Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Toluma píše:
2 a 3 hradi pojistovna a pokud mas zadanku od tveho OG tak se neplati. respektive nemel by. nektera centra ale chteji nejaky doplatek. ja koukala na dve centra prenatalni diagnostiky a v jednom se neplati nic a v druhem 700
pokud treba ho dela tvuj OG, tak pak ti ale zadanku nenapise, takze pokud budes chtit jit nekam do centra, tak ho zaplatis, je to tak 1 500-2 000. nekteri OG maji take ruzne balicky ve kterych je i ten screening
prvni pojistovna nehradi, takze ten si musis plati vsude
Já měla žádanku a platila jsem 2. screening normálně celý.
@SlečnaDahlia
nojo, ale nema to tak byt. precti si odkaz z pojistovny
i kdyz u toho druheho je to otazka, protoze pisi, ze ten screeningovy hradi, ale ze ti OG muze nabidnout superkonziliarni utz. tak je asi otazka, jak to berou.
jak rikam, ja si to ted zjistovala, z jednoho centra mi napsali, ze se zadankou nebudu platit nic a bez zadanky asi 1 500, z druheho, ze ze zadankou 700 a bez zadanky asi 1 700
treba to tve nemelo smlouvy s pojistovnou. je proste potreba si to zjistit dopredu v tom konkretnim centru
jinak ja v predchozich neplatila nikdy nic za zadny. maji tam nejaky grant ci co a proste se tam neplati
On ten základní druhy screening by měl být zdarma a v podstatě se platí za Fecho (pokud si to dobře pamatuju-zjišťovala jsem si to u druhého dítěte v roce 2019).
Mně doktorka řekla, že mi screening v 2. trimestru udělá ona a nic se neplatí, že ho hradí pojišťovna. Ale já jsem se rozhodla, že budu chtít ten podrobnější morfologický a ten už hrazený není, ten si zaplatím sama. Takže asi záleží o jaký screening se bude jednat. I ten morfologický ti asi může doktorka dát žádanku, ale asi jen v určitých případech, aby to bylo na pojišťovnu.
Mně říkal gynekolog, že 2.screening je hrazený pojišťovnou, ale že je ve stylu - dítě má dvě ruce a dvě nohy a konec. Takže ty screeningy, které provádějí sami OG, bývají hrazené pojišťovnou, protože se jen zběžně zkontroluje morfologie, ale neřeší se podrobněji orgány, srdce atd. Mně gynekolog vypsal žádanku na tento screening s tím, že ho nedělá, ale že si ho budu platit. Volala jsem do Podolí a tam mi řekli, že jsou dva druhy žádanek. Pokud je na žádance napsáno screening morfologie plodu, hradí si to pacientka sama, pokud je tam něco ve stylu “genetický screening”, je to hrazené pojišťovnou ![]()
@Thomassss já byla na obou screen a trvali 40 min a byly opravdu pečlive. Doktor řádně vše kontroloval a u toho mi povídal co a jak😊záleží asi taky na lékaři.. Kámoška byla na screnn a jak píšeš má ruce nohy hlavu a mějte se..
@Misasisi píše:
@Thomassss já byla na obou screen a trvali 40 min a byly opravdu pečlive. Doktor řádně vše kontroloval a u toho mi povídal co a jak😊záleží asi taky na lékaři.. Kámoška byla na screnn a jak píšeš má ruce nohy hlavu a mějte se..
Já právě byla v minulém těhu taky u normálního gynekologa a bylo to fakt na 5 minut a ještě měl tak mizerný ultrazvuk, že tam podle mě nic vidět ani nemohl 😀
Tak tentokrát jdu tam, co mi dělali prvotrimestrální, a počítám, že to bude podrobné, píší tam, že kontrolují hodně podrobně srdíčko atd. Tak hlavně, aby bylo vše ok ![]()
@Toluma píše:
@SlečnaDahlia
nojo, ale nema to tak byt. precti si odkaz z pojistovny
i kdyz u toho druheho je to otazka, protoze pisi, ze ten screeningovy hradi, ale ze ti OG muze nabidnout superkonziliarni utz. tak je asi otazka, jak to berou.
jak rikam, ja si to ted zjistovala, z jednoho centra mi napsali, ze se zadankou nebudu platit nic a bez zadanky asi 1 500, z druheho, ze ze zadankou 700 a bez zadanky asi 1 700
treba to tve nemelo smlouvy s pojistovnou. je proste potreba si to zjistit dopredu v tom konkretnim centru
jinak ja v predchozich neplatila nikdy nic za zadny. maji tam nejaky grant ci co a proste se tam neplati
Smlouvu s mou pojišťovnou pracoviště má.
Velký ultrazvuk v 2.trimestru jsem u OG neplatila, ale to ani neberu jako screening. Na specializovaných pracovištích tyhle doplatky bývají.
@Thomassss já si oba platila celkem 3000 a bylo mi to jedno hlavně že nás prcek je zdraví a byla jsem maximálně spokojená.. A na památku jsem dostala na Flash DiSk fotky a videa prcka z toho screenu ve 4d takže spokojenost ❤️️
Ja druhy screening neplatila a rozhodne nebyl ruce, nohy, hlava - ok. Naopak poradne dr zkontroloval vsechny organy, peclive srdce,… Ale chodila jsem k nemu do rizikove poradny (jen prvni screening). Ale i pred 3 lety s dcerou jsem neplatila, vypsala mi moje dr zadanku a 2. byl hrazeny pojistovnou.
@SlečnaDahlia
No prave nebyvaji vsude, v predchozich jsem neplatila a ted taky nebudu. Jsou to oboji spesl pracoviste. Ale vim, ze nekde se plati
Holky obnovuji diskuzi.
Dostala jsem papír od lékařky, kde mám ve zkratce napsáno:
Vyšetření NT + ve 12.-13. tt - 1500,–
utz vyšetření plodu ve 20.-22. tt - 1500,–
utz vyšetření plodu ve 36. tt - 700,–
jednoduchý test k vyhledání poruch štítné žlázy - 1050,–
a nějaký bonus program, kde mi nabízí telefonické objednávání k vyšetření na speciální telefon, sms připomínku, plastové zrcadlo, zasílání výsledků, laboratorní vyšetření krve, utz vyšetření plodu mimo ta hrazená, fotka, dvd, zlevněný 1. screening, zlevněné vyšetření štítné žlázy, předporodní příprava a laktační poradenství za 2000,–
Já vím, že se za ty věci platí, ale překvapilo mě, že bych měla platit i za screeningy a různá vyšetření. Docela mě to teda i šokovalo
v tom smyslu, že snad takové věci by měla pojišťovna proplácet, vždyť jsou sami proti sobě a vydělávají na strachu budoucí matky.
Taky co mám čekat od toho bonusového balíčku za 2 litry? Že mi vždycky udělá utz a já ušetřím 100,– za fotku? Přijde mi to opravdu jako hyenismus.
Bohužel díky svému zaměstnání jsem u VoZP a tam proplácí taky velké houno. Nejde mi o peníze, ale opravdu mě to šokovalo, co všechno se musí navíc platit.
Je to tedy tak v pořádku i v jiných centrech a platí se to tak?
@Malineka u nás teda žádné předplacené balíčky u gynekologa nefungují, ale vím, že Praha a jiné města toto mají…na screening se objednám do nemocnice nebo centra, které screening dělá a přijedu k nim a zaplatím to tam… pojišťovna pak na část přispěje…
@Malineka Ja mam gynekologa mimo Prahu a posílá mě na ultrazvuky do nemocnice, prenatalni screening (krev+UZV) v 12.-14.tt jsem platila 1500,–, VoZp proplatila. Ve 22.TT jsem dostala od doktora vypsanou žádanku na screening ve 2.trimestru opět do nemocnice, a to je normálně hrazené zdravotní pojišťovnou. Jiná vyšetření jsem neměla. Můj gynekolog mi každý měsíc na kontrole vyšetří moč, zváží, změří tlak, provede krátký ultrazvuk, kde mimčo zkontroluje ve stylu „hlavicka, srdicko tluce, rucicky, nozicky, vsechno je v poradku“.
Jiná doplňková vyšetření nebo něco, co bych musela doplácet, jsem ještě neměla.
Záleží na klinice, u ná je jedna soukromá kde se platí a jedna v nemocnici, kde se neplatí, ale už jen podle přístpu po telefonu když jsem se objednávala jsem zvolila tu placenou ![]()
To mi připomnělo, že bych ty účty mohla poslat na pojišťovnu, snad to proplácí i x měsíců zpětně ![]()
Jinak polovinu vyšetření co píšeš mi nedělala a ani nenabízela, vidim to tak, že má nějaký čachry s „firmou“ co tyhle vyšetření nabízí a dohazuje jim „zákazníky“, na ten balíček a štítnou žlázu bych se vybodla úplně pokud nemáš vyloženě podezření na nějaký problém a svreening ve 36tt nevim, taky mam v průkazce, že by měl být, ale nic o tom, že by byl placený ![]()
Příspěvek upraven 25.08.21 v 10:00