Platit část hypo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5935
23.6.23 22:50

Vlastním dům, kde moji rodiče mají smlouvu na dožití. Dům na mě přepsali a nechali mi větší část. Když se ke mně přestěhoval přítel a rozhodli jsme založit rodinu, vzala jsem si Hypotéku, aby jsem přistavěli podkroví…
Moje hypotéka, můj dům, můj dluh. Teď už manžel, mi od začátku polovinu hypotéky platí. Dohodli jsme se na tom oba.
Sám mi řekl, že kdyby se někdy něco stalo, tak odejde,,jen” s holým zadkem - bez dluhů…
Nedělá mu to vůbec problém a oba jsme spokojení. Před tím bydlel v podnájmu a platil skoro 1× tolik.
A sorry, nejsem blbka, abych se s někým dělila o svůj majetek.
Tvůj přítel nedělá dle mě nic špatného. Každý si chce chránit to svoje.

• načítám...
101534
23.6.23 22:52
@Sisika9 píše:
Já byt zdědila. Mám chtít po partnerovi platit nájem, protože jinde by ho přece taky platil? Ani náhodou :zed:
Jsou prostě lidi, co mají jiný pohled na život než ty, proč hned trváš na tom, že ten tvůj jediný je správný?

Koukam, ze mas problém se ctenim…

• načítám...
7228
23.6.23 23:08
@Anonymní píše:
@andrasteia
Nepolepším budu mu dávat víc než aktuálně a on sám řekl že budu platit část hypo. Od začátku to tak nazývá

no tak sepište smlouvu, že v případě rozchodu ti vyplatí to, co jsi do hypotéky vložila povýšené o míru inflace :-)

to je taková dohoda win-win

• načítám...
5683
23.6.23 23:10
@KovaJana píše:
Jo, život je pes a člověk jeho patník, ale partneři jsou od toho, aby sdíleli své „zdroje“. Nesnáším chlapy, co si takto syslí majetek, partnerku nechají na rodičáku vypiplat děti a pak matku vykopnou na ulici a ještě chtějí střídavku. Mlátit baseballkou po hlavě takové vychcánky.

"… partneři jsou od toho, aby sdíleli své „zdroje“.

• ano, ale jen za predpokladu, ze je co sdilet oboustranne, ne ze jeden bude na tom movitem parazitovat ;)

„…chlapy, co si takto syslí majetek, partnerku nechají na rodičáku vypiplat děti a pak matku vykopnou na ulici a ještě chtějí střídavku. “

• k tomu bych rekla jen: jaky sel, takovou potkal :nevim: Ovsem to neni pripad zakladatelky ;)
  • načítám...
5683
23.6.23 23:22
@Anonymní píše:
@Birds
Já chci mít ofiko dluh, beru to jako společné bydlení ale z větší části samozřejmě jeho protože investoval více. Má mnohem lépe placenou práci než já proto i možnost položení 20%. Ale on mě nechce vůbec jako spolužadatele o hypo. Přitom práci mám 5 let stejnou, dluhy nemám..Myslím že bonitu v bance bych mu tedy nijak nezhoršila.
Jsme spolu 3 roky. A bydlení jsme začali řešit spolu.

Mas 5 let stejnou praci, ktera je mnohem hure placena nez ta jeho

• nejvyssi cas praci mene honorovanou zmenit za vice honorovanou
  • zvysit si /zmenit kvalifikaci tak, abys byla na prac.trhu vice zadanejsi a nespala jen sladce jako dosud;
  • neni nac cekat, zivot leti, zvlast jako svobodna a bezdetna nemas duvod se nekde zahrabavat celych 5 let!
  • načítám...
5683
23.6.23 23:25
@Vesnickaholka píše:
@Ahep tady mas odpoved na tu Tvoji bonitu :lol: takovy clovek je jako spoluzadatel pro banku atraktivni a ne ze ne :mavam:

Pro me zustava jeji odpoved velmi neuspokojiva, viz dale muj prispevek

• načítám...
2216
23.6.23 23:30
@j.a.n.i1 píše:
Koukam, ze mas problém se ctenim…

Ale sisika napsala dobry priklad. Proc by mu mela prispivat na jeho hypo. Ano, na inkaso určitě, ale na hypo? Vzdyt ty penize vyhazuje z okna. Ty, kdyby jsi si nastehovala chlapika do sveho bytu, tak po nem budes chtit taky najem nebo jen polovinu inkasa? Vzdyt je to to same a je jefno, jestli mas hypo nebo ne. S tema nazorama mi pripadas hodne mimo ty. Pak v jinych diskuzich kritizujes maminy, po rozvodu, ze si nic nenasetrily a mely myslet na zadni kolecka. Vzdyt ty si dost protirecis a proste, ne jen v teto diskuzi, ale, chovas se dost nadrazene a vsechny ostatni nazory pisou hlupaci a zo jen ty jsi letadlo.

• načítám...
2773
23.6.23 23:31
@Ahep píše:
Mas 5 let stejnou praci, ktera je mnohem hure placena nez ta jeho
  • nejvyssi cas praci mene honorovanou zmenit za vice honorovanou
  • zvysit si /zmenit kvalifikaci tak, abys byla na prac.trhu vice zadanejsi a nespala jen sladce jako dosud;
  • neni nac cekat, zivot leti, zvlast jako svobodna a bezdetna nemas duvod se nekde zahrabavat celych 5 let!

Potřebujeme v životě i prodavačky, administrativní pracovnice, skladnice, uklízečky… nemůžou všichni vydělávat horentní sumy nebo dělat kvalifikované práce

• načítám...
5683
23.6.23 23:32
@Anonymní píše:
@Lenkalin
Ex přítel se taky ženit nechtěl ani po 6 letech a 5 letech bydlení. To že se chlap nechce ženit beru jako normální věc.
Vztah nám skřípe právě z důvodu vzdálenosti. Proto řešíme bydlení. A taky se chceme posunout. Časem máme v plánu pořídit si psa.
:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
  • načítám...
2773
23.6.23 23:36
@Ahep píše: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

Nechápu, proč cituješ tento příspěvek, který byl odpovědí směrem ke mně a s potřebou míň kvalifikovaných profesí nesouvisí.

• načítám...
5683
23.6.23 23:53
@Semtex píše:
To já taky chapu, ze tu hypotéku nechce s ni sdílet, no ale v tom případě by logicky neměl požadovat, aby mu na ni přispívala :lol:

Rekla bych, ze on se jen spatne vyjadruje, ale ve skutecnosti ma na mysli, aby se zaklad. podilela na nakladech na bydleni, coz ma on recht! Ze chce po ni prispevek na energie+neco navic, jelikoz temer nikde se neda bydlet jen za naklady na rezie.
On ma penez dost a kupodivu nevidi duvod, proc by si mel vydrzovat pritelkyni, kdyz partneri, tak rovnocenni. Dnes jen trochu schopni chlapi fakt nejsou a nechteji byt zavisli na partnerce, ve ktere maji jen posluhovacku a matraci, to vse si totiz mohou lehce zaplatit,; oni chteji a uznavaji partnerku na stejne ci podobne urovni, proste rovnocenne partnerstvi.

• načítám...
5683
24.6.23 00:01
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1
Právě že parazitovat nechci. Nejsem takový člověk.

To, co ty po nem pozadujes - ofiko podil na byte, je opravdu velice nerealne, nestydate a za carou.

• načítám...
5683
24.6.23 00:09
@Lenkalin píše:
Potřebujeme v životě i prodavačky, administrativní pracovnice, skladnice, uklízečky… nemůžou všichni vydělávat horentní sumy nebo dělat kvalifikované práce

Pak se ale musi smirit i s urovni bydleni odpovidajici jejich schopnostem, ze trebas nikdy nebudou majitelkami nemovitosti, zadatelkami o hypo, atd. Vse souvidi se vsim, kdyz A, tak potom i to B. ;)

• načítám...
5683
24.6.23 00:13
@Lenkalin píše:
Nechápu, proč cituješ tento příspěvek, který byl odpovědí směrem ke mně a s potřebou míň kvalifikovaných profesí nesouvisí.

Taky nechapu, asi jsrm se uklikla, ale to mas stejne fuk. Reaguju tim na ty zakladatelciny vize, kdy porizenim si psa si slibuje posun vztahu, to proste nevymyslis :lol:

• načítám...
462
24.6.23 06:15

@Markéta188 Přesně tak. Máme to stejně. Takhle jsem si do baráku přitáhla parazita. Začal se chovat jako magor, zjistila jsem, že má šílený dluhy, zvonili tu exekutoři. Jaká to byla pohoda moct se ho bez jakýchkoli problémů zbavit. Prostě tamhle jsou dveře, táhni.
Můj současný chlap je úžasný, pracovitý, šikovný. Ale ani tak mu prostě nebude nikdy patřit žádná část mého domu. A sám prohlásil, že kdyby cokoli, tak by si vzal tu tašku, se kterou přišel a šel by.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný