Plasty v domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13766
10.11.24 23:42

@Gina třeba litinovou. Je potřeba se na ní naučit a hlavně se nesmí mýt v myčce a žádným prostředkem, ale je bezva. Jen se musí zajet. Mám jí už asi 15 let, právě proto, že mě přestaly bavit nepřilnavé pánve, které vydržely max dva tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.24 00:25

Když někdo chce netoxickou domácnost je fajn kouknout taky co je na stěnách. Lze udělat taky hliněné omítky - dá se to udělat tak, že si toho nikdo nevšimne nebo aspoň pomalovat stěny hliněnou barvou s minerálním barvivem. Pak samozřejmně, jak někdo psal, nemít umělé koberce a bacha na nábytek. Teflonové pánve vyhodit - i když PFAS jsou teď už úplně všude a zjistilo se třeba, že je mají i některé softshely pro děti…

• Citovat
  • Upravit
4968
11.11.24 05:18

@Gina Mám litinu a nerez. Musí se vypálit, ale je to jednoduché. Palačinky i vajíčka úplně v pohodě. Litinu má z IKEA, nerez od Fabini. Prakticky žádný neprilnavy povrch není ok, i když výrobce tvrdí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
11.11.24 06:16

@Gina používáme už roky tyhle pánve i hrnce.
https://www.zgastro.cz/…ve-s-poklici
Pánve jsme měnili někdy po deseti letech.
Musíš je mýt ručně.
Jsou sice těžké, ale jednak se nic nepripaluje a krásně se naučíš vařit se zbytkovým teplem. Stačí uvést j varu, seslabit desku na stupeň jedná nebo dva a nastavit čas, jak dlouho to potřebuješ vařit, dusit.
Dají se použít i do trouby, takže v nich i zapékáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
11.11.24 18:58
@smajlik345 píše: Více

Jeeee pardon :mrgreen: :lol:
Plastovy Box jsem ještě neporodila. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268