Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gina třeba litinovou. Je potřeba se na ní naučit a hlavně se nesmí mýt v myčce a žádným prostředkem, ale je bezva. Jen se musí zajet. Mám jí už asi 15 let, právě proto, že mě přestaly bavit nepřilnavé pánve, které vydržely max dva tři roky.
Když někdo chce netoxickou domácnost je fajn kouknout taky co je na stěnách. Lze udělat taky hliněné omítky - dá se to udělat tak, že si toho nikdo nevšimne nebo aspoň pomalovat stěny hliněnou barvou s minerálním barvivem. Pak samozřejmně, jak někdo psal, nemít umělé koberce a bacha na nábytek. Teflonové pánve vyhodit - i když PFAS jsou teď už úplně všude a zjistilo se třeba, že je mají i některé softshely pro děti…
@Gina Mám litinu a nerez. Musí se vypálit, ale je to jednoduché. Palačinky i vajíčka úplně v pohodě. Litinu má z IKEA, nerez od Fabini. Prakticky žádný neprilnavy povrch není ok, i když výrobce tvrdí něco jiného.
@Gina používáme už roky tyhle pánve i hrnce.
https://www.zgastro.cz/…ve-s-poklici
Pánve jsme měnili někdy po deseti letech.
Musíš je mýt ručně.
Jsou sice těžké, ale jednak se nic nepripaluje a krásně se naučíš vařit se zbytkovým teplem. Stačí uvést j varu, seslabit desku na stupeň jedná nebo dva a nastavit čas, jak dlouho to potřebuješ vařit, dusit.
Dají se použít i do trouby, takže v nich i zapékáme.
@smajlik345 píše: Více
Jeeee pardon
![]()
Plastovy Box jsem ještě neporodila.
![]()