Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A další věc. Provozní náklady jako energie a jídlo neplatit s partnerem na půl ale poměrově k platu, tudíž už jen to placení energií a jídla na půl je něco, s čím bych měla problém. S někým, s kým chci společnou budoucnost a každou chvíli se může protrhnout kondom prostě tyhle věci musí být jasné, žádné „časem to -možná, kdyžtak- přenastavíme“
@Liberalissima píše:
tak by jí tenhle scénář sám navrhl. A nechtěl po ní platit půlku hypa, půlku polatků
Ale ona neplatí půlku hypa. Ona platí o 5 tis míň než on. Což muže byt 15:20 ale taky 3:8. To jsme se tu nedozvedeli, jakou konkrétní částku kdo platí
@Liberalissima Tak nikdo nevime, jak velkou bude mit hypoteku, plus tedy psala, ze by platila o 5000 mene než on, nikoliv pulku, takže pokud vezmu treba svoji hypoteku, tak 3,5 + 8,5 by ji pokrylo. A platit 3,5 misto pulky najmu mi prijde ještě dost malo.
@Sisika9 píše:
A další věc. Provozní náklady jako energie a jídlo neplatit s partnerem na půl ale poměrově k platu, tudíž už jen to placení energií a jídla na půl je něco, s čím bych měla problém. S někým, s kým chci společnou budoucnost a každou chvíli se může protrhnout kondom prostě tyhle věci musí být jasné, žádné „časem to -možná, kdyžtak- přenastavíme“
Ja tedy nevim, ale pokud spolu zacinaji a deti ci jine zavazky nejsou, tak nevidim duvod, proc „bys“ mela chtit platit méně, protože mene vydelavas ![]()
@Lenkalin píše:
Ale ona neplatí půlku hypa. Ona platí o 5 tis míň než on. Což muže byt 15:20 ale taky 3:8. To jsme se tu nedozvedeli, jakou konkrétní částku kdo platí
každopádně psala, že bude platit víc než doposud, aby on měl jednodušší splácení hypa. Já bych do tohohle prostě nešla a hodně bych přemýšlela o takovém vztahu - zvlášť s ohledem na to, co psala, že svatba taky ne, „možná jednou pes“ atd. Je fakt, že nevím, jestli je jí 22 nebo 32, to je taky dost podstatné. I když já bych o vztah, kde se zcela jasně nepočítá s budováním ničeho společného, asi nestála v žádném věku.
@j.a.n.i1 píše:
Ja tedy nevim, ale pokud spolu zacinaji a deti ci jine zavazky nejsou, tak nevidim duvod, proc „bys“ mela chtit platit méně, protože mene vydelavas
Na druhou stranu, proč bys tedy měla platit víc než v nějakém spolubydlení, kde jsi doposud zcela spokojená a vyjde tě to levněji? Aby měl ten druhý jednodušší splácení hypa? A proč by tě to mělo zajímat, když jeho taky tvoje situace nezajímá? Buď se uvažuje tržně, nebo partnersky, nemůžeš chtít obojí zároveň a vyzobat si z toho jen to, co finančně hoví tobě. Pak jseš totiž ty ta vyžírka ve vztahu, bez ohledu na to, že vyděláš víc ![]()
Příspěvek upraven 24.06.23 v 14:36
@Liberalissima ano. Názor můžeme mít… ale je tu spousta neznámých, které nevíme ![]()
@Liberalissima To psala, ale zároveň jsem nezaregistrovala, kde a jak aktuálně bydlí. Ano, pokud by ji to melo vyjit dráž, nez aktuální samostatny byt, tak bych do toho nesla, ani omylem. Ale pokud bydli u rodicu nebo treba ve spolubydleni s vice lidmi, nez jednim, tak zas nemusi byt úplně relevantní, ze to bude vic.
@j.a.n.i1 píše:
Ja tedy nevim, ale pokud spolu zacinaji a deti ci jine zavazky nejsou, tak nevidim duvod, proc „bys“ mela chtit platit méně, protože mene vydelavas
Ano. My dvě spolu jako partneři zjevně bydlet nemůžeme ![]()
Já když se s někým sestěhuju, tak je pro mě vztah vážný. A vztah před dětmi je zkouška toho, jak to bude fungovat s nima, takže to musí být „naostro“. Nebo, pokud jim ujede antikoncepce a on pak řekne že s jiným placením než půl na půl nesouhlasí, tak co? Má jít na potrat? Ikdyz to vlastně bude mít pořád mzdu
má to začít řešit až s odchodem na rodičák? A když on řekne ne, tak dítě do babyboxu?
@Liberalissima píše:
Na druhou stranu, proč bys tedy měla platit víc než v nějakém spolubydlení, kde jsi doposud zcela spokojená a vyjde tě to levněji? Aby měl ten druhý jednodušší splácení hypa? A proč by tě to mělo zajímat, když jeho taky tvoje situace nezajímá? Buď se uvažuje tržně, nebo partnersky, nemůžeš chtít obojí zároveň a vyzobat si z toho jen to, co finančně hoví tobě.
Me by ale neci hypoteka nezajimala, jen prostě vim, ze za bydlení se plati a proto jsem vzdy bydlení platila i když bylo partnera, prijde mi to jako slusnost a je fuk, zda je to min jak pulka hypoteky nebo treba vic nebo on nema hypoteku vubec, to je vec, ktera vlastne neni podstatná, podstatné je, zda tam bydlet za daných podmínek chci nebo nechci. A to jestli ji bydlení s partnerem za vyssi naklady stoji nebo ne, to uz je na ni.
Ja jsem teda asi uplne blba, kdyz partnerovi z vlastni vule davam prispevek na hypoteku a nechci po nem prepsat cast baraku na sebe.
Proste to beru tak, ze on diky me nemusi tolik platit a zustane mu vic penez na to si me rozmazlovat.
Kde bych bydlela jen za energie?
Typkovi od zakladatelky se nedivim. Jeste si spolu ani nezkusili bydlet, do vkladu na hypo prinesla nula nula prd, ale uz se vidi jako spolumajitelka nemovitosti. ![]()
@smile_xxx píše:
A když se s někým poprvé se stěhuješ, hned si s ním na půl bereš hypotéku?
Ne. Ale ani by mě nenapadlo, chtít po něm nájemné. Oboje už jsem v téhle diskuzi psala.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat