Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, je 17 a jsem v 8. měsíci těhotenství. Miminko jsem celkem logicky takhle brzy neplánovala, ale stalo (kondom praskl). Přítelovi bude 19 a na miminko se už těší. Ze začátku jsem si oba nebyli jistí, zda si to malé necháme, ale nakonec jsme oba rádi za rozhodnutí si miminko nechat. Přítel je hokejista, tím pádem hodně času tráví na zimáku, ale snaží se jak jen to jde.. Ale k mé otázce - myslím, že kdybych byla starší, tak by mi to nevadilo tolik, ale neskutečně mi vadí, když mi kdokoliv ( kromě přítele) šahá na břicho. Hlavně spolužáci ve škole, kam jsem chodila na praxe a dokud budu moct, tak do školy ještě chodit chci. Ale spolužáci a dokonce i učitelé mi břicho pořád hladí a nebo k němu dávají hlavu a říkají že kope a tak.. vadí mi to a hlavně se cítím jakoby trapně.. A ještě víc se bojím porodu, ale to asi každá budoucí maminka…omlouvám se za anonym, ale snad mě chápete
Naštěstí byly školy zavřené, na praxe se taky nějakou dobu nechodilo, tak to s tím hlazením břicha nemohlo být tak hrozné… ![]()
@free333 píše:
Naštěstí byly školy zavřené, na praxe se taky nějakou dobu nechodilo, tak to s tím hlazením břicha nemohlo být tak hrozné…
asi tak, ti trollové jsou čím dál tím víc hloupější
@stinga píše:
asi tak, ti trollové jsou čím dál tím víc hloupější
To si opravdu musím obhajovat praxe na střední škole, kam se už asi měsíc normálně chodí? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, je 17 a jsem v 8. měsíci těhotenství. Miminko jsem celkem logicky takhle brzy neplánovala, ale stalo (kondom praskl). Přítelovi bude 19 a na miminko se už těší. Ze začátku jsem si oba nebyli jistí, zda si to malé necháme, ale nakonec jsme oba rádi za rozhodnutí si miminko nechat. Přítel je hokejista, tím pádem hodně času tráví na zimáku, ale snaží se jak jen to jde.. Ale k mé otázce - myslím, že kdybych byla starší, tak by mi to nevadilo tolik, ale neskutečně mi vadí, když mi kdokoliv ( kromě přítele) šahá na břicho. Hlavně spolužáci ve škole, kam jsem chodila na praxe a dokud budu moct, tak do školy ještě chodit chci. Ale spolužáci a dokonce i učitelé mi břicho pořád hladí a nebo k němu dávají hlavu a říkají že kope a tak.. vadí mi to a hlavně se cítím jakoby trapně.. A ještě víc se bojím porodu, ale to asi každá budoucí maminka…omlouvám se za anonym, ale snad mě chápete
Ani trollit neumíš. Praxe nebyly. ![]()
Pochybuji, že by ti každý sahal na břicho. ![]()
PRoč by mělo starším lidem přijít v pohodě, že na ně sahá někdo u koho nechtějí, aby na ně sahal?
Je mi líto, ale musíš se naučit vymezit si svoje hranice a lidi co tě mají tendeci ošmatávat, poprosit, aby to nedělali, že ti to je nepříjemne. Máš na to plne právo. Naopak oni nechápou, že cizí břicho fakt není něco co je tam pro ně. Ale dokud to neřekneš, tak jim to nedojde.
Ohledně porodu - najděte nějakou předporodní přípravu a choďte tam i s partnerem. Tipuju že teď budou i on-line.
@Anonymní píše:
To si opravdu musím obhajovat praxe na střední škole, kam se už asi měsíc normálně chodí?
no měsíc to fakt ještě není, a ty jsi němá, pokud nejsi troll, že těm lidem neumíš říct, ať na te be nešahají?
@topazio píše:
Ani trollit neumíš. Praxe nebyly.
Pochybuji, že by ti každý sahal na břicho.
Tak to o tom toho asi hodně víte, že se dohadujete i přesto, že praxe na škole máme už asi měsíc 2× týdně ![]()
@stinga píše:
no měsíc to fakt ještě není, a ty jsi němá, pokud nejsi troll, že těm lidem neumíš říct, ať na te be nešahají?
je skvěle že jsi tak sebevědomá, ale skutečně jsou lidi co nemají odvahu zříct okolí, že nemáí dělat to, co se jim nelíbí. A na kterých si ruzní suverení často lečí svoje mindráky.
@Ou píše:
je skvěle že jsi tak sebevědomá, ale skutečně jsou lidi co nemají odvahu zříct okolí, že nemáí dělat to, co se jim nelíbí. A na kterých si ruzní suverení často lečí svoje mindráky.
Za své břicho se prostě stydím, neznám nikoho osobně kdo byl těhotný v 17 a jsem introvert proste nedokážu všem pořád říkat at to nedělají..
@free333 píše:
Naštěstí byly školy zavřené, na praxe se taky nějakou dobu nechodilo, tak to s tím hlazením břicha nemohlo být tak hrozné…
ti do toho nechci kecat, ale píše, že tam chodila na praxe
Holka můžu tě uklidnit, že by ti to vadilo i v dospělosti…
Já to nesnášela a všem jsme to jasně řekla.
Deje se to u dospelym, neboj. Mne to taky neni prijemne, vetsinou lidi jen upozornim, at nesahaji, pripadne je okriknu. Cetla jsem i “navod” - kdyz sahnou Tobe, sahni jim na zadek/prsa/rozkrok. To bych ja neudelala ale pobavilo me to ![]()
Nicmene zkus stat tak, ze si das ruce pred bricho (co chapu, ze jde v osmem mesici asi hure) a jednoduse ukaz “STOP”, u me to par lidi pochopilo.
Tak se naučit říkat ne. Pak ti bude každý brát dítě, tobě to bude vadit ale nechás to tak?