Těhotná v 17 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
22.5.21 18:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, je 17 a jsem v 8. měsíci těhotenství. Miminko jsem celkem logicky takhle brzy neplánovala, ale stalo (kondom praskl). Přítelovi bude 19 a na miminko se už těší. Ze začátku jsem si oba nebyli jistí, zda si to malé necháme, ale nakonec jsme oba rádi za rozhodnutí si miminko nechat. Přítel je hokejista, tím pádem hodně času tráví na zimáku, ale snaží se jak jen to jde.. Ale k mé otázce - myslím, že kdybych byla starší, tak by mi to nevadilo tolik, ale neskutečně mi vadí, když mi kdokoliv ( kromě přítele) šahá na břicho. Hlavně spolužáci ve škole, kam jsem chodila na praxe a dokud budu moct, tak do školy ještě chodit chci. Ale spolužáci a dokonce i učitelé mi břicho pořád hladí a nebo k němu dávají hlavu a říkají že kope a tak.. vadí mi to a hlavně se cítím jakoby trapně.. A ještě víc se bojím porodu, ale to asi každá budoucí maminka…omlouvám se za anonym, ale snad mě chápete

Ujišťuji tě, že mi vadilo sahání na břichoi ve 34. Jestli tvé dítě bude stejně nezodpovědné jako ty, budeš v té době už skoro babička. Gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.5.21 19:00

Ježíši, ženský, než začnete zase hned obviňovat z trollení, aspoň si zjistěte, jak to ve skutečnosti je. Praxe na mnohých školách už skutečně běží několik týdnů :roll:

Tazatelko, chápu, že jsi introvert, ale za chvíli nebudeš zájit jenom zájmy své, ale i zájmy svého dítěte… Nauč se říkat ne. Když to nedokážeš u sebe, jak chceš pak bránit maličké? :nevim: Vždyť říct „promiň, mně je nepříjemný, když na mě všichni pořád saháte, mohl/a bys to omezit/nechat toho?“ není zase tak těžký :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
22.5.21 19:06

Začla bych se zamýšlet nad důležitějšími problémy než saháním na tvé břicho. Například nad svou budoucností s tvým přítelem… nebudu raději nic psát, ale přeji, ať spolu zůstanete v dobrém a hlavně i ve zlém :nevim: Snad je to fejk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.21 19:08
@Russet píše:
Ujišťuji tě, že mi vadilo sahání na břichoi ve 34. Jestli tvé dítě bude stejně nezodpovědné jako ty, budeš v té době už skoro babička. Gratuluji.

Nezodpovědná nejsem, vždy jsme měli chráněný styk kondomem, který někdy prostě prasknout může a antikoncepci brát prostě nechci..
O malou se postarat s přítelem zvládneme a když tak pomůžou naši rodiče.
Mamka mě měla taky brzo a opravdu si nemyslím, že je nezodpovědná :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.21 19:09
@Taka píše:
Ježíši, ženský, než začnete zase hned obviňovat z trollení, aspoň si zjistěte, jak to ve skutečnosti je. Praxe na mnohých školách už skutečně běží několik týdnů :roll:Tazatelko, chápu, že jsi introvert, ale za chvíli nebudeš zájit jenom zájmy své, ale i zájmy svého dítěte… Nauč se říkat ne. Když to nedokážeš u sebe, jak chceš pak bránit maličké? :nevim: Vždyť říct „promiň, mně je nepříjemný, když na mě všichni pořád saháte, mohl/a bys to omezit/nechat toho?“ není zase tak těžký :kytka:

Děkuji moc :srdce: :srdce: budu se snažit to nějak zvládnout

• Citovat
  • Upravit
2588
22.5.21 19:10

Tak si pořiď tričko s nápisem „Nesahat!“ a dítěti nech při té příležitosti vyrobit i bodýčko s nápisem Nechovat!) Ne vážně, na gymplu jsem měla jedny blbý šaty a nebyla jsem ani těhotná, ale po břichu mi startovaly i profesorky. Vždycky jsem se příšerně lekla. Chápu tě, že to není nic moc. Drž se, už to máš za pár. A porod - ujišťuju tě, že ti bude tak špatně, že se nejpíš nestihneš ani stydět. Takže v poho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
22.5.21 19:11
@Anonymní píše:
Nezodpovědná nejsem, vždy jsme měli chráněný styk kondomem, který někdy prostě prasknout může a antikoncepci brát prostě nechci..
Mamka mě měla taky brzo a opravdu si nemyslím, že je nezodpovědná :)

