Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lenkalin
Ex přítel se taky ženit nechtěl ani po 6 letech a 5 letech bydlení. To že se chlap nechce ženit beru jako normální věc.
Vztah nám skřípe právě z důvodu vzdálenosti. Proto řešíme bydlení. A taky se chceme posunout. Časem máme v plánu pořídit si psa.
@Anonymní píše:
@Birds
Já chci mít ofiko dluh, beru to jako společné bydlení ale z větší části samozřejmě jeho protože investoval více. Má mnohem lépe placenou práci než já proto i možnost položení 20%. Ale on mě nechce vůbec jako spolužadatele o hypo. Přitom práci mám 5 let stejnou, dluhy nemám..Myslím že bonitu v bance bych mu tedy nijak nezhoršila.
Jsme spolu 3 roky. A bydlení jsme začali řešit spolu.
Ale to je porad, zety chces mit spolecny dluh. On ho nechce. Jak hro prinutis? Budes ho citove vydirat? Ty prostě nemas zadny pravo ho do toho nutit.
Dyt to je jako bys ho nutila do ditete nebo do svatby. Prostě na hypotece se musite donluvit dva. On nechce, tecka.
Ted si spočítej, jestli si bydlenim s nim v jeho byte „polepsis“ oproti soucasnymu stavu, nebo ne.
Vic nez teď v pronajmu bych neplatila, ale rozhodne bych stav, kdy bych by pro me bydleni u partnera bylo vyhodnejsi nebrala jako zr mu splacim hypotéku. Uvedom si, ze on tebe nepotřebuje a ten kdo z te situace vlastne tezi nejvíc, ve finale pravdepodobne budes ty.
@andrasteia
Nepolepším budu mu dávat víc než aktuálně a on sám řekl že budu platit část hypo. Od začátku to tak nazývá
Ok, takže spolu nebydlite, ale ty si s nim chces udelat dluh😬. Hele, tohle není dobry.
Hledas si partnery, kteri maji uplne diametralne odlisny hodnoty ndz ty a jiny predstavy o budoucnosti.
Jako resit hypoteku, kdyz jste spolu nebydleli a planovat psa, nrzlob se, ted se ti nevysmivam, ale to je proste strasny.
Ja se mu nedivim, ze nechce hypotéku s nekym, s kym jeste ani nebydlel.
Ty by ses stehovala za nim? Menila bys práci, prostredi, kamarady jen tak?
@Anonymní píše:
@andrasteia
Nepolepším budu mu dávat víc než aktuálně a on sám řekl že budu platit část hypo. Od začátku to tak nazývá
Rozhodne bych neplatila vic nez ted. To je blbost.
Je to jenom muj nazor, ale spolecny bydleni a fungovanj by melo by pro oba výhodnější, nez když je kazdy sam. Tohle je proste spatne.
I kdyz chapu, ze chce mit hypoteku sam, tak tohleto „najemne“ je blbý, prece nebudes olatit vic nez v najmu ted. To nedava smysl
Dva scénáře, dva různé postupy:
Tak jsem to dočetla. Jestli tomu rozumím dobře, on si chce koupit byt, od tebe účast nečeká - ani že mu přidáš na základ, ani že se s ním zadlužíš. Pak je samozřejmě blbost, abys měla „podíl“ na bytě. Tak buď budete nadále bydlet každý sám, nebo se nastěhuješ k němu a budeš se podílet na nákladech na byt, ale ne na hypotéce. Asi bych byla ochotná přistoupit i na nějaké symbolické nájemné nad rámec těch služeb, ale rozhodně bych mu neplatila půlku hypotéky. Naopak bych si šetřila (když asi ušetříš na vlastním bydlení) a pak si vzala hypotéku na něco jiného.
Takže se v podstatě rozchazite v zásadních věcech. Neviděla bych to dobře do budoucna.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě Váš názor na situaci. S přítelem chceme kupovat byt on má našetřeno a bude pokládat 20% z hodnoty bytu. Já se budu nadále podílet placením části hypo a samozřejmě podílet na domácnosti atd..
Přítel mě ale nechce psát k sobě na hypo byt by byl psán pouze na něj tedy by byl jeho. Já bych byla ráda tedy také psaná na hypo když se budu podílet. Přítel mi na to řekl že jak já mu k té hypo pomůžu? když nemám našetřeno a dál neřeší že se budu finančně podílet prý bych se podílela i na společném pronájmu.
Jaký na to máte názor? díky.
No ale ty nemáš nic nasetreno, to má pravdu, takže chápu že tě tam nepise. Záleží kolik je pulja hypotéku a kolik by tě stalo půlku najemneho.
@Semtex píše: Že tě chce očurat. Není zač.Spravnej chlap nemá bejt kolenovrt. Takže bud ať si to platí sam, když to má bejt jeho, nebo ať je to vás obou (byt třeba jeho větší podíl, když slozil těch 20%). Ty by ses měla podílet jen na nákladech spolecne domácnosti, když byt není tvůj, ne na hypotéce. A platit mu nějaký “nájem” rozhodne taky ne, nejses jeho podnajemnik, ale partnerka.
Ja chápu že je opatrny, když da do toho finance on. Láska je krásná věc ale musíme zůstat I realisti
Taky bych nesla do hypotéky s nekym, s kym zatim ani nebydlim, proc zbytečně riskovat. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě Váš názor na situaci. S přítelem chceme kupovat byt on má našetřeno a bude pokládat 20% z hodnoty bytu. Já se budu nadále podílet placením části hypo a samozřejmě podílet na domácnosti atd..
Přítel mě ale nechce psát k sobě na hypo byt by byl psán pouze na něj tedy by byl jeho. Já bych byla ráda tedy také psaná na hypo když se budu podílet. Přítel mi na to řekl že jak já mu k té hypo pomůžu? když nemám našetřeno a dál neřeší že se budu finančně podílet prý bych se podílela i na společném pronájmu.
Jaký na to máte názor? díky.
Ne ne ne. Ani omylem. Toto nebude partner pro zbytek života.
Jsem ráda, že mám manžela a vše co máme, tak jsme si pořídili společně po svatbě.
Pronájem byla první možnost ale ve finále oba chceme dávat peníze do něčeho co bude jednou naše.
Stěhovat se budem kdyžtak oba přibližně stejnou vzdálenost. nikdo práci měnit nebude. Nejdřív jsem myslela že práci budu měnit já neb byl ve hře byt daleko od mého zaměstnání.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat