bude možné a holt pak dáš vědět ve stylu "stále nejsem ok, lékař prodloužil neschopenku do… ". Tečka. Žádné výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová