Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte, prosím, někdo zkušenosti s platebním systémem Pay Pal? Jedná se o placení po internetu. Potřebovali bychom něco objednat z USA a jde to jen přes tento systém. Budu ráda za jakékoli postřehy.
Děkuji.
Zkušenosti nemám, ale včera na CT 2 říkal nějaký odborník, že je to nejbezpečnější způsob placení po netu. Obchod se nedostane k žádným tvým údajům (např. čú), ale dostane jen informaci, že platba odejde. Snad jsem to nepoplantala ![]()
A že jsem tak zvědavá, co budete objednávat? A vyplatí se to vůbec i s poštovným? Asi jo, co? ![]()
Novire, díky moc za rychlou odpověď.
Objednáváme něco na auto, tlumič, převodovku nebo co? Shání to manžel a já tomu rozumím jak koza petrželi
Ale u nás to stojí prý okolo 10ti tisíc a takhle by to i s poštovným bylo cca za 3 tisíce na naše, takže to už je rozdíl ![]()
Ahoj.
Tak ja pres Pay pal platila uz pred rokem a dobry. Jen mi kvuli provereni uctu dlouho blokovali asi 1USD, pak zase dalsi 1USD kvuli necemu - ale tyto blokace pak zase asi po 2 mesicich pustili. Uz si nepamatuji detaily… Ale rozhodne se mi to zda lepsi, nez psat primi cislo uctu na web.
Jestli neco objedavas z USA, tak bacha na clo a i dan, ktere se mi vypocitavalo i z draheho postovneho myslim… (pripocitali ho k cene zbozi)… Navic je to zdrzeni, pres tu celnici… Jestli mas v USA zname, je lepsi, aby to koupili oni a pak ti to poslali jako soukr. balicek a ne jako obchodni…
H.
No jo, na clo jsme nepomysleli. Tak to ještě musíme nějak propočítat.
Známe bohužel tam nikde nemáme.
Děkuju, holky. Věděla jsem, že je na vás na emiminu spoleh. Tady fakt člověk zjistí vše.
Bibiano, zalezi na druhu zbozi a podle toho se pocita clo. Mne vysla vyssi polozka ta dan! Takze bacha na oboje. SIce si myslim, ze vas to porad vyjde levneji nez tady, ale jestli se vam to za tu namahu vyplati, usetrit min…
H.
Ahoj Pay Pal je úplně v pohodě, já s ním platím běžně. Pokud objednáváš z USA, stačí napsat dodávajícímu, ať ti na balík napíše, že se jedná o GIFT a celníci to většinou nechávají být a neplatíš clo. Já si nechávala poslat kočárek a i s dopravou vyšel cca na 10tisíc a clo jsem neplatila.
Pay Pal je skutečně nejpouživanější platební systém. Určitě se nemusíš obávat o zneužití plateb. karty.
Ale upozorňuji na jednu věc, je potřeba si nejdřív zjistit, zda máš u své
plateb. karty nastavené limity pro placení na internetu.
To zjistíš ve smlouvě, v bance nebo většinou na informačních linkách bank.
A pokud ne, nechat si u své banky nastavit.
Potom se na Pay Pal zaregistrovat - strhnou si registrač. poplatek 1 Eur -
to je většinou do dalšího dne a potom můžeš začít platit.
Také jsem slyšela o tomto způsobu platby včera v TV
ave : Můžu se zeptat zcela laicky - pay pal se registruje (zřizuje) u banky,kde máš účet jako jiná služba k účtu nebo jde ještě o něco jiného ![]()
Jak jsem to pochopila ja, tak PAY PAL je jakoby spolecnost, ktera platby zprostredkovava. Tj., kdo casto nakupuje pres internet, tak cislo sveho uctu sdeli jen jedne spolecnosti (pay pal) a ta je od nakupujiciho vyinkasuje a posle dal prodavajicimu. Je v tom zahrnuto i nejake pojisteni zbozi atd… maj to fakt promakany. Vetsina obchodniku tento system take vita, nebot to chrani i je. Prodejce ma na svych strankach uverejneny odkaz na Pay Pal, tam se nakupujici zaregistruje a jedna registrace je pak platna pro vsechny mozne obchody.
No, uz je to rok, co jsem pres ne platila, tak snad jsem to nepopletla…
H.
hromix: Aha, děkuji za vysvětlení. Taky jsem uvažovala o nákupu něčeho s USA, ale na mě by to bylo asi dost složité, ještě to clo a daň - to bych ani nevypočítala, tak bohužel, to je nad mé schopnosti, ale na hodně věcech by se asi dalo ušetřit. ![]()
Ahoj, já nakupuju stále mimo čr a platím buď online kartou, nebo řpes pay-pal. Clo s eneplatí, pouze DPH a to by se mělo platit při každé částce vyšší jak cca 630 Kč, ani nápis Gift a podobně nepomáhá, to mám osobně ozkoušené. Lepší je domluvit se s prodejcem, ať uvede nízkou cenu.
U některého zboží se neplatí ani DPH, pokud je to zboží pro tvojí vlastní potřebu a nebudeš s ním obchodovat ( to uvádíš do celní zprávy) Pokud bys clo i DPH přeci jen měla platit, pak je to cca 30% z ceny zboží. Pokud ti má z USA přijít velký balít, kontaktuje tě FedEx, který za tebe vše vyřídí (celní náležitosti) a balík ti dopraví až domů. Jinak při zřizování Pay Pal si potřebuješ v bance, kde máš účet, zařídit tzv. Embosovanou kartu, udělají to na přepážce, pak vyplníš formulář na www.paypal.com a oni ti odečtou z účtu 50Kč. U této položky bude napsáno čtyřmístné číslo, které uvedeš do formuláře a tím je zprůchodněno tvoje konto pro Pay Pal a je to. Těch 50Kč ti pak vrátí. Obchodováním s USA se bát nemusíš, je to velmi výhodné a snadné. Chodí mi balíčky snad každý týden a vše bez problémů.
Muchláčku, já bych pouze poopravila jednu věc. Karta nemusí být
vždy embosovaná. Každá banka to má trochu jinak, ale většina z nich
již umožňuje provádět platby přes internet i elektronickou plateb. kartou.
Dobrý den, odpověděl mi jeden francouz na inzerát a chce koupit, ale platil by přes paypal.Chce abych si ho zřídila aby mohla transakce se uskutečnit. Psal mi že se nedostane na svuj učet, ale já četla, že je propojený s běžným učtem. Nevím jak to funguje je možné aby zaplatil z paypal na muj běžný učet u mé banky nebo si ho kvuli tomu budu muset zřídit. A jak učet funguje jako klasický učet, kde si mohu vybrat hotovost a platit i přes internet.Ted je mnoho podvodu, jak se v tom taky vyznat, že.