Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
doufám, že se tu najde někdo, kdo tomu rozumí
:
chystám se překvapit manžela víkendem v Paříži pouze ve dvou. letenky už jsem koupila, zaplatila vlastní kartou.
Vybrala jsem dokonale romantickej penzion a zažádala na jejich webu o rezervaci. Teď mi přišla odpověď, že rezervace je možná, pokud pošlu faxem nebo mailem číslo karty, jméno, datum expirace a CVV2 kód, jistí se tak, kdybychom nepřijeli, strhnou si částku za jednu noc.
Mně se ale vůbec nechce posílat mailem takhle po hromadě všechny ty údaje, to si pak kdokoli mi vleze do pošty může tou kartou vlastně platit, ne? Jak to teda mám provést? Napadlo mě poslat to faxem, ale i tak - někde tam v tom hotelu v jejich papírech bude ležet tohle všechno a jakou mám jistotu, že to někdo nezneužije? nevíte, jak se to dělá?
Manžela se zeptat nemůžu…
Ja si takhle normalne rezervovala hotely v americe-oni ti jinak ten pokoj nerezervuji pokud nemaji cislo tve kreditky,adresu a CVV kod.Pokdu totiz neprijedes tak si vezmou penize za jednu noc a tim si jisty ze i kdyz pokoj uz neprodaji tak za nej penize maji.
Delaji to takhle i v Evrope-je to tak vetsinou kdyz kliknes na „rezervovat“.Sice nevim proc to po tobe chteji abys to poslala emailem-to bych taky nerada posilala.
Nechces tam znovu napsat ze to takhle posilat nechces-mas strach os ve osobni udaje a zda nemaji nejaky rezervacni formular?
Jinak me se nikdy nestalo ze by nekdo zneuzil mych udaju ani udaju kreditky.
Zuzle, u hotelů je to běžné. Ale je fakt, že se to spíše vyplňuje do formulářů než jen tak poslat mailem. Máš pravdu, že pokud má někdo
ty údaje, co po tobě chtějí, může kdykoliv z tvého účtu platit.
Vlastně jedinou možností je zjistit jaký máš limit plateb. karty na placení
přes internet a pokud je hodně vysoký snížit ho. Ale tím se samozřejmě
nezbavíš rizika úplně, jen omezíš částku.
Snížení limitu jde u většiny bank přes net nebo na informačních linkách.
Ahoj, ja kdyz jsem platila ubytovani pres internet, a delala jsem to hodne casto, tak jsem vzycky musela zaplatit prvni noc hned a tak oni meli jistotu, ze i kdyz neprijedu, dostanou prvni noc zaplacenou. Taky by se mi to nechtelo posilat mailem. Zkus se s nima domluvit, jestli bys nemohla po internetu zaplatit hned a dalsi noci pak az na miste. Tenhle zpusob se zneuzit neda a nikdo nebude mit detaily tve kreditky. Ten hotel to urcite nezneuzije, spis by se nekdo mohl dostat k tvym emailum.
Ahoj, ja kdyz jsem platila ubytovani pres internet, a delala jsem to hodne casto, tak jsem vzycky musela zaplatit prvni noc hned a tak oni meli jistotu, ze i kdyz neprijedu, dostanou prvni noc zaplacenou. Taky by se mi to nechtelo posilat mailem. Zkus se s nima domluvit, jestli bys nemohla po internetu zaplatit hned a dalsi noci pak az na miste. Tenhle zpusob se zneuzit neda a nikdo nebude mit detaily tve kreditky. Ten hotel to urcite nezneuzije, spis by se nekdo mohl dostat k tvym emailum.
Já bych ji tam zavolala a nadiktovala to do telefonu. Nebo už jsem se setkala i s tím, že jim pošleš e-mailem všechno, kromě posledních 4 čísel karty a CVV kódu a to jim pak zavoláš telefonicky.
Možná je to blbá poznámka, ale musíš mít KREDITKU, ne normální platební kartu!