Platit část hypo?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Cizinka 999
23.6.23 20:57
@Anonymní píše:
@andrasteia
Nepolepším budu mu dávat víc než aktuálně a on sám řekl že budu platit část hypo. Od začátku to tak nazývá

Ty si nemůžeš sehrát někde těch 10% aby jste oba dali stejnou castku?

• Upravit
Anonymní
23.6.23 20:57

Zakl

A po 3 letech vztahu, pár dovolených myslím že se už známe a dokážem vyhodnotit zda je společné bydlení v pořádku či nikoliv.

• Upravit
4164
23.6.23 21:00
@Anonymní píše:
@andrasteia
Nepolepším budu mu dávat víc než aktuálně a on sám řekl že budu platit část hypo. Od začátku to tak nazývá

tak to nedělej.

já byla taky v situaci, kdy jsem měla na hrbu hypotéku, ale nenapadlo by mě dojit partnera o příspěvek na ni, dělili jsme si jen provozní náklady.

• načítám...
andrasteia
23.6.23 21:00
@Anonymní píše:
A po 3 letech vztahu, pár dovolených myslím že se už známe a dokážem vyhodnotit zda je společné bydlení v pořádku či nikoliv.

A on to vyhodnotil tak, ze s tebou zavazek trd nechce. Uz jsem ti to psala. Tady neni co redit

Tohle je vec, na ktery se pár musi dohodnout a mit strjnou vizi. Stejně tak jako se svatbou nebo ditetem🤷🏻‍♀️

• Upravit
101606
23.6.23 21:03
@Karamba2020 píše:
tak to nedělej.já byla taky v situaci, kdy jsem měla na hrbu hypotéku, ale nenapadlo by mě dojit partnera o příspěvek na ni, dělili jsme si jen provozní náklady.

Zas na druhou stranu, proc bych mela partnerovi platit bydlení :think: jo, pokud bude komplet varit a uklizet, tak příspěvek na energie postaci :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.06.23 v 21:03

• načítám...
Anonymní
23.6.23 21:03

Zakl

@andrasteia
To máš pravdu. Myslela jsem dlouho že vizi mám s přítelem stejnou.

• Upravit
Anonymní
23.6.23 21:05

Zakl

@Cizinka 999
Bohužel ne a do nějaké půjčky nepůjdu.

• Upravit
684
23.6.23 21:08

No vypadá to, že zas tak moc s tebou nepočítá. Místo, aby hledal řešení, abyste i v bydlení byli partneři, tak se ptá, jak ty jemu můžeš pomoct s hypotékou. To, co se tu řeší je on, ne vaše společný bydlení.

• načítám...
3726
23.6.23 21:09

Když to nebude moje, pak nebudu platit. Budu přispívat na energie a hotovo. Budu si šetřit pro případ kdyby vztah nevyšel. Nejste manželé, nemáš na nic nárok, na vyplacení majetku, na peníze. To bych mu řekla. Hotovo dvacet. To je můj názor. Nevím proč si lidé dělají závazky bez manželství.

• načítám...
101606
23.6.23 21:11
@Švédka87 píše:
Když to nebude moje, pak nebudu platit. Budu přispívat na energie a hotovo. Budu si šetřit pro případ kdyby vztah nevyšel. Nejste manželé, nemáš na nic nárok, na vyplacení majetku, na peníze. To bych mu řekla. Hotovo dvacet. To je můj názor. Nevím proč si lidé dělají závazky bez manželství.

Fajn, tak tam nemusíš ani bydlet :think: scházet se je vlastně taky dobrý. Hotovo dvacet.

• načítám...
2773
23.6.23 21:12

@Anonymní píše:
@andrasteia
To máš pravdu. Myslela jsem dlouho že vizi mám s přítelem stejnou.

Jak diskuze pokračuje, řekla bych, že je úplně jedno, na čem se nakonec dohodnete. Koneckonců tady není jedno univerzální řešení, jak to má být správně. Problém je, že se nedohodnete. Že mate každý jiný názor… jak to budete řešit, až budeš na mateřské? Nebo když bude jeden z vás práce neschopný/dlouhodobě nemocný? Nejdete stejným směrem. Ideální podle mě by bylo jít do podnájmu, na zkoušku a uvidíte, jak se to vyvine. Práci neměníte, tak podnájmem nemáte co ztratit

• načítám...
3726
23.6.23 21:18

@j.a.n.i1 No nemusím no. Já mám kde bydlet

• načítám...
1261
23.6.23 21:20

Tak jasný je, že on si tebou v tuto chvíli není jistý (v tom, že spolu zůstanete, založíte rodinu atd.). To nemusí být nutně špatné, třeba se váš vztah bude ještě vyvíjet, nevím, kolik vám je let a jak to oba časově vidíte se zakladanim rodiny. Navíc jste spolu ještě ani nebydleli. Každopádně toto ti dává jasně najevo.

Co se placení týče, platila bych mu polovinu nákladů (elektrika, voda, topení apod.) plus nějakou částku za to, že věci budu opotrebovavat a on časem bude kupovat nové - a tou částkou navíc myslím něco nízkého jako jeden, max dva tisíce. Hypotéku ať si platí sám, když to bude jeho byt, nebuď blbá a nenech se využívat k splácení jeho hypotéky. Zároveň bych tam do ničeho neinvestovala. Ať si vybavení nakoupí sám. I vzhledem k tomu, že píšeš, že vydělává o dost víc než ty, nebude to pro něj tedy finanční problém. Naprosto bych si nenechala nakecat nic ve stylu „ale jinde bys platila nájem 12000 a blablabla“. On není žádný tvůj spolubydlící, se kterým jsi kvůli finančním nákladům za bydlení, je to tvůj přítel a tam je nutné se dívat na finance naprosto jinak. Zejména když on sám jasně vyjádřil, že nejste ve stádiu plánování společné budoucnosti. A založ si spořící účet.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný