Plat zdravotních sester
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Marieme při poskytování základní ošetřovatelské péče praktická sestra pracuje samostatně (t. j. bez odborného dohledu a bez indikace a v souladu s diagnózou stanovenou lékařem), ale samozřejmě pouze v rozsahu svých kompetencí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Po maturitě šok - v nemocnici mě nechtěli, nabízeli jen místo sanitáře“
to je to samí jako u mě, já jsem zase vyučená ošetřovatelka a taky mi v jedné nemocnici řekli, že ošetřovatelky neberou, jen na pozici sanitář, což je nižší platová třída, nemohla bych měřit tlaky apod. V jiné nemocnici mě brali všemi deseti, že prý chtějí hlavně ošetřovatelky.
„A pak ale všude brečí, že nemají zdravotní personál, jak sestry, tak ošetřovatelky nebo sanitářky“
Faktem je, že u nás berou i praktické sestry a dělají i to co nemají (respektive do nedavna mohli), protože všeobecných sester je prostě málo… nebo by musela mít nastarost ne půl oddělení, ale celé a druhou jen úkolovat (nemůže přeci podávat i. v. léky lidem o kterých nic neví) což je strašně moc informací na tu jednu sestru.
„Bodejť by jo, platově je tahle práce podhodnocená“
Tohle už tak úplně neplatí, za poslední dva roky navyšovali platy celkem výrazně, ale přesto asi ve fabrice dostanou ti lidi víc, jinak si nedostatek nižšího personálu neumím vysvětlit. Já mám základ 18 tisíc, s příplatky se dostanu mírně přes 20 tisíc čistého, sanitářky mají základ o 2 tisíce míň. Já jsem se svým platem spokojena, už to není jako dřív, když jsem byla ráda za 14 tisíc čistého.
„hlavně, kdo se na to dá, tak přichází o osobní život - směny, změny na poslední chvíli, když už z toho mála zaměstnanců někdo onemocní nebo vypadne, spousta přesčasů…“
Pod tohle se klidně podepíšu, stačí když vypadne jedna ošetřovatelka a mám prekopaný celý služby. Přesčasy jsou ve zdravotnictví normální a nikdo to nezaplatí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit