Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Birds
Já chci mít ofiko dluh, beru to jako společné bydlení ale z větší části samozřejmě jeho protože investoval více. Má mnohem lépe placenou práci než já proto i možnost položení 20%. Ale on mě nechce vůbec jako spolužadatele o hypo. Přitom práci mám 5 let stejnou, dluhy nemám..Myslím že bonitu v bance bych mu tedy nijak nezhoršila.
Jsme spolu 3 roky. A bydlení jsme začali řešit spolu.
Já si spíš říkám, kam se ty zakladatelky vždycky ztratí. Tahle tady má teď spoustu podnětů a příspěvků k zamyšlení a k diskuzi. Čte to vůbec, nebo se tady jen tak zbytečně plácá prknem o rybník…???
Edit: Beru zpět, zakladatelka právě napsala
…
@Anonymní píše:
@Birds
Já chci mít ofiko dluh, beru to jako společné bydlení ale z větší části samozřejmě jeho protože investoval více. Má mnohem lépe placenou práci než já proto i možnost položení 20%. Ale on mě nechce vůbec jako spolužadatele o hypo. Přitom práci mám 5 let stejnou, dluhy nemám..Myslím že bonitu v bance bych mu tedy nijak nezhoršila.
@Ahep tady mas odpoved na tu Tvoji bonitu
takovy clovek je jako spoluzadatel pro banku atraktivni a ne ze ne ![]()
@Anonymní píše:
@Birds
Mně to prostě z jeho strany přijde sobecké. Pokud by měl plánovat společnou budoucnost, děti, pak je starost chlapa, aby rodinu zajistil. A k tomu patří i větší podíl na financování společné nemovitosti, pokud je pro vás výhodnější, aby on pracoval a ty se v budoucnu starala o děti. Tlačí tě do velmi nevýhodné a závislé pozice. Je to prostě důsledek všeobecného sobectví. Já bych mu dala nůž na krk, prostě buď chce partnerství, tak byt napůl a hrazení hypotéky podle možností obou, nebo ať si najde jinou.
Nechci být sup co se mu Přiživí na jeho úspěchu jen mi přijde v pořádku abych měla nějaké procenta co budou odpovídat tomu co do bytu také vložím přidáváním na hypo někde ofiko napsané. Přítel bude platit o 5tisíc na hypo více. V mých možnostech to není, ale pokud vydělám víc peněz klidně mu ten měsíc dám víc peněz. Rozhodně se nechci jen vozit.
Platit partnerovi za bydlení je ze mě hnus. Společné bydlení je základní funkce a podstata partnerství. Pokud chce hypo, jeho věc, s tebou nijak nesouvisí. A ne každý musí platit nájem, může bydlet třeba v patře u pra/rodičů za část energií.
@Anonymní píše:
Nechci být sup co se mu Přiživí na jeho úspěchu jen mi přijde v pořádku abych měla nějaké procenta co budou odpovídat tomu co do bytu také vložím přidáváním na hypo někde ofiko napsané. Přítel bude platit o 5tisíc na hypo více. V mých možnostech to není, ale pokud vydělám víc peněz klidně mu ten měsíc dám víc peněz. Rozhodně se nechci jen vozit.
V partnerství se na podíly nehraje - takže vlastnictví napůl a splácení každý podle svých možností. Nebo děti si taky budete dělit podle poměru času, který jim věnujete na vypiplání?
@Anonymní píše:
Ani náhodou nejsi sup. Ani by mě nehlo platit partnerovi bydlení, abych já pak skončila pod mostem ![]()
@Anonymní píše:
@Birds
Tak pokud chceš mít ofiko dluh (pravda, nečetla jsem celou diskuzi, díky za info), tak pak je to z tvé strany ok.
Protože ty chceš nemovitost svým způsobem koupit taky, chceš mít taky ten závazek a nemáš s tím problém. V takovém případě je nutné z přítele vytáhnout, v čem tkví jeho obava. A on podle mě musí mít z něčeho obavu. Normálně k němu narovinu přistup, že to potřebuješ pochopit, o co jde. A zkus nadhazovat rovnou těžké kalibry. „Nejsi si jistý, jestli se mnou chceš žít? Nebo chceš, ale říkáš si, co když se časem zakoukám jinde a se společným majetkem se hůř ze vztahu odchází? Nebo se bojíš, že tě budu chtít jednoho dne nějak oškubat, připravit tě o byt? Klidně mi to řekni, ať je to cokoli. Já se nebudu zlobit, ale potřebuju to vědět, měli bychom v takových věcech jednat narovinu, tady nejde o rohlíky“ a tak dále. Neboj se toho. Ty kostlivce klidně nakousni. Jakmile se o tomhle začneš bez obav bavit, je větší šance, že on taky něco pustí. A pak je teda dobré to opravdu v klidu probrat a v sobě zpracovat.
@Anonymní píše:
A kolik tedy budeš přispívat na hypo a kolik na energie, poplatky, pojištění…? Jak dlouho jste spolu a jak dlouho spolu bydlíte?
@Anonymní píše:
@Birds
Ano, ale toto je bezpředmětné, když se stanete manželi a založíte rodinu. Tady bych to vyřešil tím, že při koupi bude mít on větší podíl. 60:40. Jelikož se pak splátky budou hradit z vašich společných peněz.
Nebo jsem jen naivní chlap, který se snaží zabezpečit svoji rodinu bez ohledu na „svoje“.
@Vesnickaholka píše:
No, ale bude pak vlastnit celou nemovitost, ja nevim, co je na tomto naprosto beznem postupu k nepochopeni.. proste je to riziko podiloveho spoluvlastnictvi..
no a proto se pán do podílového spoluvlastnictví nehrne
@Anonymní píše:
No my se brát nebudeme já bych ráda, ale on ne.
Nechce si té vzít, nechce s tebou nemovitost. Přijde ti ten vztah v pořádku?
Nic ti nenašeptávám! Mne se to jen zda zvláštní. Ale nikdo tu do vašeho vztahu nevidí
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No, ale bude pak vlastnit celou nemovitost, ja nevim, co je na tomto naprosto beznem postupu k nepochopeni.. proste je to riziko podiloveho spoluvlastnictvi..