Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky by mě nenapadlo přispívat někomu na letenku/jízdenku. A koukám jak puk, že to oni berou jako samozřejmost. ![]()
@blumen píše:
@Lucy75 ono ted se pry svatby rapidne zdrazily. Jsme pozvani a odvoz si platit musime sami, ubytovani - na miste pro rodinu se spolecnym wc atd v budove kde je hluk, to se s detmi vratim zpatky za tisicovku radeji. No a dalsi zbytek si muze najit za svoje ubytovani v okoli, pripadne prespat ve stanu nebo na zemi. Vysluzka nebude zadna. Kdyz jsem se tomu zacala podivovat, byla jsem za blbce, ze ted se pry setri. Obed bude pro jistotu az v 16 hodin, aby se nemuselo platit jidlo za cely dena aby tam lidi dorazili uz najezeni. Potes koste.
@blumen píše:
@Lucy75 ono ted se pry svatby rapidne zdrazily. Jsme pozvani a odvoz si platit musime sami, ubytovani - na miste pro rodinu se spolecnym wc atd v budove kde je hluk, to se s detmi vratim zpatky za tisicovku radeji. No a dalsi zbytek si muze najit za svoje ubytovani v okoli, pripadne prespat ve stanu nebo na zemi. Vysluzka nebude zadna. Kdyz jsem se tomu zacala podivovat, byla jsem za blbce, ze ted se pry setri. Obed bude pro jistotu az v 16 hodin, aby se nemuselo platit jidlo za cely dena aby tam lidi dorazili uz najezeni. Potes koste.
Tak vysluzka je asi to poslední co bych řešila… Jinak to ubytování nechápu. Když zvu, tak platím. Když nemám, tak nezvu
ovšem vyjma tady vyčichlého pana strejdy, tomu bych na letenky hodila bobek, když má veškerý další servis zajištěn. Ze ho hanba nefackuje!
Dobří vyčuránci! Aneb jak snížit výdaje na plánovanou cestu do Evropy. A takhle letenky zpět do USA z toho Norska či kam to poletěj zaplatit nechtějí? ![]()
Je dobře, že celá tvá rodina má rozum a nikoho nenapadlo jim ten nápad posvětit. Jak už tu padlo strejda s manželkou, navíc žijící v cizině rozhodně nejsou natolik blízcí příbuzní, aby jste jim platili letenky z USA.
Jak to dopadlo? Co rozhovor babičky se strýcem? jsem zvědavá. ![]()
Já reaguji pozdě, ale taky mě zajímá, jak to dopadlo…
Já bych nikomu nic neplatila, tradice netradice, max bych zařídila ubytování, což se očekává, ale po známých. Ne žádný hotely, penzióny nic, prostě ty půjdeš k babičce a ty třeba k druhý tetě.. prostě bych to takhle zařídila a nebo stany.
Jako co, draho je jako prase, na svatbách se rýžuje jako blázen a ještě, aby měli komfort.
Proto bych pozvala jen ty, kteří ví. A nemusím se u nich bát, aby mě náhodou nepromluvili, protože se jim nelíbila cesta, jídlo nebo ubytování. Pochopila bych, kdyby svatba byla na druhým konci světa od bydliště, to bych možná i to ubytování zaplatila, ale hodně by mě bolela peněženka. Ale to už záleží na výmyslu novomanželů.
Strejdovi bych rovnou řekla: " hele strejdo, chápu, že je to sem kus cesty, letenky drahý, pokud nebudete chtít přijet, pochopím to, mrzí mě to moc, ale chápu, jsem schopná zařídit ubytování, ale 100K na letenky nemám, navíc…, ráda zašlu vejslužku, smile face nakonec a Nazdar"
Vyřešeno. ![]()