Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ani jsem nevěděla, že existuje kategorie na reklamace.
Dnes při platbě kartou v obchodě se mi stalo, že terminál psal, že hledá spojení se sítí. Bylo to poté, co jsem zaplatila pomerne vysokou částku za nákup, resp. už jsem dala PIN. Protože za mnou byla fronta, i když lidí trpěliví, nechtělo se ani moc čekat pokladnimu, něco šteloval a po chvíli mi dal znovu navolit PIN. Platba samozrejme proběhla dvakrát. Obchod s tím nechtěl mít nic společného, poslal mě do banky. (Prodavač mohl být milejší.) V bance vypisování reklamace, musela jsem mít uctenku, litat od čerta k ďáblu. Prý to může trvat i měsíc, než to banka s VEDENIM obchodního řetězce vyjednána. Nasr.lo mě to. Vrátí mi peníze?
vidíš, a mně řekla banka, at to řeším s obchodníkem. Bylo to malé řeznictví. Manžel tam zašel, ukázal výstřižek výpisu z účtu, že to odešlo 2×. Prodavačka zavolala jejich účetní, ta řekla, že se na to podívá a za dva dny byly peníze zpět.
Pracovala jsem v jednom supermarketu. A občas se to opravdu stalo. Ale my to řešili přímo se zákazniky, sepsal se papír, naskenovala účtenka a poslalo na centrálu. A ti to lidem vraceli. Toto je fakt zbytečné přes banku…to je jasné že pak to bude trvat dýl jde to přes prostředníka…
Tohle se mi stalo asi 2× za 7 let práce na benzince. Ale já to řeším tak, že si zavolám na hotline, aby mi řekli, kolikrát tam tu platbu vidí, pak si rovnou zavolám do banky, tam mi potvrdili, že tu transakci taky vidí 2×. Tak jsme jí blokovali a jasně jsem zákazníkovi vysvětlila, že bude muset počkat, než to banka vyřídí. Měla jsem ho tady pak den co den a vyřvával, že jsme ho okradli, že mu to banka nevrátila. Nenechal si vysvětlit, že to jaksi není na nás, kdy mu to banka vyřídí.
A mně to jednou banka vrátila sama od sebe
stalo se mi to v DM drogerii. Ta samá částka asi minutu po sobě.
Mme se to stalo v DM, po zaplaceni jsem doma zjistila, ze se to strhlo 2×. Sepsala jsem reklamaci pro banku (csob), poslala mailem a oni mi penize do par dni vratili. Pak mi penize vratilo i samo DM 🙈 😄, takze nasledne si banka sama zase ty penize strhla…
A přesně toto je ten problém, který mě odrazuje od platby kartou. Mám neustále podvědomou obavu, že stát se může cokoli. Na druhou stranu určitě velký nesouhlas např. v restauracích, kde vyžadují hotovost.
Mě se to taky stalo. Vedení Lidlu mě poslalo do banky, než jsem stihla odvézt holky domů, a dojet do banky (KB), peníze banka poslala zpět sama.
Dekuju všem,
jedná z těch dvou prozatím nestrhnutych plateb mi tam už dnes ráno zmizela.
Ani jsem nevěděla, že existuje kategorie na reklamace
.
Dnes při platbě kartou v obchodě se mi stalo, že terminál psal, že hledá spojení se sítí. Bylo to poté, co jsem zaplatila pomerne vysokou částku za nákup, resp. už jsem dala PIN. Protože za mnou byla fronta, i když lidí trpěliví, nechtělo se ani moc čekat pokladnimu, něco šteloval a po chvíli mi dal znovu navolit PIN. Platba samozrejme proběhla dvakrát. Obchod s tím nechtěl mít nic společného, poslal mě do banky. (Prodavač mohl být milejší.) V bance vypisování reklamace, musela jsem mít uctenku, litat od čerta k ďáblu. Prý to může trvat i měsíc, než to banka s VEDENIM obchodního řetězce vyjednána. Nasr.lo mě to. Vrátí mi peníze?