Kolikrát ti asi ještě praskne :think: chudáci tví rodiče… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.21 19:12
@LadyDelRey píše:
Začla bych se zamýšlet nad důležitějšími problémy než saháním na tvé břicho. Například nad svou budoucností s tvým přítelem… nebudu raději nic psát, ale přeji, ať spolu zůstanete v dobrém a hlavně i ve zlém :nevim: Snad je to fejk.

S přítelem jsme spolu už od mých 14 tzn. že to budou 3 roky a opravdu si rozumíme, když jsem mu řekla že jsem těhotná tak on byl od začátku spíš proti potratu než já a nikdy by se ke mně neotočil zády :) a děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
19983
22.5.21 19:12
@Anonymní píše:
Za své břicho se prostě stydím, neznám nikoho osobně kdo byl těhotný v 17 a jsem introvert proste nedokážu všem pořád říkat at to nedělají..

To mas blby ze se za sebe nedokážeš postavit, dokážeš to za své dítě až se narodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
22.5.21 19:14
@Anonymní píše:
S přítelem jsme spolu už od mých 14 tzn. že to budou 3 roky a opravdu si rozumíme, když jsem mu řekla že jsem těhotná tak on byl od začátku spíš proti potratu než já a nikdy by se ke mně neotočil zády :) a děkuji :srdce:

Ty jsi tele! :roll:

• Citovat
  • Upravit
667
22.5.21 19:14
@truelly píše:
Kolikrát ti asi ještě praskne :think: chudáci tví rodiče… :zed:

Souhlasím. Úplně mě rozčiluje ten přístup „rodiče nám pomůžou“. Děcka si snad děláme pro sebe a ne, abychom házeli zodpovědnost na chudáky rodiče, co maj svůj věk a chtěj si už taky žít vlastním životem. :zed: Achjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.21 19:15
@truelly píše:
Kolikrát ti asi ještě praskne :think: chudáci tví rodiče… :zed:

Proč by měli být mí rodiče chudáci? :potlesk: Kondom prostě praskl, co jsme jako mohli dělat? Prostě se to stalo a mí i přítelovi rodiče byli proti potratu a sami nabízejí že nám budou s malou pomáhat jak to jen půjde.. Myslím že je to opravdu lepší než jít na potrat

• Citovat
  • Upravit
19983
22.5.21 19:16
@Anonymní píše:
Mamka mě měla taky brzo a opravdu si nemyslím, že je nezodpovědná :)

A prášek po neznáš? Asi ne co.
No jo rodiče, chudáci. Hodíš na ně svojí zodpovědnost..
Takže to jde po generacích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.21 19:17
@LadyDelRey píše:
Souhlasím. Úplně mě rozčiluje ten přístup „rodiče nám pomůžou“. Děcka si snad děláme pro sebe a ne, abychom házeli zodpovědnost na chudáky rodiče, co maj svůj věk a chtěj si už taky žít vlastním životem. :zed: Achjo.

A ty bys radši dceru poslala na potrat? :) Já dítě neplánovala, ale prostě se to stalo

• Citovat
  • Upravit
667
22.5.21 19:18
@Anonymní píše:
S přítelem jsme spolu už od mých 14 tzn. že to budou 3 roky a opravdu si rozumíme, když jsem mu řekla že jsem těhotná tak on byl od začátku spíš proti potratu než já a nikdy by se ke mně neotočil zády :) a děkuji :srdce:

Nikdy by se k tobě neotočil zády. Dobře. Tak toto si prosím zapamatuj.
Je to pořád mladej kluk, co má svoje koníčky, on si reálně neumí představit co nastane, až porodíš, jakej mazec bude během 6ti nedělí, nebude sex a spousta jiných věcí. Ale ok, good luck. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí