Platily jste letenky/cestovné svatebním hostům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36212
25.4.22 17:54

Nevidím důvod jim to platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85490
25.4.22 17:55

Pribuznemu, kdyz jsme leteli na svatbu na Mauricius jsem platila, ale ten na to ani nemel penize. Takto z USA bych neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.4.22 17:57

Zvazila bych to v pripade, ze bych o tu osobu extra stala (nejblizsi rodina nebo treba vyborna kamaradka) a vedela bych, ze na to nema zdroje, nebo ze to tomu cloveku zpusobuje opravdu komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
25.4.22 18:01

Však tam být nemusí… Nic bych neplatila. Když chtějí přijet ať přijedou, ale za svý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
25.4.22 18:02

Strejdovi a jeho ženě? Fakt ne. To nejsou blízcí příbuzní, abys jim platila cestu. Pro mě za mě, ať na svatbu nejedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
25.4.22 18:02

Letenky bych zaplatila nejbližším členům rodiny, pokud bych je na svatbě chtěla mít a věděla, že pro ně je to jinak problém přijet. Ale strýci? Dospělému výdělečně činnému chlapovi? Když se do Evropy stejně chystal a jen posunul termín? Nevidím důvod. Máte zjevně podporu zbytku rodiny, to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
25.4.22 18:08

Na rovinu bych jim napsala, že letenky neplatíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
25.4.22 18:09
@Murka píše:
Tak já bych jim asi napsala, ať přiletí až v tom jejich termínu, že jim kousek dortu schováš do mrazáku a fotky jim můžeš poslat elektronicky :D
A ano, připadali by mi jako vyžírky.

Jo, to je dobrý nápad.
Napsala bych to hezky začala bych tím, že jsem s tím nepočítala a platit to nebudeš, a pak s tím posunutím termínu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.4.22 18:16
@Thrisha píše:
Me to přijde vtipné, protože v Americe se často dopředu dává i vědět co budou jist a často si hosté platí alkohol, takže nějaké ubytování ne a cesta se mi nechce věřit že by se platila. :PAle třeba se vám chystají dát luxusně dráhy svatební dar :lol:

To určitě takoví kolenovrtove.

Zakladatelko, a fakt je chces po tomhle ještě na svatbě a platit jim hotel a nechat se od nich týden vyzirat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.4.22 18:19
@Anonymní píše:
@Michelle_M no babicka se na ne vecer chysta :roll: ona je hrozna sekyrnice a ikdyz jsem ji dopoledne krotila at je mirna tak ji to zvedalo mandle, tak vubec nevim co bude nebude :,(

Tvoji babicce moc fandim; ať si je pěkně namaze na chleba :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14704
25.4.22 19:48

No, pokud by to byl blízký příbuzný nebo letitá dobrá kamarádka a řekneme třeba trochu sociálně slabší, tak bych to zaplatila, pakliže bych na to sama měla :lol: bylo by v tom případě pro mě důležitější tam toho člověka mít a peníze oželet. Tedy hypoteticky, pokud bych byla extra bohatá. Jinak ne a člověku, který by si sám drze řekl, na just ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25026
25.4.22 20:10

To zkusili, no…

Co vím z okolí, tak je běžné hostům platit : celkové pohoštění + ubytování v místě svatby a zajistit v místě dopravu do ubytování + výslužky
tak to aspoň bývá tu v okolí…

já třeba ještě družičkám (malé neteře) půjčovala ladící šaty ke svým svatebním, protože to byl můj výmysl a holky z toho měly velkou radost, že byly za princezny :andel:

ale letenky bych neplatila ani smykem, to teda fakt :zed: je to jejich rozhodnutí kdy a zda vůbec přiletí.. navíc se o ně dál budete starat a více dnů je ubytovávat, takže nevím, co by víc chtěli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18737
25.4.22 20:28
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym. V cervnu se budu vdavat. Mamcin bracha se zenou a dvemi detmi ziji v USA. O svatbe vedi od zari a ikdyz se do Evropy chystali az za dva tydny po nasem terminu tak rekli, ze to posunou a samozrejme prileti. Vcera jsme skypovali a nejak naznacili, ze uz maji bookly letenky, ale ze jsme jim neposlali stale penize. 8o No s pritelem jsme cumeli jak puci a nevedeli, co rict… platime jim hotel, ubytovani pak u nas budou tyden a jinak po pribuznych a pak si leti na cestu po skandinavii, co dva roky kvuli covidu rusili… a ted jeste zaplatit letenky, ktere jsou pro vsechny fakt palka? Ja nevim, nereknu kdyby se nechystali sem i bez svatby, ale toto beru jako „vyzirani“ babicka ( matka strejdy) rika at jim rozhodne nic za cestovne neplatime a stejne tak moje mamka… a my proste nevime. :nevim: Budeme s nima mluvit zase ve stredu. Nevesty, co jste mely hosty ze zahranici prispivaly jste na letenku a nebo hoste jeli za sve? Mame rozstrkane hosty po cele cr, pritelovi prarodice uz hodne stari pojedou 250km a nic si nerekli. Tak vazne nevim. Dekuju :srdce: :srdce:

Neplatila bych. My byli na svatbě 350km daleko a ještě jsme si zaplatili ubytování na dvě noci at jsme tam v čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
25.4.22 20:51

Rozhodně neplatit! Navíc strýc pro mě není jeden z neopomenutelných příbuzných, bez kterého bych si svatbu nedovedla představit. Klidně bych jeho rodinku oželela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85490
25.4.22 22:40

@Lucy75 ono ted se pry svatby rapidne zdrazily. Jsme pozvani a odvoz si platit musime sami, ubytovani - na miste pro rodinu se spolecnym wc atd v budove kde je hluk, to se s detmi vratim zpatky za tisicovku radeji. No a dalsi zbytek si muze najit za svoje ubytovani v okoli, pripadne prespat ve stanu nebo na zemi. Vysluzka nebude zadna. Kdyz jsem se tomu zacala podivovat, byla jsem za blbce, ze ted se pry setri. Obed bude pro jistotu az v 16 hodin, aby se nemuselo platit jidlo za cely den :roll: a aby tam lidi dorazili uz najezeni. Potes koste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný