Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Samy Inkaso neboli souhlas s inkasem, dáváš pouze souhlas, že si dotyčný může od tebe strhnout platbu. Zadáváš pouze maximální částku, kterou si dotyčný může strhnout. Např. telefon, platím běžně kolem 400kč, souhlas s inkasem mám na 500kč a O2 si strhne tolik, kolik mi naučtuje
snad mluvím srozumitelně ![]()
My máme SIPO - platíme přes něj plyn, elektřinu, fond oprav, tv a rozhlas, předplatné časopisů. Ale na přes rok se budeme stěhovat a budeme ho rušit, máme teď účet, kde jsou veškeré transakce zdarma, takže k SIPU už není důvod. Taky se mi už jednou stalo, že mi plynárny omylem strhly ze SIPA místo 1200 - 12. tisíc!!! Neměla jsem nastavený limit a pak to vyřizování zpětně
Zbytečná komplikace, řídit vše přes svůj účet je daleko přehlednější ![]()
@Blešík Jo, díky, to je mi jasné. Spíš mi šlo o to, jak někdo psal, že má tyhle věci dané jako jednotlivé příkazy - tak nevím, jak to nastavit, když mám pokaždé jiné částky.
Ucet nemam, platim vse pres SIPO- najem, eletrika, voda, tv poplatek a radio nebo jak to je, a ted tam chci jeste pridat internet, ten platim zvlast bud hotove nebo slozenkou.
@Samy To na trvalý příkaz prostě nenastavíš, buď na příme inkaso nebo platit jednorázovými.
@Kyarra píše:
Taky se mi už jednou stalo, že mi plynárny omylem strhly ze SIPA místo 1200 - 12. tisíc!!! Neměla jsem nastavený limit a pak to vyřizování zpětně
Pokud nemáš současně SIPO a souhlas v bance k inkasu SIPO, čili pokud dostáváš doklady SIPO, které pak platíš u přepážky nebo převodem, tak se konkrétně tohle dá řešit tak, že si necháš vystavit částečný doklad SIPO, kde neoprávněné platby na dokladu SIPO označíš a pošta ti vystaví doklad bez nich. Je to služba, za kterou si účtuje 5 Kč.
V tomto případě sice místo 12 tisíc nezaplatíš správných 1200, nýbrž 0, ale je chybou plynárny, že ti těch 12 tisíc naúčtovali, tak ať to řeší oni. Poslal bych jim nanejvýš e-mail se zdůvodněním, proč jsem tu platbu vyloučil. Tu nezaplacenou zálohu mohou dát do dalšího měsíce nebo do vyúčtování (ale samozřejmě bez úroků z prodlení či jakékoliv jiné sankce, protože chybu udělali oni).
Ještě uvedu odkaz: http://www.ceskaposta.cz/…/sipo-id259/
Co dělat, když chci vyřadit některé platby?
@eumedon Jej, to už je tři roky stará věc!
ale díky… (jinak se mi SIPO strhává z účtu automaticky jako inkaso, teď už tam mám nastavený limit, takže vše OK…ale jak jsem psala, stejně budeme brzo rušit, je to zbytečné mít takového „prostředníka“ na platby, když si to můžu nastavit přímo z účtu sama a zdarma!) ![]()
Dobry den zaplatila jsem sipo a nekde jsem ztratila doklad o jeho zaplaceni
potrebuji ho na urady nevite zda me vytisknou na poste novy ![]()
@kokoska12 píše:
Dobry den zaplatila jsem sipo a nekde jsem ztratila doklad o jeho zaplacenipotrebuji ho na urady nevite zda me vytisknou na poste novy
Ano!
Dobry den, omylem jsem misto pres SIPO zaplatila ucty prikazem. Posta mi posla normalne sipo v dalsim mesici normalne. Ale v patek se mi objevil papir ze si msm vyzvednout SIPO. Nevite nekdo vo se s tim da delat? Dekuji za radu
@Petule288 píše:
Dobry den, omylem jsem misto pres SIPO zaplatila ucty prikazem. Posta mi posla normalne sipo v dalsim mesici normalne. Ale v patek se mi objevil papir ze si msm vyzvednout SIPO. Nevite nekdo vo se s tim da delat? Dekuji za radu
Všechny účty, které na dokladu SIPO máte? Zeptejte se na poště, ale pokud všechny účty (včetně poplatků za rozhlas a televizi), tak asi neplatit. Jinak požádat o vystavení náhradního dokladu SIPO, kde vynecháte ty poplatky, které jste zaplatila jinak. Ta služba stojí 5 Kč.
@eumedon píše:
Všechny účty, které na dokladu SIPO máte? Zeptejte se na poště, ale pokud všechny účty (včetně poplatků za rozhlas a televizi), tak asi neplatit. Jinak požádat o vystavení náhradního dokladu SIPO, kde vynecháte ty poplatky, které jste zaplatila jinak. Ta služba stojí 5 Kč.
Dekuji moc za radu, uz jsem se bala ze to kvuli sve blbosti budu platit znovu
. Platila jsem pouze poplatky za bydleni. Ale je mi divne ze vsichni tu pisete poplatky za rozhlas, ale ja je v SIPU rozepsane nemam.