Platí se druhý screening?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.5.21 00:14

Platí se druhý screening?

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Platí se druhy screening ve druhým trimestru?
První jsem platila, pak jsem tam musela znovu v 17tt kvůli zvýšeným hodnotám a teď půjdu na druhý klasický screening a nevím, jestli si pro jistotu peníze vzít s sebou nebo ne. Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
996
23.5.21 00:26
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Platí se druhy screening ve druhým trimestru?
První jsem platila, pak jsem tam musela znovu v 17tt kvůli zvýšeným hodnotám a teď půjdu na druhý klasický screening a nevím, jestli si pro jistotu peníze vzít s sebou nebo ne. Děkuji :*

Zavolejte si do prenatal. centra kam ste objednana a zeptejte se. Nebo se podivejte na jejich stranky.
Ve vetsine pripadu se plati.

Cena taky jak kde.
U nas treba 1500kc.

Jinak oba screeningy (celkem 3000kc) mi nasledne proplatila pojistovna. Mam ZPMV.

Příspěvek upraven 23.05.21 v 00:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
23.5.21 00:29

Ja mela oba screeningy v ramci tehotenskeho balicku a nasledne mi 3000 kc proplatila VZP.
Ale dala jsem si pozor, kdo mi screening bude delat, aby byl na seznamu od VZP a proplatili ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.5.21 01:03

Musíš si to zjistit tam, kde půjdeš. Někde se platí, někde si to vyúčtují na pojišťovnu. Každý pracoviště to má jinak. Já na své klinice neplatím, kamarádka u svého lékaře ano…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.21 02:23

V minulém těhotenství mi “2. screening” dělal můj gynekolog - bylo to asi 3-minutové vyšetření ve stylu, že dítě má dvě ruce a dvě nohy 8o :roll: za to jsem neplatila, vyúčtoval to pojišťovně.
Teď ve druhém jsem u jiného gynekologa, který mi vypsal žádanku a jdu do centra, kde provádějí screeningy a tam budu platit 1500, které si nechám proplatit od pojišťovny, stejně jako prvotrim. screen.

• Citovat
  • Upravit
2690
23.5.21 06:51

Ano platila jsem oba 😊takže si peníze Vem sebou radši 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.5.21 07:16

Ano, platí. Já platila 750,– u druhého scr.
a pojišťovna mi ho neproplatila. Prý se to vztahuje na proplacení jen prvního screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
23.5.21 08:18

Druhy jsem neplatila ani u dcery, ani ted. Ale ted jsem chodila do rizikove poradny od 1. screeningu a druhy mi delali primo tam, takze mozna proto?! Nevim, ale neplatila jsem. Jak pisou holky, zavolej si tam a poptej se. Pripadne si proste penize vem a uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
23.5.21 08:23

Co já vím, tak všechny screeningy se platí, pokud je teda nemáš napsané gyndařem do nemocnice a pod (rizikové těhu.)
Pokud tě neinformovali předem, tak je lepší se vždycky zeptat sama a nebo si tam alespoň zavolat. Docela často mají ceníky i na stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
23.5.21 08:40

Platila jsem u prvního i druhého 1500 a zpětně mne to VZP proplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
23.5.21 09:04

Platila jsem 1000…co jsem se dívala, ceny se pohybují od 700 do cca 1500…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
23.5.21 09:33

2 a 3 hradi pojistovna a pokud mas zadanku od tveho OG tak se neplati. respektive nemel by. nektera centra ale chteji nejaky doplatek. ja koukala na dve centra prenatalni diagnostiky a v jednom se neplati nic a v druhem 700
pokud treba ho dela tvuj OG, tak pak ti ale zadanku nenapise, takze pokud budes chtit jit nekam do centra, tak ho zaplatis, je to tak 1 500-2 000. nekteri OG maji take ruzne balicky ve kterych je i ten screening
prvni pojistovna nehradi, takze ten si musis plati vsude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
23.5.21 09:34

Tady jeste slovo pojistovny
První ultrazvukové vyšetření se provádí do 14. týdne těhotenství. Jedná se o vyšetření, kdy je zjišťován počet plodů, vitalita plodu a mj. je také určen termín porodu. Další plně hrazená ultrazvuková vyšetření jsou tzv. screeningová (tj. slouží k včasnému záchytu patologií plodu) a standardně bývají prováděna ve 20.–22. týdnu těhotenství (hodnotí se vitalita plodu, biometrie, odhadována hmotnost plodu, morfologie plodu, lokalizace placenty, množství plodové vody apod.) a ve 30.–32. týdnu těhotenství (hodnotí se vitalita a poloha plodu, hmotnost plodu, lokalizace placenty, množství plodové vody atp.). Případná další ultrazvuková vyšetření překračují rámec dispenzární péče o těhotnou s nízkým rizikem a jsou hrazena u rizikových těhotenství (viz níže).

https://www.vzp.cz/…-tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13951
23.5.21 09:42

Zeptej se. Já platila vždy jen první. Jelikož jsem u obou těhotenství měla špatné hodnoty, tak další už jsem neplatila (v 17tt, 21tt). Na vyšetření jsem byla poslána do gennetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.5.21 10:25

Platila jsem za první i druhý, pokaždé 1500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí